- Reaction score
- 8
tanea.grΤο ρεζιλίκι των δοκιμαστών κρασιού
Το 1998 ο Φρεντερίκ Μπροσέ, ερευνητής νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, κάλεσε 54 εμπειρογνώμονες να δοκιμάσουν κρα σιά και να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους. Πρώτα σερβίρισε ένα κόκκινο και ένα λευκό. Μετά σερβίρισε ένα άλλο κόκκινο και ένα λευκό. Κατέγραψαν τα σχόλιά τους.
Χωρίς να το ξέρουν όμως, τα κρασιά που σερβιρίστηκαν δεύτερα ήταν ίδια. Απλώς ο Μπροσέ είχε προσθέσει άγευστο κόκκινο χρώμα για τρόφιμα στο λευκό, κάνοντάς το κόκκινο. Ουδείς έγραψε ότι το δεύτερο ζευγάρι κρασιών είχε παρόμοια γεύση.
Αυτό που απέδειξε ο Μπροσέ ήταν ότι ο εγκέφαλος οικοδομεί την εμπειρία της γεύσης λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες από όλες τις αισθήσεις, και κυρίως από την όραση.
Αυτη η ζημια δεν μπορει να εγινε απο γατα.εγω;
η γατα μπλεχτηκε και τα κανε μανταρα.
Ειναι αυτο που λεμε η γατα τον εκανε ρεντικολο των σκυλιων.
Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες αυτά...
Δεν φτουράει μία. Η δικιά μου έφαγε μέχρι και τα αντικραδασμικά. :116:Πάντως και η δικιά μου γάτα είχε μία αδυναμία στα καλώδια ηχείων μου αλλά τέτοια ζημιά δεν κατάφερε να κάνει με τίποτα! Το μόνο που βλέπεις είναι κάποιες τρύπες στην εξωτερική μόνωση.
και η δικια μου το ιδιοΠάντως και η δικιά μου γάτα είχε μία αδυναμία στα καλώδια
Καλά ρε άπονε, σκότωσες το ζωντανό γιατί σου έφαγε το καλώδιο; :114:και η δικια μου το ιδιο
ας την αναπαυει ο θεος εκει που ειναι