καινούριο ηχοσύστημα

Reaction score
0
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!

Όπως γράφω και σε ένα thread που ρωτάω για ενισχυτή, φτιάχνω το ηχοσύστημα για το σαλόνι στο σπίτι μου.

Σχεδιάζω να έχω ηχεία duevel planets και ενισχυτή arcam alpha 5. Το θέμα μου είναι η πηγή. Η συλλογή μου αποτελείται από πολλά mp3 υψηλής ποιότητας (>256kbps), αποθηκευμένα στον fileserver μου. Πώς να τα αναπαραγάγω? Με το htpc μου - απλά θα συνδέσω το line out του με την είσοδο του ενισχυτή? Ή έτσι απλά θα σκοτώσω κάθε έννοια ποιότητας που μπορεί να υπάρχει?
Να πάρω κάποια καλή κάρτα ήχου? Και εδώ όμως έχω περιορισμούς, δεδομένου ότι στο htpc τρέχω λίνουξ, οπότε εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα σε ό,τι αφορά στους drivers..
Ποια είναι η συμβουλή σας? Επειδή φοβάμαι ότι κάνω μία εντελώς γενική και noob-ίστικη ερώτηση, αν υπάρχουν κάποια resources να διαβάσω, για να ξεστραβωθώ, παρακαλώ υποδείξτε τα μου..

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
209
Μια πολυ καλη και οικονομικη λυση (γυρω στα 100Ε νομιζω) ειναι η M-Audio audiophile 2496 καρτα ηχου σε PCI. Οι Linux drivers ειναι ενα θεμα, θελει ψαξιμο στο Internet, οποτε ξεκινα απο εκει. Μπορεις να ακουσεις σε αναλυση 24/96 και εχει ASIO support, δεν ξερω αν σου λενε κατι αυτα. Την καρτα την εχω χρονια και ειναι απολυτα αξιοπιστη. H καρτα εχει κανονικες εξοδους RCA οποτε συνδεεις εκει τον ενισχυτη σου. Εχεις επισης και ψηφιακη εξοδο spdif εαν στο μελλον την βαρεθεις και θελεις ενα καλυτερο DAC (το πότε θα χτυπήσει ο ιός είναι άγνωστο!).

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!

Όπως γράφω και σε ένα thread που ρωτάω για ενισχυτή, φτιάχνω το ηχοσύστημα για το σαλόνι στο σπίτι μου.

Σχεδιάζω να έχω ηχεία duevel planets και ενισχυτή arcam alpha 5. Το θέμα μου είναι η πηγή. Η συλλογή μου αποτελείται από πολλά mp3 υψηλής ποιότητας (>256kbps), αποθηκευμένα στον fileserver μου. Πώς να τα αναπαραγάγω? Με το htpc μου - απλά θα συνδέσω το line out του με την είσοδο του ενισχυτή? Ή έτσι απλά θα σκοτώσω κάθε έννοια ποιότητας που μπορεί να υπάρχει?
Να πάρω κάποια καλή κάρτα ήχου? Και εδώ όμως έχω περιορισμούς, δεδομένου ότι στο htpc τρέχω λίνουξ, οπότε εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα σε ό,τι αφορά στους drivers..
Ποια είναι η συμβουλή σας? Επειδή φοβάμαι ότι κάνω μία εντελώς γενική και noob-ίστικη ερώτηση, αν υπάρχουν κάποια resources να διαβάσω, για να ξεστραβωθώ, παρακαλώ υποδείξτε τα μου..

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
140
αν το htpc είναι σύγχρονο λογικά θα έχει digital out ( coaxial η οπτικη ) για να συνδέσεις ένα από τα παρακάτω dac
ένα vdac καινούργιο 170 ευρώ η μεταχειρισμένο 100-120
λίγο πάνω ένα μεταχειρισμένο cambridge dacmagic με 200-220

Reaction score
2.434
Απάντηση: καινούριο ηχοσύστημα

Δεν έχω εμβαθύνει στο θέμα, αλλά συνδέοντας το netbook που τρέχει Ubuntu netbook remix με το Dac Magic, το βλέπει σαν εξωτερική κάρτα ήχου και έχει επιλογή για sound output σε αυτό μέσω usb. Αυτά με το Ubuntu "out of the box" χωρίς να έχω εγκαταστήσει οτιδήποτε εγώ.

Οπότε ενδεχομένως και στο δικό σου Linux ίσως μπορείς να συνδέσεις DAC μέσω USB, σε περίπτωση που δεν υπάρχει SPDIF.

Reaction score
0
Απάντηση: καινούριο ηχοσύστημα

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Το htpc έχει digital out, οπότε φαντάζομαι ότι η καλύτερη λύση, για να γλυτώνω τα διπλά λεφτά είναι να πάρω ένα εξωτερικό dac - καλά δεν τα λέω?

Από τα παραπάνω που προτάθηκαν, μου φαίνεται ότι η καλύτερη λύση είναι το cambridge dacmagic, το οποίο το βλέπει το λίνουξ κανονικά, άρα κατά 99% και το xbmc.

Οι ερωτήσει που πλέον θα ήθελα να κάνω είναι οι εξής:
1) Από που μπορώ να το αγοράσω? Έψαξα στο skroutz, για να δω ποια καταστήματα το έχουν διαθέσιμο, αλλά δεν το βρήκα πουθενά..
2) Το dacmagic να το συνδέσω μέσω usb στο htpc ή να συνδέσω το digital out του htpc στην είσοδο του dacmagic και από το dacmagic να ταϊσω τις εισόδους του ενισχυτή?

Βασίλης..

Reaction score
5.621
1) Ομιλος Ειδικών Καταστημάτων Ηχου & Εικόνας, τηλ.: 210-341.4210
2) Μέσω coaxial

Reaction score
140
Re: Απάντηση: καινούριο ηχοσύστημα

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Το htpc έχει digital out, οπότε φαντάζομαι ότι η καλύτερη λύση, για να γλυτώνω τα διπλά λεφτά είναι να πάρω ένα εξωτερικό dac - καλά δεν τα λέω?

Από τα παραπάνω που προτάθηκαν, μου φαίνεται ότι η καλύτερη λύση είναι το cambridge dacmagic, το οποίο το βλέπει το λίνουξ κανονικά, άρα κατά 99% και το xbmc.

Οι ερωτήσει που πλέον θα ήθελα να κάνω είναι οι εξής:
1) Από που μπορώ να το αγοράσω? Έψαξα στο skroutz, για να δω ποια καταστήματα το έχουν διαθέσιμο, αλλά δεν το βρήκα πουθενά..
2) Το dacmagic να το συνδέσω μέσω usb στο htpc ή να συνδέσω το digital out του htpc στην είσοδο του dacmagic και από το dacmagic να ταϊσω τις εισόδους του ενισχυτή?

Βασίλης..
http://www.best-buy.gr/

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan