θα υπάρχει κάποιο κέρδος σε δύναμη αν χρησιμοποιήσω δύο ενισχυτές τον ένα ως προενισχυτή?

Μηνύματα
19
Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά

Έχω έναν Marantz PM-KI pear lite ενισχυτή (70W 8ohm , 100W 4ohm, DF 100) τον οποίο παίζω με ηχεία Mission qx 4 (88db, 4ohm, 25W-140W). Αισθάνομαι μία έλλειψη στη ταχύτητα του μπάσου, δεν το νοιώθω σφιχτό και στακάτο δηλαδή και σκέφτομαι μήπως οφείλετε σε έλλειψη δύναμης (βατ) απο τον Pearl σε σχέση με τα ηχεία .
Είναι έλλειψη βατ ή είναι κάτι άλλο? Ποιά είναι η γνώμη σας?

Σε κάθε περίπτωση σκέφτομαι δύο λύσεις οι οποίες όμως δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχουν (καθότι και άσχετος) για αυτό και θα ήθελα επίσης τη γνώμη σας:

1. Η πρώτη περίπτωση είναι να αγόρασω ένα marantz PM 6007 τον οποίο να χρησιμοποιήσω ως προενισχυτή. Ο PM 6007 αποδίδει 45W στα 8ohm και 60W στα 4ohm. Αν το κάνω θα κερδίσω κάτι σε δύναμη και έλεγχο? Επίσης ο pearl lite έχει dumping factor 100 και o PM 6607 άλλα τόσο. Η συνύπαρξη τους αλλάζει το DF ή παραμένει το ίδιο?

2. Η δεύτερη περίπτωση είναι νa αγοράσω ένα marantz MM7025 (140W στα 8ohm) και να παίξω τον Pearl ως προενισχυτή και τον ΜΜ7025 ως τελικό. Εδώ λογικά θα κερδίσω σε δυναμη μιάς και τα βατ του ΜΜ είναι 140 αλλά το DF του είναι πάλι 100 οπότε τι γίνεται ως προς τη ταχύτητα του μπάσου πιστεύετε θα δω κάποιο κέρδος?

Διάβασα ότι η ταχυτητα μπορεί να βελτιωθεί αν κλείουμε την οπή του bass reflex. Ισχύει αυτό και αν ναί δεν δημιουργεί πρόβλημα στα ηχεία ή/και στον ήχο?
 


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.640
Reaction score
77.062
για αρχή δείξε μας τον χώρο σου....
είναι σαλόνι?
δωμάτιο?
άδειο?
γεμάτο?

τα είχες πουθενά αλλού και είχες ταχύτητα....και τώρα τα πήγες αλλού και την έχασες?
 

TGD

Μηνύματα
6.985
Reaction score
7.073
Το (1) δεν βλέπω πως θα δουλέψει. Το (2) θα δουλέψει. Αλλά είναι σίγουρο ότι φταίει ο ενισχυτής; Έπαιξες με την τοποθέτηση του ηχείου και δοκίμασες την ακουστική του χώρου;
 

Μηνύματα
19
Reaction score
0
Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Ο χώρος έιναι περίπου 4μ Χ 8μ και δεν έιναι ιδανικός. Τα ηχεία είναι τοποθετημένα σε μεταξύ τους απόσταση 2,2μ και από τους τοίχους περί τα 40 εκατοστά (διοτι υπάρχει και τζάκι που με στριμώχνει) Το δωμάτιο έχει έπιλα φυσικά, τα γνωστά, καναπέ, πολυθρόνες, τραπεζαρία.
Όχι δεν τα έιχα πουθενά αλλού και είχα ταχύτητα. Τα ηχεία τα πήρα πρόσφατα σχετικά. Απλά αυτό νοιώθω ότι ακούω. Δεν μιλάω για τη δύναμη του μπάσου τόσο, αυτή και λόγο της τοποθέτησης των ηχείων κοντά στο τοίχο υπάρχει. Μιλάω για την ταχύτητα, το σφιχτό μπάσο που λέμε δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.
Θεωρείς ότι το πόσο στακάτο είναι το μπάσο παίζει ρόλο η τοποθέτηση?
 

gid

Μηνύματα
7.319
Reaction score
8.541
1. Η πρώτη περίπτωση είναι να αγόρασω ένα marantz PM 6007 τον οποίο να χρησιμοποιήσω ως προενισχυτή. Ο PM 6007 αποδίδει 45W στα 8ohm και 60W στα 4ohm. Αν το κάνω θα κερδίσω κάτι σε δύναμη και έλεγχο?
Δηλαδή θες την έξοδο του 6007 να την οδηγήσεις στην είσοδο του άλλου, για να πάρεις περισσότερη ισχύ;
 

Μηνύματα
19
Reaction score
0
Έπαιξα λίγο και διαπίστωσα ότι απομακρύνοντας σημαντικά τα ηχεία από τους τοίχους (80 εκ +) παίζουν καλύτερα, πιο καθαρά ίσως, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να τα έχω και στη μέση
Ναι αυτό σκεφτόμουν αλλά δεν ξέρω αν γίνεται, αν δηλαδή συνδυάσω δύο ενισχυτές αν θα έχω κάποιο κέρδος σε δύναμη και έλεγχο. Φυσικά υπάρχει και η απορία πως θα επηρεάσει ο συνδυασμός τη ποιότητα του ήχου
Δηλαδή θες την έξοδο του 6007 να την οδηγήσεις στην είσοδο του άλλου, για να πάρεις περισσότερη ισχύ;
Ναι αυτό σκεφτόμουν αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αν δήλαδη θα έχει κάποιο κέρδος
 
Last edited:




Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.291
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top