καλωδιο HDMI 1.4 σε πηγη που υποστηριζει 1.3

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203
Καλησπερα παιδια. Επειδη ενας φιλος αν μου κανει θα μου χαρισει HDMI 1.4 καλωδιο αναρωτιεμαι το εξης.

Ο ενισχυτης μου δεχεται HDMI 1.4 αλλα η τηλεοραση μου δεχεται μονο HDMI 1.3.
Αν τα συνδεσω με καλωδιο HDMI 1.4 θα δουλευουν;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.328
Απάντηση: καλωδιο HDMI 1.4 σε πηγη που υποστηριζει 1.3

Ναι.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.328

Σ' έσκισα Μήτσο! :127:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Σας ευχαριστω κυριοι.

Reaction score
4

Εχω μια απορια σχετικα με τα καλωδια 1.4hdmi:εκτος απο το οτι υποστηριζει εικονα,ηχο,3D,επιστροφη ηχου κ.τ.λ ειναι και καναλι ethernet,τι ακριβως κανει αυτο το καναλι αντικαθιστα το κοινο καλωδιο ethernet;κι αν ναι πως λειτουργει;Μπορω δηλαδη να το συνδεσω στο pioneer 85 o οποιος ειναι συνδεμενος στο δικτυο και αυτος με τι σειρα του να μοιρασει σε αλλη συσκευη που χρησιμοποιει αυτο το καλωδιο;:118:

Reaction score
29.755

Ναι .Αντί να θες switcher και κάμποσα ethernet, εχεις ενα και καθάρισες. Δεν ξέρω τι κάνει απο ταχύτητα όμως.Εννοώ αν είναι συνδεδεμένες 3-4 συσκευές.

Reaction score
4

Αν καταλαβα καλα το ρολο του switcher αναλαμβανει να παιξει ο pioneer προς ολες τις συμβατες συσκευες.Στο θεμα της ταχυτητας σ΄αυτη την περιπτωση ευθυνη εχει ο ενισχυτης;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

τι ακριβως κανει αυτο το καναλι αντικαθιστα το κοινο καλωδιο ethernet;κι αν ναι πως λειτουργει;Μπορω δηλαδη να το συνδεσω στο pioneer 85 o οποιος ειναι συνδεμενος στο δικτυο και αυτος με τι σειρα του να μοιρασει σε αλλη συσκευη που χρησιμοποιει αυτο το καλωδιο;
Θεωρητικά ναι.
Πρακτικά όμως καμία συσκευή ακόμα δεν προσφέρει τέτοια δυνατότητα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν υπάρχουν καλώδια HDMI 1.4, 1.3 κ.τ.λ.......

When it comes to selecting a cable, the HDMI version number is never relevant. There is no such thing as a “Version 1.4 cable” or “HDMI 1.3 cable” - these terms are solely the creation of manufacturers’ marketing efforts. Cables are instead rated by their performance capabilities. There are five HDMI cable types to choose from:

• Standard HDMI Cable - Designed to handle most home applications, the Standard HDMI Cable can reliably transmit 1080i or 720p video plus surround audio.
  • Standard HDMI Cable with Ethernet - Same baseline performance as the Standard HDMI Cable, plus a dedicated Ethernet channel for Internet connection sharing and device networking.
  • Standard Automotive HDMI Cable - Designed for internal cabling of motor vehicles equipped with onboard HD video systems.
  • High Speed HDMI Cable - Designed to handle video resolutions of 1080p and beyond, including advanced display technologies like 3D and 4K.
  • High Speed HDMI Cable with Ethernet - Same baseline performance as the High Speed HDMI cable, plus a dedicated Ethernet channel for Internet connection sharing and device networking.
Η δυνατότητα δικτύου πρέπει να υποστηρίζεται από τα chips transmitter-receiver HDMI που έχουν οι συσκευές και να είναι ενεργοποιημένη στο firmware.

http://www.hdmi.org/consumer/buying_guide.aspx

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop