κλασσική κιθάρα ζήτηση

Status
Not open for further replies.
Reaction score
1.657
Θα χρησιμοποιηθεί από μικρή wannabe κιθαρίστρια που τώρα ξεκινάει.
Λόγω του ότι μπορεί σύντομα να βαρεθεί και να τα παρατήσει, θα προτιμούσα κάποια πολύ απλή και φθηνή για αρχή.
Αν είναι και κάτι από περιοχή Θεσσαλονίκης ακόμα καλύτερα.
Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι και για αγορά καινούριας, λόγω του ότι εγώ δεν ξέρω ούτε πόσες χορδές έχει, ευπρόσδεκτο.

Reaction score
1.988
Θα πας στα μαγαζιά μουσικών οργάνων της Θεσσαλονίκης και θα ζητήσεις μια φθηνή κιθάρα για αρχάρια μαθήτρια. Ανάλογα την ηλικία της κιθαρίστριας υπάρχει και αντιστοιχία μεγέθους.
Μην πάρεις κάτι ακριβό ακόμα γιατί οι πιθανότητες να συνεχίσει ειναι λιγότερες απο το να σταματήσει....

Εγώ πχ στην κόρη μου που ξεκίνησε ας πούμε στα 8, της πήρα μια κιθάρα παιδική (1/2) της τάξης των 50-60 ευρώ.
Αν το κορίτσι είναι πιο μεγάλο υπάρχουν και οι κιθάρες 3/4 κ.ο.κ

ΥΓ. Έβγαλα αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι μιλάμε για κλασικές κιθάρες.

ΥΓ2. Σου έβαλα link από το συγκεκριμένο μαγαζί μόνο και μόνο γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει στην Θεσσαλονίκη. Σίγουρα θα βρείς και άλλες κιθάρες σε άλλα μαγαζιά μουσικών οργάνων σε παραπλήσιες τιμές.

ΥΓ3. Οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που δεν αξίζει να ψάξεις για μεταχειρισμένο. θα γλυτώσεις λίγα χρήματα και μιας και μιλάμε για "φθηνά" όργανα το πιο πιθανό είναι να πάρεις κάτι δεύτερο χέρι που θα έχει και αλλιώσεις σημαντικές (πχ θα έχει σκευρώσει η ταστιέρα λίγο εως πολύ).
Αν με το καλό συνεχίσει, χάρισε την πρώτη κιθάρα να πιάσει τόπο και μετά έχεις πολλές επιλογές για αγορά....

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.284
Πόσων ετών ειναι το κορίτσι ;
Υπάρχουν μεγέθη στις κιθάρες οπως προαναφέρθηκε.

Ας ξεκινήσουμε απο εκεί.

Reaction score
1.657
Μιλάμε για 10 χρονών.
Οπότε φαντάζομαι ψάχνω για κάτι 3/4.

Κάτι τέτοιο σαν τα λινκ σου gbeg είχα στο μυαλό μου κι εγώ. Και σαν τιμή μια χαρά είναι.
Αν ο dimifoot εχει να προτείνει κατι άλλο είμαι όλος αυτιά.

Reaction score
1.657
Πάρε 4/4.
Χρήματα;

Η δικιά μου ξεκίνησε με αυτήν, ειναι πολυ καλή για πρώτη κιθάρα
http://www.nakas.gr/prd/yamaha-c-40ii-klasiki-kithara-4-4
Λες ε?
Τουλάχιστο αν την βαρεθεί να αρχίσω εγώ στα γεράματα.
Καλή σίγουρα η γιαμάχα αλλά λέω να μείνω κάτω από τα 100.

Reaction score
1.988
Η 1/2 κλασική Valencia που αγόρασα απο τον Τρίμη στην Αθήνα για την μικρή, για τα 60 ευρώ που έδωσα μια χαρά ακούγεται. Ούτε ταστάρει πουθενά, ούτε τρίζουν τα ξύλα και δεν έχει ατέλειες οπτικά. Δεν είναι Yamaha ή Αlhambra αλλά την δουλειά της την κάνει.

Πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζει στο αν θα συνεχίσει την μουσική ένα παιδί, σε αυτές τις ηλικίες,
ο δάσκαλος (και η προσέγγιση του απέναντι στο παιδί), η έφεση του παιδιού στην μουσική και την κατανόηση της και τέλος το όργανο αυτό καθ'αυτό.

Όπως είπα και πρίν, τσεκάρεις 3-4 μαγαζιά, μπαίνεις , ρωτάς, ακούς (και να μην ξέρεις εσυ δεν πειράζει...βαλτους να παιξουν, αν είναι μουφα τελείως θα το καταλάβεις....) και αποφασίζεις.
Αν πας στο επώνυμο προϊόν έχεις μια ασφάλεια παραπάνω αλλά θα πληρώσεις και παραπάνω. Αν ψάχνεσαι στις αγγελίες μπορείς να βρείς κιθάρες αρχαρίων που δεν τσούλισε και τις πουλάνε. Εκεί όμως το παιδί χάνει την "χαρά" του καινούργιου που το ιντιργκάρει.

Επίσης, κάτι που ξέχασα και που είναι σημαντικό, ρώτα και τον δάσκαλο να σου πει μια γνώμη και για το μέγεθος της κιθάρας (που εξαρτάται απο την ηλικία αλλά και απο την ανάπτυξη του παιδιού) αλλά και για αγορά κιθάρας. Ή ακόμα μπορεί και να ξέρει κάποια περίπτωση μεταχειρισμένης και να γλυτώσεις τα πολλά πολλά.

Reaction score
1.657
Πάμε για κάτι φτηνό και καινούριο εντός Σαββατοκύριακου.
Dimifoot έχεις δίκιο ότι το φθηνό μπορεί να μην της κάτσει καλά στο αυτί αλλά μακάρι να συνεχίσει και να πάρει και δεύτερη καλύτερη. Θα μου πεις, τα 50-60 που θα δώσω τώρα θα λέω τότε να τα είχα να τα συμπλήρωνα προς το καλύτερο αλλά... Προς το παρόν δεν το ρισκάρω για να μας μείνει ένα ακριβό διακοσμητικό.
Ευχαριστώ και τους δύο σας και θα επανέλθω με το τι επιλέξαμε, εκτός κι αν αλλάξει γνώμη μέσα σε δυό μέρες και πει δεν ξαναπάω.:p Παιδιά...!!!

Reaction score
900
η γνωμη μου ειναι (αναλογα τον σωματοτυπο του παιδιου θα ειναι και το μεγεθος, στην ηλικια των 10 ή 3/4 ή κανονικη, οχι 1/2... ).
ενα φθηνο οργανο για αρχη εως 100 ευρο, αρκει να μην τασταρει, ή οι χορδες ειναι στο θεο (σκευρωμα - αντισκευρωμα).
τον ηχο θα τον εκτιμησει αργοτερα που θα "αναγκαστεις" να αγορασεις κατι ποιοτικοτερο.
και αυτη την εκτιμηση θα την αποκτηση με το ποσες ωρες θα διαβαζει, ποσα ρεσιταλ θα ακουσει, ποσες διαφορετικες κιθαρες απο κατασκευαστες, ποσα cd, ποσες τελος παντων βιωματικες εμπειριες θα αποκτησει.
αν συνεχισει, μπορει να ελθει σε ενα χρονο, μπορει και ποτε.
(τοσο μεγαλη διακυμανση!)
τον 1ο λογο παντα εχει ο δασκαλος που θα σε καθοδηγησει (μαγαζια-μαρκα κλπ)
σε αυτες τις κατηγοριες υπαρχουν και "πακετα", μαζι με αναλογιο-υποποδιο, κατα βαζη κινεζικα, που θα χρειαστουν.
καλη αγορα-αλλα προπαντων καλη μουσικη πορεια στo βλασταρι σου!

Reaction score
1.657
Τελικά καταλήξαμε σε κανονική 4/4, αυτή https://rihardos.gr/store/egxorda/klassikes-kithares/KIUARA-KLASSIKH-INFINITY-CG964-25076-detail
Κινεζούλα αλλά μιά χαρά μου ακούγεται.
Από περιέργεια γρατσουνίσαμε λίγο και μια ισπανική, ε εκεί εντάξει κατάλαβα κι εγώ γιατί ξεκινάνε από το τριακοσάρι.
θενκς για τις συμβουλές.

Reaction score
2.557
η γνωμη μου ειναι (αναλογα τον σωματοτυπο του παιδιου θα ειναι και το μεγεθος, στην ηλικια των 10 ή 3/4 ή κανονικη, οχι 1/2... ).
ενα φθηνο οργανο για αρχη εως 100 ευρο, αρκει να μην τασταρει, ή οι χορδες ειναι στο θεο (σκευρωμα - αντισκευρωμα).
τον ηχο θα τον εκτιμησει αργοτερα που θα "αναγκαστεις" να αγορασεις κατι ποιοτικοτερο....!
Τι θα πει "ταστάρει"?

Reaction score
900
οταν παιζεις μια νοτα, η χορδη να ακουμπαει (ελαχιστα) σε προηγουμενο ταστο, με αποτελεσμα η νοτα που δες να παραξεις να μην ακουγεται καθαρα, αλλα να εχει τζιζζζζζζ απο το προηγουμενο ταστο.

αν εχει πολυ αντισκευρωμα, θα ακουμπαει αρκετα σε αλλα ταστα και ενω παιζεις μια νοτα θα ακουγεται καθαρα μια αλλη. (και οχι τζιζζζ)

πρεπει δηλαδη το μανικι (χερι) της κιθαρας, μαζι με την ταστιερα και τα ταστα της να ειναι σε μια ευθεια σε σχεση με το καπακι-καβαλαρη.
βεβαια αρκετοι κατασκευαστες κιθαρας, δινουν μια θετικη ("σκευρωμα" 2χιλ) κλιση στο μανικι, και αφαιρουν υλικο απο την ταστιερα μετα το 12ο ταστο ωστε να ειναι ευθεια παλι μεν η ολη ταστιερα, χαμηλοτερα δε το κοκκαλο του καβαλαρη.
σαν ερασιτεχνης οργανοποιος, ακολουθω-μου αρεσει αυτη η μεθοδος, παρα να ειναι ολα περασμενα σε ευθεια.
ελπιζω να βοηθησα, και οχι να μπερδεψα!

Status
Not open for further replies.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos