και streamer και dac και integrated amplifier

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
Πρόκειται για το παρακάτω, δεν βρήκα ψάχνοντας να έχει γραφτεί κάτι στο φόρουμ.

NP-H750

το σκέφτομαι για desktop λύση, είτε να παίζει αυτόνομα από το δίκτυο (LAN και WEB) είτε σε σύνδεση με το mac για να έχω ήχο σε ηχεία.

Εχω ένα ζευγάρι ηχεία από ένα παλιό teac σύστημα που είναι σαν πανελάκια και τα γουστάρω πολύ, φαντάζομαι θα μπορώ να τα συνδέσω αν και η σύνδεση τους είναι με rca βύσμα (θα πρέπει να βρώ που είναι το + και το - και να φτιάξω καλώδιο, βλ. φωτο). Επίσης υπάρχει και το subwoofer τους και το player βγάζει sub out οπότε στα μεγάλα κέφια συνδέω και αυτό για λίγο νταπ ντουπ παραπάνω. Βγαίνει στα 300 ευρώ στο e-bay, όσο το ψάχνω δεν βρίσκω κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά. Τι λέτε;

20151019-20151019_204218.jpg

20151019-20151019_204255.jpg

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
αν έχεις κάποιον στο Η.Β. τότε μπορεί να στο πάρει σε τιμή χώμα και να το στείλει :
http://www.richersounds.com/showclearanceproduct/TEAC-NPH750-BLK/Teac+NPH750+Blk.html
δεν παίζει απλά Η.Β. πρέπει να πας στο συγκεκριμένο μαγαζί, είναι προσφορά ξεστοκαρίσματος τελευταίο κομμάτι στη γλασκώβη.

Γενικά με προβληματίζει το θέμα ότι εμφανίστηκε αύγουστο 2013, οπότε μάλλον είναι η ώρα του να βγει κάτι καινούργιο και ίσως για αυτό και τα δίνουν προσφορά τα τελευταία κομμάτια. Στο αμαζον τα έχει μόνο ένα "μαγαζί" 1 κομμάτι σε μαύρο και 5 σε ασημί.

Τι άλλη εναλλακτική θα μπορούσε να υπάρχει; μου αρέσει και το ai-301da , βγαίνει στα ίδια περίπου λεφτά χωρίς ΦΠΑ με τιμολόγιο από αμαζον αλλά δεν έχει τις δικτυακές ευκολίες που σημαίνει ότι πάντα θα παίζει με το pc ανοικτό. Υπάρχει και το 101, πιο μικρή έκδοση, εδώ πακέτο με ένα ζευγάρι ηχεία στα ίδια λεφτά περίπου.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
Ναι Γιώργο από ότι βλέπω τώρα όλες οι εταιρείες έχουν κάτι αντίστοιχο αν και σε πιο μεγάλο φορμάτ μεγέθους, π.χ. και η yamaha που μου αρέσει πιο πολύ έχει αυτό και αυτό άμεσα διαθέσιμο στο αμαζον, και τα δύο έχουν και fm tuner και το τελευταίο δίνει και sub out.

Βέβαια δεν είναι usb dac αλλά από ότι καταλαβαίνω από την οπτική του υπολογιστή συνδέονται οπότε το ίδιο αποτέλεσμα θα έχω ίσως και καλύτερο ως απομόνωση θορύβων από τον υπολογιστή...αν τα έχω καταλάβει σωστά. Τι παραπάνω θα είχα ως USB Dac πέρα από το ότι θα χάσω μια usb θύρα; το mac mini βλέπω ότι δίνει από το digital audio out με οπτικό 24/192.

Reaction score
861
δεν έχει καμμιά σχέση η απόδοση του εσωτερικού ντακ του μακ μίνι και του κάθε πισι-ού/λάπτοπ, κλπ. με αυτήν ενός καλού εξωτερικού ντακ ... αλλοίμονο, τότε δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτή η τεράστια (για τα δεδομένα του χαι-φαι) αγορά ...

αν δεν σε ενδιαφέρουν ηχητικές επιδόσεις, τότε είναι μια χαρά ...

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
δεν έχει καμμιά σχέση η απόδοση του εσωτερικού ντακ του μακ μίνι και του κάθε πισι-ού/λάπτοπ, κλπ. με αυτήν ενός καλού εξωτερικού ντακ ... αλλοίμονο, τότε δεν θα είχε δημιουργηθεί αυτή η τεράστια (για τα δεδομένα του χαι-φαι) αγορά ...

αν δεν σε ενδιαφέρουν ηχητικές επιδόσεις, τότε είναι μια χαρά ...
Συμφωνώ και για αυτό ψάχνομαι σε κάτι που να λειτουργεί ως εξωτερικό dac στο mac mini.
Αυτό που γράφω για σύνδεση με digital out (optical) από το mac mini σε μία από τις παραπάνω συσκευές είναι σωστό; θα λειτουργεί κανονικά ως εξωτερικό dac;
τι διαφορά θα έχω από μια usb σύνδεση;

αν ήθελα κάτι πιο σοβαρό ηχητικά που θα έπρεπε να κυττάξω; σε λύσεις που είναι μόνο dac όπως π.χ. αυτό και μετά ενεργά ηχεία;

Reaction score
834
Συμφωνώ και για αυτό ψάχνομαι σε κάτι που να λειτουργεί ως εξωτερικό dac στο mac mini.
Αυτό που γράφω για σύνδεση με digital out (optical) από το mac mini σε μία από τις παραπάνω συσκευές είναι σωστό; θα λειτουργεί κανονικά ως εξωτερικό dac;
τι διαφορά θα έχω από μια usb σύνδεση;
Ναι, θα λειτουργεί. Πιθανόν όμως να μην παίρνεις 24/192 μέσω της οπτικής αλλά 24/96. Θα πρέπει να δεις το μάνιουαλ του μηχανήματος που σε ενδιαφέρει.

αν ήθελα κάτι πιο σοβαρό ηχητικά που θα έπρεπε να κυττάξω; σε λύσεις που είναι μόνο dac όπως π.χ. αυτό και μετά ενεργά ηχεία;
Θα χάσεις όμως τις δικτυακές δυνατότητες (internet radio και streaming από τις άλλες συσκευές του δικτύου σου). Το θέλεις αυτό;
Γνώμη μου είναι (αν έχω καταλάβει σωστά τη χρήση που το θέλεις) να πας σε ένα all in one μηχανάκι με ένα αξιοπρεπές ζευγάρι (ή 2+1) ηχεία και να απολαμβάνεις μουσική :)

Reaction score
1.551
Επίσης καλό θα είναι να έχει έλεγχο έντασης απο τις balanced εξόδους και όχι μονο απο την εξοδο ακουστικών όπως το teac 301. Κρίμα να μπλεκεις με Υ καλώδια rca

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
Μου αρέσει πολύ αυτό το pma-50 της denon. Η σκέψη είναι να ξεκινήσω με αυτό και με player το pc και μετά ίσως προσθέσω ένα network streamer όπως το raspberry (!?) για αυτόνομη χρήση από ένα tablet.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
Παίζοντας με τα διάφορα apps κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται network palyer. Το mac mini ενώ είναι σε κατάσταση sleep μπορεί και παίζει μουσική ελεγχόμενο από εφαρμογές όπως gizmo (jriver), bubbleupnp, DS Audio.
Οπότε δεν θα χρειαστεί έξτρα player παρά μόνο ένας ολοκληρωμένος με dac.
Τα υποψήφια μηχανάκια είναι (όλα σε "μέγεθος γραφείου") με αύξουσα σειρά κόστους:

Teac IA-D301DA
Denon PMA-50
Yamaha A-U671 (έχει ανακοινωθεί αλλά δεν κυκλοφορεί ακόμα, αναμένεται πιο ακριβό από τα άλλα...τώρα είδα ότι σε σχέση με τα άλλα υστερεί και σε εισόδους, έχει μόνο ένα line in και καμία έξτρα digital in :thumbsdown:)

:idk:

Last edited:

Reaction score
7.146
πολυ ομορφα τα ενισυχτακια-dac αλλα νομιζω με τα ιδια χρηματα αγοραζει κανεις αυτονομες συσκευες ( ενισχυτης,dac) με καλυτερο ηχο,περισσοτερες ευκολιες και μεγαλυτερη ευελιξια σε αναβαθμισεις (απλα χρειαζεται λιγο περισσοτερος χωρος).

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
πολυ ομορφα τα ενισυχτακια-dac αλλα νομιζω με τα ιδια χρηματα αγοραζει κανεις αυτονομες συσκευες ( ενισχυτης,dac) με καλυτερο ηχο,περισσοτερες ευκολιες και μεγαλυτερη ευελιξια σε αναβαθμισεις (απλα χρειαζεται λιγο περισσοτερος χωρος).
αν θες γράψε 1-2 προτάσεις, ευχαριστώ.

Reaction score
7.146
dac musical fidelity v-90,ενισχυτης ....καποιος μικρος denon,yamaha,nad (με τις παλιες τιμες αν βρεις γιατι με τις νεες απογειωθηκαν.....) και αν θελεις και wireless συνδεση απο υπολογιστη ,ταμπλετα,κινητο κλπ παρε ενα crystal acoustics widac και συνδεσε το με οπτικη στο dac.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
Με παίδεψε πολύ αυτή η επιλογή, η λογική που γράφει ο tanto είναι η πιο σωστή. Το θέμα είναι ότι από λίγο ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα αξιόλογο ενισχυτάκο σε μικρό μέγεθος και με λίγα λεφτά που να βγαίνει στο σύνολο με το V90 στα λεφτά που είναι οι άλλες λύσεις. Επίσης το να ξεκινησω με ένα ενισχυτή που έχει dac δεν αποκλείει το παιχνίδι αργότερα και με άλλα dac από τη στιγμή που έχει τουλάχιστον μια είσοδο line in.
Τελικά...παράγγειλα το PMA-50 από το amazon.it 60 που το βρήκα πιο φθηνά και σε σύγκριση με το teac μου φάνηκε καλύτερη υλοποίηση. Σα σχέδιο είναι πιο ευέλικτο στην τοποθέτηση και πιο κοντά στα γούστα μου.
Σε καμιά βδομάδα θα το έχω πιστεύω :)

Reaction score
1.551
Να προσθέσω ότι φαίνεται και πανέμορφο. Καλοάκουστο. Άντε και με κανένα proac tablette ή κανένα atc scm 7 σιγά σιγά :)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
View attachment 52623

με τούτο το θέμα τι να κάνω; να κόψω το καλώδιο από την άλλη μεριά (και από την άλλη μεριά την ίδια κατάληξη έχει) και να δοκιμάσω στους ακροδέκτες του ενισχυτή ποια είναι η σωστή φορά;
υπάρχουν τέτοια βύσματα (διπολικά; ) μήπως φτιάξω άλλο καλώδιο και δεν χαλάσω το αρχικό του;

melina

Cargo 200
Reaction score
45.911
Να προσθέσω ότι φαίνεται και πανέμορφο. Καλοάκουστο. Άντε και με κανένα proac tablette ή κανένα atc scm 7 σιγά σιγά :)
Το γραφείο είναι κολλητά στον τοίχο (βλέπω τοίχο), τοίχος-αυτί κάτι λιγότερο από μέτρο. Νομίζω ότι θέλει όσο πιο ρηχό ηχείο γίνεται, π.χ. το S3/5 της spendor είναι κάτω από 20 cm...είναι πανάκριβο όμως. Δεν ξέρω τι άλλες (αξιόλογες) επιλογές υπάρχουν σε τόσο μικρό μέγεθος.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.307
Members
38.540