κόστος service

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.514
Ανοίγω αυτό το θέμα για να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας από το κόστος του εκάστοτε service ανά αντιπροσωπεία και εξουσιοδοτημένο κατάστημα περιοχής.

Αιτία η πρόσφατη εμπειρία μου.
Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες έκλεισα ραντεβού για service τετραετίας στο Hyundai Matrix που έχω στην κατοχή μου.
Το κατάστημα που με εξυπηρετούσε λόγο απόστασης ήταν αυτό της Μεταμόρφωσης.
Σε ερώτηση μου για το κόστος, μου ανακοίνωσαν πως είναι μεγάλο service (αλλάζονται όλοι οι ιμάντες) και το κόστος είναι 520 ευρώ.

Ομολογώ πως μου φάνηκαν πολλά και αποφάσισα να το ψάξω.
Σε <<ψαχτήρι>> λοιπόν και αναζήτηση για κοντινά, εξουσιοδοτημένα, συνεργεία Hyundai.

Σας ενημερώνω πως με ευκολία βρήκα δύο συνεργεία που είχαν έκπτωση και το κόστος που μου ανέφεραν ήταν 450 ευρώ.

Καταλαβαίνεται πως αυτομάτως ακύρωσα το πρώτο ραντεβού και έκλεισα στο δεύτερο συνεργείο που βρίσκεται στη κυκλική πλατεία του Ιλίου.

Εβδομήντα ευρώ στη τσέπη δεν είναι και λίγα.
Σημειωτέον πως στο δεύτερο συνεργείο είχαν υποδειγματική εξυπηρέτηση και μου έπλυναν και το αυτοκίνητο.

Reaction score
26.247
Απάντηση: κόστος service

βελμαρ στο φιεστακι μου 100-120
καρβουνης 160+
τρελες διαφορες
επισης δεδες για το ελεφαντακι μου πρωτη αλλαγη λαδιων 70 ευρω
παλι καρβουνης (mazda) πρωτο σερβις 180 (υπολογισα τις ιδιες εργασιες με την αλλαγη λαδιων του δεδε στα 100 περιπου)
υπαρχουν μεγαλες διαφορες και αν πας ακομα μακρυα μπορεις να παρεις απο ανταλλακτικαδικα τα παντα ολα για ενα σερβις (λιγο πολυ ειναι γνωστα αυτα) και να κοψεις μεχρι και 30% σε ανταλλακτικα
αν ψαχτεις και με την εργατοωρα ειναι πιθανον απο τα 450 που εδωσες να πηγαινες αρκετα κατω απο 400.
ολα αυτα ομως θελουν χρονο, ενω ορισμενες φορες καποιες παροχες (πχ οχημα εξυπηρετησης) σου κοστιζουν περισσοτερο

Reaction score
1

Ανοίγω αυτό το θέμα για να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας από το κόστος του εκάστοτε service ανά αντιπροσωπεία και εξουσιοδοτημένο κατάστημα περιοχής.

Αιτία η πρόσφατη εμπειρία μου.
Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες έκλεισα ραντεβού για service τετραετίας στο Hyundai Matrix που έχω στην κατοχή μου.
Το κατάστημα που με εξυπηρετούσε λόγο απόστασης ήταν αυτό της Μεταμόρφωσης.
Σε ερώτηση μου για το κόστος, μου ανακοίνωσαν πως είναι μεγάλο service (αλλάζονται όλοι οι ιμάντες) και το κόστος είναι 520 ευρώ.

Ομολογώ πως μου φάνηκαν πολλά και αποφάσισα να το ψάξω.
Σε <<ψαχτήρι>> λοιπόν και αναζήτηση για κοντινά, εξουσιοδοτημένα, συνεργεία Hyundai.

Σας ενημερώνω πως με ευκολία βρήκα δύο συνεργεία που είχαν έκπτωση και το κόστος που μου ανέφεραν ήταν 450 ευρώ.

Καταλαβαίνεται πως αυτομάτως ακύρωσα το πρώτο ραντεβού και έκλεισα στο δεύτερο συνεργείο που βρίσκεται στη κυκλική πλατεία του Ιλίου.

Εβδομήντα ευρώ στη τσέπη δεν είναι και λίγα.
Σημειωτέον πως στο δεύτερο συνεργείο είχαν υποδειγματική εξυπηρέτηση και μου έπλυναν και το αυτοκίνητο.
Πήγαινε στην HYUNDAI του Αλέκου Καπλαντζή Τηλ. 21 02 61 79 12. Θα πάθεις πλάκα με τις τιμές και το πόσο καλή δουλειά κάνει. Θα το καταλάβεις από τον κακό χαμό που γίνεται εκεί μέσα μιας και το συνεργείο είναι σχεδόν πάντα γεμάτο. Είναι στη Λεοφ. Χασιάς απέναντι από την είσοδο του πάρκου Τρίτση, κλείσε ραντεβού πριν πας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.514
Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα κάνω service, δηλαδή του χρόνου τέτοιο καιρό.
Γενικά άνοιξα το θέμα για να μη θεωρούμε δεδομένες τις τιμές αλλά να κάνουμε μια έρευνα αγοράς πριν.
Και βέβαια η κατάθεση εμπειριών από τα συνεργεία θα βοηθούσε.

Reaction score
2.001

Τελευταίο σέρβις στο Getz (πρίν το πουλήσω) αυτό της 6ετίας, με τις εκπτώσεις κλπ στα 450 ευρώ περίπου. Τσάπαλος στο Μασχάτο. Η εξυπηρέτηση θεωρώ ότι ήταν καλή.

Reaction score
180

Το παω στη αντιπροσωπεια για τακακια φρενων σε 2 τροχους. Μου λενε κοστος 110 ευρω. Παιρνω τηλ. επι τοπου την δευτερη αντιπροσωπεια και ρωτω τιμη.
Μου λενε 70 ευρω.
Ξεκινω να φυγω, και ως δια μαγειας το κοστος πεφτει στα 70 ευρω.
H δικαιολογια ηταν "Εμεις θα σου βαζαμε τα καλα τακακια,αλλα αφου δεν θελεις".
Εγω λεω οτι ουτε μαστρο Μητσος της γειτονιας δεν θα εβαζε τετοιο καπελο στη τιμη.
Και μιλαμε για μεγαλες κεντρικες αντιπροσωπειες.

Reaction score
1
babis-babis κοστος μόνο ανταλλακτικά και αυτά με εκπτωση.
Εργασία ... δική μου!!! (Nissan sunny Ν14 μοντ. 92)
*καλά που δεν το έδωσα για απόσυρση!!!
(θα ήμουν και κερατάς και ... δαρμένος!!!)

Φαντάζομαι που θα μπλέξω με τις αντιπροσωπίες ΟΤΑΝ πάρω ΝΕΟ αμάξι!!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Παιδιά στο δικό μου, μη εξουσιοδοτημένο από συγκεκριμένες μάρκες, συνοικιακό συνεργείο έχει αναρτημένη μια ταμπέλα του συνδέσμου επισκευαστών που λέει ότι βάσει του νόμου ΧΧΧΧ (δυστυχώς δεν θυμάμαι το νόμο) για να ισχύει η εγγύηση των καινούργιων αυτοκινήτων, η συντήρηση μπορεί να γίνεται σε οποιοδήποτε νόμιμο συνεργείο και όχι μόνο σε εξουσιοδοτημένα... ψάξτε το λίγο! Ανακοίνωση από το σύνδεσμο και με αναφορά σε συγκεκριμένο νόμο δεν μπορεί να είναι παραμύθια... (άμα ξαναπεράσω θα σας πω και το νόμο). Και δεν χρειάζονται όλες οι εργασίες στο αυτοκίνητο ειδικά σεμινάρια στο μοντέλο, ούτε ειδικά προγράμματα! Αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό ιστορίες των αντιπροσώπων ή στην καλύτερη περίπτωση ασφαλιστικές δικλείδες για να μπορέσει να κάνει την επισκευή κάποιος λιγότερο έμπειρος τεχνικός (με τυφλοσούρτη δηλαδή).

Έναν καλό μάστορα που έχω να κάνω μαζί του προσωπικά, που αν δεν κάνει δουλειά σωστή θα χάσει τον πελάτη και θα τον τσούξει γιατί είναι ο ίδιος επιχειρηματίας, που αφήνει και να παρακολουθήσει ο ιδιοκτήτης την επισκευή και που παίρνει και πολύ λιγότερα από την αντιπροσωπεία, δεν τον αλλάζω με τίποτα...

(Nissan sunny Ν14 μοντ. 92)
τώρα με συγκίνησες... είχα κι εγώ τέτοιο κάποτε... απέθαντο!

Reaction score
5
Re: Απάντηση: κόστος service

Παιδιά στο δικό μου, μη εξουσιοδοτημένο από συγκεκριμένες μάρκες, συνοικιακό συνεργείο έχει αναρτημένη μια ταμπέλα του συνδέσμου επισκευαστών που λέει ότι βάσει του νόμου ΧΧΧΧ (δυστυχώς δεν θυμάμαι το νόμο) για να ισχύει η εγγύηση των καινούργιων αυτοκινήτων, η συντήρηση μπορεί να γίνεται σε οποιοδήποτε νόμιμο συνεργείο και όχι μόνο σε εξουσιοδοτημένα... ψάξτε το λίγο! Ανακοίνωση από το σύνδεσμο και με αναφορά σε συγκεκριμένο νόμο δεν μπορεί να είναι παραμύθια... (άμα ξαναπεράσω θα σας πω και το νόμο). Και δεν χρειάζονται όλες οι εργασίες στο αυτοκίνητο ειδικά σεμινάρια στο μοντέλο, ούτε ειδικά προγράμματα! Αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό ιστορίες των αντιπροσώπων ή στην καλύτερη περίπτωση ασφαλιστικές δικλείδες για να μπορέσει να κάνει την επισκευή κάποιος λιγότερο έμπειρος τεχνικός (με τυφλοσούρτη δηλαδή).
Κάποτε που τα αυτοκίνητα ήταν περισσότερο μηχανικά, παρά ηλεκτρονικά, ίσχυε κάτι τέτοιο.
Τώρα που είναι το ανάποδο, οι ίδιοι οι κατασκευαστές δεν δίνουν το πλήρες σετ των OBDII κωδικών εκτός του δικτύου εξουσιοδοτημένων, κι έτσι μόνο βασική διάγνωση μπορεί να κάνει ο ανεξάρτητος.
Στα εξουσιοδοτημένα ο κατασκευαστής υποχρεώνει να αγοράσουν ειδικό hardware και software για διάγνωση/προγραμματισμό/επισκευή.
Άσε που σε κάπως πιο πολύπλοκα αυτοκίνητα, π.χ. με αερανάρτηση, πουσαρισμένο κινητήρα με διπλά τούρμπο, κιβώτια διπλού συμπλέκτη κλπ κλπ, δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να εμπιστευτεί μη εξουσιοδοτημένο. Εδώ οι εξουσιοδοτημένοι δεν ξέρουν να τα επισκευάσουν, που έχουν περάσει και ένα σεμινάριο βρε αδερφέ.
Βέβαια, δεν υποστηρίζω ότι τα εξουσιοδοτημένα κάνουν και άριστη δουλειά, υπάρχουν ιστορίες τρόμου για να γεμίσει η Britannica...Όπως για πολλά στην Ελλάδα, εξαρτάται σε ποιόν θα πέσεις...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.508

Σόρρυ για το off topic κι έτσι, αν κάποιος έχει (ακόμα) Rover, υπάρχει στη Λάρισα μάστορας πρώην της Rover, που είναι γνώστης και αποτελεσματικός (και δεν είναι κλέφτης). Δηλαδής, όχι μαναχά για Rover, αναλαμβάνει κι άλλα αυτοκίνητα, αλλά έχω δει να του έρχονται Rover ακόμα κι από την Αθήνα.

ΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
9ο χιλ. Λαρίσης Βόλου
Πλατύκαμπος
2410 972200

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.112
Members
38.654
Νεότερο μέλος
panaplio