και εγω ακουω διαφορα?

Reaction score
28
βρε παλληκαρια για πειτε μου αν ξερετε γιατι και εγω εχω καποιες αποριες ! και μπαινω αμεσως στο θεμα λαπ-τοπ+m2tech+v-dac=ενισχυτης κτλ.οταν παιζω αρχεια mp3 γραμμενα σε cd απο το λαπ τοπ με foobar ακουγωνται καλυτερα απ'οτι οταν παιζουν κατ'ευθειαν απο το λαπ-τοπ ,τι γινεται? δηλαδη τα mp3 απο το τρανσπορτ του λαπ-τοπ ακουγωνται καλυτερα απο το σκετο λαπ-τοπ!

εκτος και αν ειναι ψυχολογικο επειδη βλεπω τρανσπορτ!!!!!

Reaction score
19
Απάντηση: και εγω ακουω διαφορα?

ίσως κάνει καλή δουλειά ο Νέρωνας (?) καθώς μετατρέπει το Mp3 σε wav για να γίνει εγγραφή σε Audio CD και προσθέτει πληροφορία

Reaction score
28
Re: Απάντηση: και εγω ακουω διαφορα?

ίσως κάνει καλή δουλειά ο Νέρωνας (?) καθώς μετατρέπει το Mp3 σε wav για να γίνει εγγραφή σε Audio CD και προσθέτει πληροφορία
μπορει να'ναι και ετσι δεν το ειχα σκεφθει!!!

Reaction score
777
καταρχάς μου κλέβεις το θέμα!!!:141:

κατα δεύτερον το σι ντι πώς παίζει?δηλαδή τί έχει μέσα?mp3 ή wav?

Reaction score
28
καταρχάς μου κλέβεις το θέμα!!!:141:

κατα δεύτερον το σι ντι πώς παίζει?δηλαδή τί έχει μέσα?mp3 ή wav?
τωρα αυτο πως μπορω να το ξερω ?χρησιμοποιησα το nero για να δημιουργησω cd mp3 τι γραφτηκε στο cd δεν ξερω εκεινο που ακουω ειναι οτι παιζει καλυτερα το cd απ'οτι κατ'ευθειαν απο λαπ-τοπ!!!:118:

Reaction score
777
τωρα αυτο πως μπορω να το ξερω ?χρησιμοποιησα το nero για να δημιουργησω cd mp3 τι γραφτηκε στο cd δεν ξερω εκεινο που ακουω ειναι οτι παιζει καλυτερα το cd απ'οτι κατ'ευθειαν απο λαπ-τοπ!!!:118:
έγραψες data cd ή audio cd?

αν έγραψες ντάτα τότε το σιντί σου κόπηκε σε mp3.
αν έγραψες σε audio τοτε κόπηκε σε wav με δειγματοληψία cd.και έτσι ίσως...

Reaction score
28
έγραψες data cd ή audio cd?

αν έγραψες ντάτα τότε το σιντί σου κόπηκε σε mp3.
αν έγραψες σε audio τοτε κόπηκε σε wav με δειγματοληψία cd.και έτσι ίσως...
audio cd!

και μια και το κουβεντιαζουμε εχω προσπαθεισει να γραψω αρχεια flac σε κανονικο audio cd δεν ξερω η δεν προσεξα σε τι αρχειο γραφωνται στο cd αλλα η ποιοτητα ηταν πολυ υποδεεστερη ακομα και απο mp3 εγγραφη .!!!

Reaction score
28
επισης ενα παραξενο που εχω συναντησει οσο ασχολουμαι με το λαπ-τοπ ως πηγη ειναι το οτι mp3 κατεβασμενα και γραμμενα σε cd audio και ριπαρισμενα μετα παλι στο ιδιο το λαπ-τοπ ακουγωνται κατα τι ελαχιστο βεβαια αλλα ακουγωνται καλυτερα απο το προτωτυπο <κατεβασμα> παιζοντας τα ειτε με την μαιμου ειτε με το foobar!!!!!!

και γενικα η ολη εντυπωση που αποκομιζω ειναι οτι ακουγωνται ελαφρως με πιο γεματο ηχο πιο πλουσιο ελαφρως βεβαια!!!!!

Reaction score
777
audio cd!
ε τότε ισχύει αυτό που είπε ο margamanos.

και μια και το κουβεντιαζουμε εχω προσπαθεισει να γραψω αρχεια flac σε κανονικο audio cd δεν ξερω η δεν προσεξα σε τι αρχειο γραφωνται στο cd αλλα η ποιοτητα ηταν πολυ υποδεεστερη ακομα και απο mp3 εγγραφη .!!!
αυτό...περίεργο...κάτι έχεις κάνει λάθος...

Γενικότερα...παρ ότι ο κόσμος σφίγγεται να αποδείξει το αδύνατο...Η ψηφιακή τεχνολογία οφείλει να συγκλίνει.Δηλαδή αν βάλω 17 σι ντι και τα αντιγράψω σε 16 πι σι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το ίδιο.Αν δέν είναι το ίδιο τότε βάλαμε το χεράκι μας και κάτι πειράξαμε...μπορεί και χωρίς να το έχουμε καταλάβει...

Reaction score
28
ε τότε ισχύει αυτό που είπε ο margamanos.

αυτό...περίεργο...κάτι έχεις κάνει λάθος...

Γενικότερα...παρ ότι ο κόσμος σφίγγεται να αποδείξει το αδύνατο...Η ψηφιακή τεχνολογία οφείλει να συγκλίνει.Δηλαδή αν βάλω 17 σι ντι και τα αντιγράψω σε 16 πι σι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το ίδιο.Αν δέν είναι το ίδιο τότε βάλαμε το χεράκι μας και κάτι πειράξαμε...μπορεί και χωρίς να το έχουμε καταλάβει...
καλα τοτε πες μου σε παρακαλω εσυ εαν θελησεις να γραψεις αρχεια flac απο το pc σε audio cd με νερο ποια διαδικασια θα ακολουθουσες και πως?:102:

Reaction score
777
καλα τοτε πες μου σε παρακαλω εσυ εαν θελησεις να γραψεις αρχεια flac απο το pc σε audio cd με νερο ποια διαδικασια θα ακολουθουσες και πως?:102:
θα πάταγα audio cd και θα τα έσερνα μέσα.Απλά δέν ξέρω μήπως στο δικό σου κάτι γίνεται...
γενικότερα σε αυτό δέν έχω κάποιο πρόβλημα οπότε δέν ξέρω μήπως σε εσένα κάπως-κάπου κάτι γίνεται λάθος...

Reaction score
28
θα πάταγα audio cd και θα τα έσερνα μέσα.Απλά δέν ξέρω μήπως στο δικό σου κάτι γίνεται...
γενικότερα σε αυτό δέν έχω κάποιο πρόβλημα οπότε δέν ξέρω μήπως σε εσένα κάπως-κάπου κάτι γίνεται λάθος...

για κατσε γιατι λιγο εχω μπερδευτει απ'οτι φαινεται ! δηλαδη θες να πεις οτι τα εγγεγραμενα αρχεια φλακ σε audio cd θα αναπαραχθουν κανονικα σαν φλακ ? και ποιο πλαυερ (κανονικο πλαυερ εννοω και οχι εικονικο ψηφιακο) παιζει ελευθερα φλακ και οχι υποβαθμισμενα ειτε σαν wav η mp3 (οσα παιζουν ) ??η σε οτι αλλης μορφης εγγραφη δεν ξερω εχουν μετατραπει?κατα την διαρκεια της εγγραφης?

Reaction score
777
για κατσε γιατι λιγο εχω μπερδευτει απ'οτι φαινεται ! δηλαδη θες να πεις οτι τα εγγεγραμενα αρχεια φλακ σε audio cd θα αναπαραχθουν κανονικα σαν φλακ ? και ποιο πλαυερ (κανονικο πλαυερ εννοω και οχι εικονικο ψηφιακο) παιζει ελευθερα φλακ και οχι υποβαθμισμενα ειτε σαν wav η mp3 (οσα παιζουν ) ??η σε οτι αλλης μορφης εγγραφη δεν ξερω εχουν μετατραπει?κατα την διαρκεια της εγγραφης?
Ας προσπαθήσω να στα ξεκαθαρίσω με ότι ξέρω.

Υπάρχουν τα εξής....
.cda(?νομίζω)=είναι το φορμάτ του cd audio.είναι κομμένο και ραμένο έτσι ώστε 70min να είναι 650mb.το βάζεις στο πλέιερ και ακούς μουσική.το απλό πλέιερ όχι το πισι
.mp3=συμπιεσμένο φορμάτ.δέν παίζει σε πλέιερ παίζει σε πι σι.ίδιο ή χειρότερο ποιοτικά απο το cda.
.flac=είναι το .cda το οποίο έχει μετατραπεί με μή απωλεστική συμπίεση σε .flac ετσι ώστε να έχεις καλύτερη χωρητικότητα αλλα με την ίδια ακριβώς ποιότητα.δέν παίζει σε πλέιερ.παίζει σε πι σι.

Με βάση τα παραπάνω και με την παραδοχή οτι δέν έχουμε προβλήματα κατα τη μετατροπή η σειρά είναι(καλυτερο-χειρότερο)
.cda-.flac-.mp3.Οπότε αν ακούς διαφορές θα πρέπει να είναι με αυτή τη σειρά.

Οπότε εσύ χρησιμοποίησες το nero για να πάρεις το .mp3 και να το κάνεις .cda.Το νέρο για να το κάνει αυτό επεξεργάζεται το mp3 και γεμίζει τα κενά για να κάνει τα 3mb ίσα με 30 και να τα φτιάξει σε .cda.Μετά το γράφει σε σι ντί και το αποτέλεσμα παίζει κανονικά σε σι ντι πλέιερ.Βέβαια επειδή το νέρο γεμίζει στο περίπου τα κενά το αποτέλεσμα είναι χειρότερο του αυθεντικού σι ντι και θεωρητικά ίδιο και λίγο καλύτερο απο το mp3.

το οτι ακούς το αντίγραφο καλύτερα απο το πρωτότυπο είναι οτι το nero κάνει dsp.Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση μου με τη διαφορά οτι μου τα κάνει χειρότερα.

Γενικά να αποφεύγεις τις μετατροπές εκτός αν θές να ακούς μουσική απο σι ντι πλέιερ.

Reaction score
11

Για να μην υπάρχουν όλα αυτά τα "πιθανόν", "ίσως", "ας υποθέσωμε", "νομίζω", κ.τ.λπ., γράφω με EAC στον σκληρό σε WAV και επειδή πιάνει χώρο, όταν γεμίσει, σβήνω τα χειρότερα!

Άλλωστε για τα FLAC αρχεία ακούγονται κάποιοι, που ξέρουν, πως δεν...

:107:

Reaction score
11

Kαι ξεκινάω με κάποιους ακροατές που θέτουν τον προβληματισμό τους. Διαβάζοντας τα όσα λένε, ίσως να τίθεται κάποιο θέμα ρυθμίσεων, σωστού software η δεν ξέρω τι άλλου, που δικαιολογεί την παρουσία αυτού του παράξενου και αδικαιολόγητου φαινομένου!

Ωστόσο, ότι και να συμβαίνει, με το WAV ξεμπλέκουμε! Όταν και αν βρεθεί το, πιθανό, πρόβλημα βλέπουμε....

1)http://forums.naimaudio.com/eve/forums/a/tpc/f/8772903417/m/4762917927

2)http://www.head-fi.org/forum/thread/366271/flac-vs-wav-format-surprising-quality-differences

Υπάρχουν και άλλα από θεωρούμενους ειδικούς, που δυστυχώς όταν τα συνάντησα τυχαία μπροστά μου δεν τα κράτησα. Ίσως επανέλθω.

D

deleted user 10898

Guest
ω ρε μαγκα μπερδεμα...
τι υποβαθμιζζζζμενα ακουω?

λεπον...
το γαβ ειναι ενα αρχειο που περιεχει νουμερακια που αναπαραγουν μια κυματομορφη.
τα νουμερακια αφτα εαν καποιος τα συμπιεσει τα κανει φλακ. αφου ειναι συμπιεσμενα πιανουν μικροτερο χωρο, αλλα οταν αποσυμπιεστουν ειναι ακριβως τα ιδια νουμερακια που ειχε το αρχικο ΓΑΒ.
οταν καιμε ενα σιντι για να παιξει σε σιντιπλαυερ πρεπει να εχει αρχεια γραμμενα με ποοολυ συγκεκριμενο τροπο, αλλιως τα σιντι πλαυερ δεν τα διαβαζουν. ετσι λοιπον, λεμε στο πισι" παρακαλω φτιαξε μου ενα οντιο σιντι".
το πισι λεει "δωσε μου τι θες να βαλω μεσα..."
ειτε γαβ ειτε φλακ ειτε μπ3 του δωσεις, οταν καψεις ενα οντιο σιντι που παιζει στα σιντι πλαυερ θα μετατραπουν στην πρεπουσα μορφη.
αρα πλεον εχεις ενα σιντι με την δομη που πρεπει για να παιζει σε σιντι πλαυερ, ειτε φλακ του εδωσες ειτε wav ειτε μπ3.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: και εγω ακουω διαφορα?

Για να μην υπάρχουν όλα αυτά τα "πιθανόν", "ίσως", "ας υποθέσωμε", "νομίζω", κ.τ.λπ., γράφω με EAC στον σκληρό σε WAV και επειδή πιάνει χώρο, όταν γεμίσει, σβήνω τα χειρότερα!

Άλλωστε για τα FLAC αρχεία ακούγονται κάποιοι, που ξέρουν, πως δεν...

το εχουμε ξανασυζητησει. μονο οταν υπαρχει προβλημα στην αναπαραγωγη τους (πχ στον πλαυερ) μονο τοτε υπαρχουν διαφορες.

Reaction score
11

Πάντως και εδώ, (Linn forums), μετά από πολύ (παρα)μιλητό καταλήγουν έτσι:

"In the end, it is what you like the best that counts I would say. I am using the RipNAS and have it convert everything to WAV before it goes onto the network. I am curious what my Klimax DS will sound like when I get it back from Linn with the Dynamik Powersupply in it - would the effect be less when the powersupply is improved? Who knows. May be the powersupply makes such a difference that the relative improvement is less. We'll have a listen..."

http://forums.linn.co.uk/bb/showthread.php?tid=817&page=1

Ξέρω και ΄γω τι να πω! Δεν είναι καλύτερα να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; (Τουλάχιστον όπου αυτό είναι εφικτό).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.560
Members
38.573
Νεότερο μέλος
Red