θέση προβολέα

CAC

Reaction score
16
Παιδιά καλησπέρα. Χρειάζομαι επειγόντως τη βοηθεια σας. Φτιάχνω το σπίτι και είμαι στις γυψοσανίδες, Το πρόβλημα μου είναι ότι ψάχνω θέση για τον προβολέα που θα στήσω απέναντι από τον βασικό τοίχο. Η αποσταση είναι περίπου 4 μέτρα. Το θέμα μου είναι ότι από την θέση που θα τον βάλω σε μια κολώνα απο γυψοσανίδα ο προβολέας εχει μια απόκλιση απο το νοητό κέντρο της οθόνης περίπου δέκα εκατοστα. Θα έχω πρόβλημα?
Δυστυχώς δεν μπορώ να τον κεντράρω ακριβώς.

Επειδή η κολώνα θα έχει παραθυρα (θα είναι διαμπερής) φαντάζομαι ότι για το ύψος του δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Δηλαδή θα μπορώ να το βάλω στο πιο ψηλό ή στο αμαέσως χαμηλότερο. Χρειάζεται συγκεκριμένο ύψος τοποθέτησης?

Ευχαριστω

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.124
Απάντηση: θέση προβολέα

Απόκλιση 10 εκατοστών από το κέντρο καθ΄ύψος ή οριζόντια;
Ποιος προβολέας είναι; Έχει Lens shift ?

CAC

Reaction score
16

Απόκλιση οριζοντιως. Δεν έχω πάρει ακόμη προβολέα. Θέλω να φτιάξω τις εγκατστάσεις. Η θέση που θα μπει στην κολώνα απο το κέντρο που θα μεπι το πανί έχουν απολιση 10 εκατοστών! Για το ύψος θα τον βάλω σε παραθυρο της κολώνας αρα θα μπορώ να ανέβω ή να κατέβω..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.124

Αν ο προβολέας που θα πάρεις έχει και οριζόντιο Lens shift δεν θα έχεις καθόλου πρόβλημα τοποθέτησης.

CAC

Reaction score
16

Ειναι λίγο δύσκολο να παέι κάτω ο προβολέας γιατι θα έχω απίστευτη μουρμούρα! Τώρα το ψάχνω κι έχω τους μάστορες επάνω... Να ρωτήσω και κάτι σημαντικό... με την απόσταση του πανιού απο τον τοίχο και τον καναπέ η αποσταση θέασης είναι γύρω στα 3 μέτρα... Αξίζει να τον βάλω? Με μια 92αρα οθόνη θα είμαι οκ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

επειδη ειναι ο πρωτος σου προβολεας
και επειδη δεν θα μεινεις με αυτον για παντα
Καλο θα ειναι να ξερεις οτι ο επομενος δεν θα μπει στην ιδια θεση
Αυτο σημαινει νεες τρυπες και νεα μπαλωματα στις παλιες.............

Reaction score
1
@CAC, είσαι ok ως προς τις αποστάσεις και τη διαγώνιο. Τα 10εκ έρχονται. Στην πράξη μπορεί να διαμορφωθούν καθώς δεν έχουν όλοι οι προβολείς το φακό στο κέντρο. Πάντως, έρχονται.

Αυτό που συνιστώ να προσέξεις είναι να μην περάσεις fix καλώδια. Να περάσεις κανάλι ή σωλήνα διατομής τουλάχιστον 2.5εκ. Τα καλώδια αλλάζουν. Το μόνο σταθερό είναι του ρεύματος. Αν μπορείς, μερίμνησε για παροχή από UPS.

CAC

Reaction score
16

ευχαριστω πολύ παιδιά! Το άγχος μου ήταν με τη θέση του προβολέα αλλά και με την απόσταση απο τον καναπέ
zoglair τα καλώδια θα περάσουν μέσα απο τη γυψοσανίδα οπότε θα μπορούν να αλλαχθούν άνετα. Δεν θα σκάψω τοίχο για αυτα του προβολέα. Τώρα απο ups αν ενοείς το ρεύμα του προβολέα η πρίζα του θα είναι στην κολώνα που θα τοποθετηθεί...

Reaction score
1

Τώρα απο ups αν ενοείς το ρεύμα του προβολέα η πρίζα του θα είναι στην κολώνα που θα τοποθετηθεί...

To ups είναι μία συσκευή που φροντίζει να έχουν συνεχόμενη τροφοδοσία ρεύματος οι συσκευές που έχουν συνδεθεί σε αυτό. Προστατεύει επίσης τις συσκευές που έχουν συνδεθεί σε αυτό, από βυθίσεις και κορυφώσεις της τάσης του ρεύματος, φαινόμενο που παρατηρείται συχνότατα στο τραγικό δίκτυο της ΔΕΗ!

Οι προβολείς είναι μηχανήματα πολύ ευπαθή στα προβλήματα τάσης του ρεύματος, κυρίως η λάμπα του προβολέα. Αρκούν πολλές φορές μία δύο διακοπές ρεύματος ή ακόμα και μία βύθιση/κορύφωση τάσης για να πάρεις τη λάμπα του προβολέα στο χέρι! :111:

Η επιλογή UPS για χρήση προβολέα είναι βέβαια σύνθετο ζήτημα και απαιτεί κάποιες γνώσεις. Δες στα σημαντικότερα θέματα της κατηγορίας για να ενημερωθείς. Πρώτη και απαραίτητη προϋπόθεση είναι το UPS να παρέχει ατόφια κυματοειδή μορφή ρεύματος και όχι τετράγωνη, όπως συνήθως παρέχουν τα φθηνά UPS που είναι για τα pc.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.414
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag