και ξαφνικά ο δίσκος αδειασε!

Reaction score
14
και ξαφνικά ο δίσκος αδειασε!

Ενας ομορφος Western Digital Mybook 500Gb external USB2 είχε μέσα μερικά αρχεία ταινιών HD με κενό χώρο 12GB και ξαφνικά πάω να του περάσω απο άλλο δίσκο μια ταινία 8.5GB και στα μισά της μεταφοράς ο δίσκος Mybook εγινε MyAss... καθώς εβγαλε copy error και μετά όσα reboot και να ξανάκανα, δεν τον εβλεπε σωστά καθόλου. Τον εβλεπε σαν φορμαρισμένο μέν, αλλά με κανένα αρχείο μέσα (δηλ εβγαζε remaining capacity 500Gb 488gb για την ακρίβεια!!!) Ομως ο δίσκος δεν ήταν προσβάσιμος απο πουθενά. Explorer, Total Commander, τίποτε. Ενώ τον έβλεπε σαν drive letter δεν μπορούσες να δείς τα αρχεία του. Επίσης απο το Disk management τον είχε κανονικά σαν mounted και φυσικά δεν εδειχνε να εχει προβλημα.

Ας είναι καλά το Ontrack EasyRecovery Professional που μου εχει ανακτήσει μέχρι τώρα το 80% ολων των αρχείων μου. Ομως αναγκάστηκα να αγοράσω εναν Lacie 500Gb 99 ευρώ απο το Multirama, για να περάσω τα αρχεία. Αγόρασα αυτόν καθώς του εχω ετοιμη χρήση αργότερα, δεν θα πάει χαμένος.

Η ερώτηση είναι ο MyBook τι θα γίνει μολις ολοκληρωθεί η μεταφορά των αρχείων? Να γίνει αλλαγή στο ΠΛΑΙΣΙΟ? H ενα φορματ θα τον συνεφέρει? Εσείς θα είχατε εμπιστοσύνη να τον ξαναδουλέψετε?

Reaction score
19
Ας είναι καλά το Ontrack EasyRecovery Professional που μου εχει ανακτήσει μέχρι τώρα το 80% ολων των αρχείων μου.
Όσο διάβαζα την εξιστόρηση σου το πρώτο πράγμα που ήθελα να σου προτείνω ήταν το Ontrack EasyRecovery Professional αλλά δεν χρειάστηκε! Κλασική περίπτωση χαλασμένου filesystem.
Αρκεί να του κάνεις force από το Ontrack να τον διαβάσει ως NTFS του ίδιου cluster size (ή τελοπάντων του ίδιου filesystem με πριν) και το 95-100% ανακτάται.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με έχει σώσει πολλές φορές. :cool_4:

Reaction score
14
Κώστα στην δευτερη ερώτηση τι λές? Μάλλον είναι σοφτγουερικό πρόβλημα, εσκασε το MFT ή το FAT, ενα φορμάτ και μετά θα τον εμπιστεύομαι ξανα?

Reaction score
19
Για να παρουσιάστηκε το πρόβλημα προφανώς κάτι δεν πήγε αλλά όχι αναγκαία με κακό τρόπο και δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι είναι υπαίτιος ο δίσκος.
Εγώ το έχω πάθει 2-3 φορές με το usb mp3 μου που δεν το κάνω safe remove, κάτι αφήνει στη μέση, πάει το filesystem. Ίδια περίπτωση είναι και αφού μιλάμε για τον MyBook που είναι USB είναι πολύ πιθανό να συνέβη κάτι παρόμοιο.

Αν του κάνεις ένα βαρβάτο scandisk με surface scan (που θα πάρει τη νύχτα ολόκληρη) και δεν αποκαλύψει χαλασμένα clusters, εμπιστέψου τον σαν καινούργιο και μάλιστα με quick format!

Reaction score
14
Για να παρουσιάστηκε το πρόβλημα προφανώς κάτι δεν πήγε αλλά όχι αναγκαία με κακό τρόπο και δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι είναι υπαίτιος ο δίσκος.
Εγώ το έχω πάθει 2-3 φορές με το usb mp3 μου που δεν το κάνω safe remove, κάτι αφήνει στη μέση, πάει το filesystem. Ίδια περίπτωση είναι και αφού μιλάμε για τον MyBook που είναι USB είναι πολύ πιθανό να συνέβη κάτι παρόμοιο.

Αν του κάνεις ένα βαρβάτο scandisk με surface scan (που θα πάρει τη νύχτα ολόκληρη) και δεν αποκαλύψει χαλασμένα clusters, εμπιστέψου τον σαν καινούργιο και μάλιστα με quick format!
Βρήκα άλλη λύση... είναι SATA ο δίσκος μέσα οπότε τον πάω για εσωτερικό...

Reaction score
786
Εχω διαβασει ΑΠΕΙΡΑ περιστατικα με προβληματα που αφορουν εξωτερικους δισκους MyBook! Και μιλαμε για σοβαρη εταιρια, ετσι? Ποιος ξερει τι εχει παιχθει....

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Ρε Γιάννη, δε ρίχνεις μια ματιά, αν ο υπολογιστής είναι γειωμένος σωστά;

Reaction score
14
Ρε Γιάννη, δε ρίχνεις μια ματιά, αν ο υπολογιστής είναι γειωμένος σωστά;
θες δεν θές με πάς πρός Νότο μεριά... και καλώδια και ρεύματα...!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΓΩ ΠΙΡΟΓΑ....!!!!

δεν εχει προβλημα, 11 δισκους φοράει εσωτερικά και το προβλημα εγινε στον 1 και μονο εξωτερικό. Διάβασα σε πολλά φόρα, οτι οι συγκεκριμένοι οι Mybook είναι για τον τσούτσο. Το μέγιστο προβλημα τους είναι η θερμοκρασία που σηκώνουν και το πλαστικό κουτί τους που δεν εχει θερμοεπαγωγή. (θερμοαπαγωγή πως στο διάτανο λέγεται!)

Reaction score
3
dream_GR, όπως είμαι σίγουρος ότι ξέρεις όλοι οι δίσκοι έρχονται με μία εγγύηση από το εργοστάσιο... ότι κάποια στιγμή θα χαλάσουν. Μήπως να σκεφτείς να φτιάξεις RAID groups? Με τόσους δίσκους που έχεις αν τα δεδομένα σου έχουν κάποια κρισιμότητα...

Reaction score
1
ρε Γιάννη μη μας λες τέτοια κι έχω κι εγώ ένα MYBOOK των 350..

μπρρρρρρ....

Ακριβώς τον ίδιο έχω κι εγώ, αλλά 320 GB, φαντάζομαι ότι αυτόν θα εννοείς! Μέχρι τώρα έχει δουλέψει άψογα, αλλά τον έχω μονάχα τρεις μήνες! wall_1

Reaction score
0
Εδω και 2 μήνες έχω έναν MyBook 500 Gb (USB 2.0).
Δύο φορές δοκίμασα να μεταφέρω αρχείο .img (περίπου 5 Gb), αλλά το έκοβε, λέγοντας ότι "The disk is full..." .
Κάτι κάνω λάθος...
Έτσι δεν είναι?

(2 Gb RAM, αν παίζει σημαντικό ρόλο)

Reaction score
14
Εδω και 2 μήνες έχω έναν MyBook 500 Gb (USB 2.0).
Δύο φορές δοκίμασα να μεταφέρω αρχείο .img (περίπου 5 Gb), αλλά το έκοβε, λέγοντας ότι "The disk is full..." .
Κάτι κάνω λάθος...
Έτσι δεν είναι?

(2 Gb RAM, αν παίζει σημαντικό ρόλο)
100% o δισκος σου ειναι ακόμα με το αρχικό format FAT32 το οποίο δεν επιτρέπει αρχεία ανω των 4gb. Η λύση είναι να τον κάνεις format ξανά με ntfs file system.

Χωρίς να το εχω δοκιμάσει νομίζω οτι μπορείς να κάνεις φορματ σε δίσκο με δεδομένα χωρίς να χάσεις τα αρχεία.

Reaction score
0
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια & να ζητήσω συγνώμη για την αργοπορημένη απάντησή μου.

Πράγματι ο δίσκος μου είναι σε FAT 32 και όταν το είδα την πρώτη φορά που τον άναψα ούτε που μου πέρασε απο το μυαλό τέτοια λεπτομέρεια.

Anyway δοκίμασα και την εντολή convert L: /FS:NTFS, αλλά δυστυχώς το command prompt δεν αναγνωρίζει την εντολή convert. Σε τελική ανάλυση άδειασα το δίσκο (μόνο 120Gb) και έκανα format για να ξεμπερδεύω.

Ευχαριστώ πάντως!!

P.S: Έχω και μια άλλη ερώτηση σχετικά με το HTPC που έστησα αλλά θα την κάνω post σε ποιο σχετικό thread.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.692
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis