argi
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 6.879
ας παρουμε τα πραματα απο το τελος (αναποδας ειμαι -ετσι πρεπει)
οταν καποιοι αντιπροσωποι εμπαιναν φρεσκοι στο χωρρο του audio -stereo
και κατεβαιναν σε εκθεσεις το πρωτο που βρωμαγε οταν μπουκαρες στο χωρο τους ηταν η ελλειψη εμπειριας
κατι που το εβλεπες στο πως ξεραν ( εμ δεν ξεραν) να στησουν τα ηχεια τους.
Στο γαμο του καραγκιοζη λεμε, θαβαν ολοκληρα συστηματα εξαιτιας της ασχετοσυνης τους.
Και εβλεπες - ακουγες ενα συστημα σαν του ξυθαλη ας πουμε , και σε επιανε ο αγερας του ξερω τι μου γινεται.
Στο hc λοιπον τα πραματα ειναι ακριβως ετσι, ορμωμενος απο το σεταρισμα θεσεων (μπροστινων) του φιλου στελιου ειδα τα ηχεια σε θεση παραγκα........
Ειτε μας στησανε , ειτε τα στησαμε , (τα 3 μπροστινα για αρχη)
σε θεση που νομιζουμε
(ενα πραμα σαν την αποψη του :405: για το πρωην κεντρικο του στελιου)
απλα ρειχνουμε χωμα στο ηδη θαμενο σεταρισμα μας.
Τα ηχεια καταρχην εχουν δυνατοτητες και διαφορων ειδων προδιαγραφες , αν δεν τις γνωριζουμε , μαλλον στηνουμε κοκορετσι (παμε και οπου βγει)
αν ο χωρος δεν μας επιτρεπει την ιδανικη θεση ΟΚ,
αλλα αν μας την επιτρεπει , και τα βαζουμε στο βελτιστο σημειο ωστε να εχουμε το χειροτερο δυνατο ηχο, πανε χαμενα.
Και αυτο σημαινει πολλα , απο στερηση , ψηλων διαλογων πλατιασμα της ηχητικης σκηνης
εφε εξω απο τους τοιχους , και πολλα αλλα .
Αξιοαναφερτο ειναι οτι απο τα συστηματα που εχω ακουσει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλεια εχει κανει ο Markou , τα πλαινα εφε στο irobot σου περναγανε το τραινο εγκαρσια στο χωρο (μπραβο γιαννακη).
Απο εκει και μετα τα Loop, deep cycle, Out of space (ποιος ειμαι ο σωτηρης ειμαι?
που μεχει φαει το αμ. φορουμ )
και καθε ειδους εφε που βαζει ο κονσολιαρης αν δεν εχω στησει σωστα ηχεια απλα χανω ......
Παμε τωρα στα πλαινα , το ηχειο αν δεν ειναι ηχειο ( για τα μετρα του χωρου μας )
με τα καταλληλα ενισχυτικα ) {μην μας βγει ψιλομουγκο} και δεν ειναι σωστα στημενο
θα αφηνει κενα ( αναλογα που τα θελουμε :111: )
δεν θα γεμιζει το χωρο απο το νταβανι
(ναι εκει ψηλα Master and commander)
μεχρι τα deep down του pod race απο το sw 4
απλα θα ακουμε το κατι τις του(βασικα θα ακουμε την ασχετοσυνην μας)
Το σαμπ ειναι ενα πραμα δυσκολο για πολλους λογους ,
για να μην το πλατιασω θα εστιασω σε ενα και μονο σημειο.....
.το αυτι δεν ειναι ντεσιμπελομετρο.......και επειδης οι πιοτεροι
us usl δεν καταλαβαινουν tea λεω ,
οταν βαζουμε να παιζει το σαμπ και γυρναμε σαν την αδικη καταρα στο χωρο για να βρουμε που παιζει πιο δυνατα , καλο θα ειναι να ξερουμε,
οτι αν εχουμε ενα ντεσιμπελομετρο στη θεση του αυτιου μας , θα δουμε που πικαρει πιοτερο, και οχι που νομζει το ατυχο αυτακι μας
Και κατι ακομα αν το σαμπ ειναι σηκωσιμο το βαζουμε στην θεση ακροασης ( να πανω στο καθισμα)
και γυρμανε με ενα τριποδακι και το ντεσιμπελομετρο εφ οπλου λογχης.......
και μετραμε.....................και μετα ακουμε...................
οταν καποιοι αντιπροσωποι εμπαιναν φρεσκοι στο χωρρο του audio -stereo
και κατεβαιναν σε εκθεσεις το πρωτο που βρωμαγε οταν μπουκαρες στο χωρο τους ηταν η ελλειψη εμπειριας
κατι που το εβλεπες στο πως ξεραν ( εμ δεν ξεραν) να στησουν τα ηχεια τους.
Στο γαμο του καραγκιοζη λεμε, θαβαν ολοκληρα συστηματα εξαιτιας της ασχετοσυνης τους.
Και εβλεπες - ακουγες ενα συστημα σαν του ξυθαλη ας πουμε , και σε επιανε ο αγερας του ξερω τι μου γινεται.
Στο hc λοιπον τα πραματα ειναι ακριβως ετσι, ορμωμενος απο το σεταρισμα θεσεων (μπροστινων) του φιλου στελιου ειδα τα ηχεια σε θεση παραγκα........
Ειτε μας στησανε , ειτε τα στησαμε , (τα 3 μπροστινα για αρχη)
σε θεση που νομιζουμε
(ενα πραμα σαν την αποψη του :405: για το πρωην κεντρικο του στελιου)
απλα ρειχνουμε χωμα στο ηδη θαμενο σεταρισμα μας.
Τα ηχεια καταρχην εχουν δυνατοτητες και διαφορων ειδων προδιαγραφες , αν δεν τις γνωριζουμε , μαλλον στηνουμε κοκορετσι (παμε και οπου βγει)
αν ο χωρος δεν μας επιτρεπει την ιδανικη θεση ΟΚ,
αλλα αν μας την επιτρεπει , και τα βαζουμε στο βελτιστο σημειο ωστε να εχουμε το χειροτερο δυνατο ηχο, πανε χαμενα.
Και αυτο σημαινει πολλα , απο στερηση , ψηλων διαλογων πλατιασμα της ηχητικης σκηνης
εφε εξω απο τους τοιχους , και πολλα αλλα .
Αξιοαναφερτο ειναι οτι απο τα συστηματα που εχω ακουσει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλεια εχει κανει ο Markou , τα πλαινα εφε στο irobot σου περναγανε το τραινο εγκαρσια στο χωρο (μπραβο γιαννακη).
Απο εκει και μετα τα Loop, deep cycle, Out of space (ποιος ειμαι ο σωτηρης ειμαι?
που μεχει φαει το αμ. φορουμ )
και καθε ειδους εφε που βαζει ο κονσολιαρης αν δεν εχω στησει σωστα ηχεια απλα χανω ......
Παμε τωρα στα πλαινα , το ηχειο αν δεν ειναι ηχειο ( για τα μετρα του χωρου μας )
με τα καταλληλα ενισχυτικα ) {μην μας βγει ψιλομουγκο} και δεν ειναι σωστα στημενο
θα αφηνει κενα ( αναλογα που τα θελουμε :111: )
δεν θα γεμιζει το χωρο απο το νταβανι
(ναι εκει ψηλα Master and commander)
μεχρι τα deep down του pod race απο το sw 4
απλα θα ακουμε το κατι τις του(βασικα θα ακουμε την ασχετοσυνην μας)
Το σαμπ ειναι ενα πραμα δυσκολο για πολλους λογους ,
για να μην το πλατιασω θα εστιασω σε ενα και μονο σημειο.....
.το αυτι δεν ειναι ντεσιμπελομετρο.......και επειδης οι πιοτεροι
us usl δεν καταλαβαινουν tea λεω ,
οταν βαζουμε να παιζει το σαμπ και γυρναμε σαν την αδικη καταρα στο χωρο για να βρουμε που παιζει πιο δυνατα , καλο θα ειναι να ξερουμε,
οτι αν εχουμε ενα ντεσιμπελομετρο στη θεση του αυτιου μας , θα δουμε που πικαρει πιοτερο, και οχι που νομζει το ατυχο αυτακι μας
Και κατι ακομα αν το σαμπ ειναι σηκωσιμο το βαζουμε στην θεση ακροασης ( να πανω στο καθισμα)
και γυρμανε με ενα τριποδακι και το ντεσιμπελομετρο εφ οπλου λογχης.......
και μετραμε.....................και μετα ακουμε...................