κατασκευη DIY πικαπ

Reaction score
1.549
Μετα απο μια συντομη ακροαση του Connoisseur μου ειμαι σε σκεψεις για την κατασκευη ενως πικαπ χρησιμοποιωντας τον μηχανισμο του πρωτου αλλα με πολυ πιο στιβαρο και βαρυ σασι σε σχεση με το οριτζιναλ. Εχω σκεφτει ενα σχεδιο με βαρυ σασι MDF οπως και faceplate mfd το οποιο θα ειναι σε δυο κομματια. το πρωτο θα ειναι αυτο που θα περιεχει το μοτερ το πηγαδι και το στροφοσκοπιο και το δευτερο αυτο που θα περιεχει τον βραχιονα. Το δευτερο μαλιστα κομματι θα ειναι βιδωμενο στο σασι με την υποστηριξη λαστιχενιων ροδελων για την πληρη απομονωση των κραδασμων σε αυτο. Ολα τα χειριστηρια του πικαπ θα βρισκονται εξωτερικα αυτου σε ξεχωριστο enclosure οπως επισης και το τροφοδοτικο που ηδη ειναι εξωτερικο. Ολες οι ιδεες και αποψεις δεκτες !! Και μερικες φωτο απο το εσωτερικο.

Last edited:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Μόνο σαν παιχνίδι αν το δεις .
Η ακρίβεια στην κατασκευή είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί από ιδιώτη .Και οι ιδιοσυντονισμοί που θα προκύψουν δεν είναι δυνατόν να προκαθοριστούν .

Reaction score
1.549
Μόνο σαν παιχνίδι αν το δεις .
Η ακρίβεια στην κατασκευή είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί από ιδιώτη .Και οι ιδιοσυντονισμοί που θα προκύψουν δεν είναι δυνατόν να προκαθοριστούν .
η κατασκευη θα γινει απο επαγγελματια βεβαια ! η προσοψη του πικαπ θα αντιγραφει σε mdf η κοντρα πλακε ωστε να πεσουν τα παντα στην ιδια θεση. Σιγουρα η κατασκευη θα ειναι μακραν ποιο στιβαρη απο την μαμα και ενισχυμενη ! δεν νομιζω πως θα εχει θεματα συντονισμων αφου θα ειναι 3 κομματια ολη και ολη η κατασκευη δεμενα αριστα μεταξυ τους

Reaction score
1.549
αν βρω μια καλουλα ΜΜ κεφαλη θα καταλαβω! βαριεμαι να βγαζω την shure απο το thorens μου! Α... βγηκε και λιγο μεγαλο! Παντως με την παναθλια κεφαλη που φοραει τωρα αγνωστου ταυτοτητας εχουμε καλη στερεοφωνια και καθολου hum απο γειωσεις και απο το μπασο των ηχειων!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.534
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria