κορνες!

Reaction score
1.024
Καλημερα,διαβαζω οσα περισσοτερα μπορω και προσπαθω να καταλαβω τελικα ποσο δυσκολο εινα να φτιαξεις
ενα ηχειο?
εδω και καποια χρονια εχω ονειρο να φτιαξω ενα ηχειο αποκλιστικα με κορνες!
δηλαδη
1.WOOFER (open bafle)
2.mf driver + jabo horn
3.hf driver + jabo horn
και ισως καποιο super tweeter
Δεν ξερω αν μπορω να τα καταφερω,ορεξη εχω αρκετη,δεν ξερω αν αρκει ομως ,βοηθεια θα εχω απο ενα καλο μου φιλο.
Επειδη και τα λεφτα θα ειναι αρκετα,σκεφτομαι να αγοραζω κομματι κομματι και να το παω σιγα σιγα.
Πραγματικα θα με βοηθουσατε να μου προτεινατε καποιους καλους ποιοτικους drivers.
Κοιταζω προς fostex μερια.. τι προτεινατε για μεσαιες και υψηλες κυριος?
επισης ειναι αναγκαιο απο οτι εχω καταλαβει να ειναι ιδιας ευαισθησιας ολα τα ηχεια η λεω βλακειες?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.643
Δες τους compression drivers της Beyma. Για κάθε μεγάφωνο, κάτω από το γράφημα της απόκρισης αναφέρεται και η κόρνα που χρησιμοποιήθηκε για τη μέτρηση. Αυτό ισχύει για όλα τα μεγάφωνα που συνοδεύονται από κόρνα, καθώς η ευαισθησία επί του άξονος του μεγαφώνου αυξάνεται πολύ με τη χρήση κόρνας, εν συγκρίσει προς την απόκριση με το μεγάφωνο σκέτο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Δες επίσης τις μονάδες των B&C και CIARE.

Η ευαισθησία που αναφέρεται στα χαρακτηριστικά κάθε μεγαφώνου είναι η μέση τιμή σε όλο το φάσμα που καλείται να αναπαράξει το μεγάφωνο.
Για να κρίνεις αν σου ταιριάζει θα πρέπει να δεις την απόκριση του μεγαφώνου για τη περιοχή του φάσματος που σε ενδιαφέρει.
Για παράδειγμα, ένα μεγάφωνο χαμηλομεσαίων συχνοτήτων που αναφέρεται σαν 87 db μέσης ευαισθησίας, μπορεί να συνοδεύσει τρίδρομο ηχείο ακόμα και 91 db, αν στη περιοχή <<εργασίας του>> είναι ευαίσθητο αρκετά.

Last edited:

Reaction score
1.024
Δες επίσης τις μονάδες των B&C και CIARE.

Η ευαισθησία που αναφέρεται στα χαρακτηριστικά κάθε μεγαφώνου είναι η μέση τιμή σε όλο το φάσμα που καλείται να αναπαράξει το μεγάφωνο.
Για να κρίνεις αν σου ταιριάζει θα πρέπει να δεις την απόκριση του μεγαφώνου για τη περιοχή του φάσματος που σε ενδιαφέρει.
Για παράδειγμα, ένα μεγάφωνο χαμηλομεσαίων συχνοτήτων που αναφέρεται σαν 87 db μέσης ευαισθησίας, μπορεί να συνοδεύσει τρίδρομο ηχείο ακόμα και 91 db, αν στη περιοχή <<εργασίας του>> είναι ευαίσθητο αρκετά.
Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!το καταλαβα,ειδη ψαχνω για μεγαφωνα..
θα επανελθω με νεες ερωτησεις!!

Reaction score
1.024
Δες τους compression drivers της Beyma. Για κάθε μεγάφωνο, κάτω από το γράφημα της απόκρισης αναφέρεται και η κόρνα που χρησιμοποιήθηκε για τη μέτρηση. Αυτό ισχύει για όλα τα μεγάφωνα που συνοδεύονται από κόρνα, καθώς η ευαισθησία επί του άξονος του μεγαφώνου αυξάνεται πολύ με τη χρήση κόρνας, εν συγκρίσει προς την απόκριση με το μεγάφωνο σκέτο.
εν το μεταξυ η επομενη ερωτηση μου θα ηταν αυτη,για το τι κορνα χρειαζεται το μεγαφωνο που θα διαλεξω,εχω στο μυαλο μου οτι θα ρωτησω το καταστημα που εχω βρει στο ebay με τις κορνες πια θα τεριαζε αναλογα το μεγαφωνο..ευχαριστω

Reaction score
1.024
Να ρωτησω κατι τελευταιο,τετοιου τυπου drivers,εχουν ποιοτικο ηχο,καθαρο?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.328
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis