λαμπατος Sweet Peach EL34B. να τον παρω?

thor

"Επαγγελματίας"
Reaction score
29
εχω βρει καινουργιο τον Sweet Peach EL34B στα 200€. πηγη μου το pc κ παρεμβαλεται το usb dac- HRT Music Streamer II. τα ηχεια που ακουω ειναι τα Tangent EVO E4 http://www.tangent-audio.com/en/model/105_EVO-E4-bookshelf-speaker.html
κ χωρος ακροασης ενα μικρο δωματιο 2x2,20. να τον παρω, εστω κ αν βγαζει 2x15 η' να παω σε κατι αλλο με ταβανι μεχρι τα 200€

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Το να βγει 2 x 15 είναι το λιγότερο.
Η εμπειρία μου με Κινέζικα της πλάκας έχει να κάνει...
από παραμορφώσεις και απαράδεκτο ήχο μέχρι φωτιά του μετασχηματιστή τροφοδοσίας όταν ζορίστηκε.

Υπάρχουν βέβαια και καλά Κινέζικα μηχανήματα αλλά όχι με 200 ευρώ.

Reaction score
9
Απάντηση: λαμπατος Sweet Peach EL34B. να τον παρω?

Με αυτά τα χρήματα η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου είναι κάποιο τριπάθιο, αν τα πολλά βατ δεν είναι το ζητούμενο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Αν μπορείς να διαθέσεις κάτι παραπάνω πήγαινε σε έναν αξιόπιστο ενισχυτή με EL84 και μόλις τον ακούσεις θα σου πω τι θέλω να με κεράσεις...:103::103::103:

thor

"Επαγγελματίας"
Reaction score
29
καποια συγκεκριμενη προταση? οριο μεχρι 300€

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: λαμπατος Sweet Peach EL34B. να τον παρω?

Πάνε πάρε έναν Nad..
George, ένας Tripath (ειδικά με 2050 να έχει και μια 50αρια wattάκια), τα στέλνει για βρούβες τα τρανζίστορ ΑΒ τύπου NAD.

Reaction score
3.972
Απάντηση: Re: Απάντηση: λαμπατος Sweet Peach EL34B. να τον παρω?

George, ένας Tripath (ειδικά με 2050 να έχει και μια 50αρια wattάκια), τα στέλνει για βρούβες τα τρανζίστορ ΑΒ τύπου NAD.
Kώστα εσύ ξέρεις καλύτερα!

Πρότεινα τον Nad για τους γνωστούς λόγους αξιοπιστίας, μεταπώλησης και ευχάριστου ηχητικού χαρακτήρα.

Κατα τα άλλα για πες, για πες για τον Τριπάθιο!!

Ποιόν, απο πού, πόσο, αξιοπιστία κλπ κλπ, μολόγα!! (ήρθα Κρήτη τέλος Μαίου...)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ήρθες και δεν πήρες τηλέφωνo;! Απαράδεκτος - να το ξέρεις!

Εγώ είχα δώσει όσο-όσο τον NAD C350 όταν είχα αγοράσει, τυχαία, έναν Trends από το Hong Kong (πολύ πριν έρθουν Ελλάδα).
Επειδή η ισχύς του και γενικότερα η ποιότητα κατασκευής του είναι για γέλια (τι να περιμένεις με τέτοια τιμή), προτείνω το τσιπάκι 2050 που αποδεδειγμένα έχει τον καλύτερο ήχο στην οικογένεια και αξιοπρεπή ισχύ (από 25 εώς 180-200 watt στα 8Ω, ανάλογα με την τάση τροφοδοσίας και το driver chip που θα χρησιμοποιηθεί).
Να αποφεύγονται κινεζο-καταστάσεις επιπέδου Sure που έχουν βρωμίσει το eBay. Bάζουν ό,τι βρουν επάνω (fake controller αλλά κυρίως driver chips, fake υλικά κλπ) και είναι αποδεδειγμένα άσχετοι..
Στα γρήγορα:

1. Όποιος γουστάρει να παιδευτεί με DIY και θέλει κάτι δικό του, πάει 41Ηz και κοιτάει τον High Voltage AMP11.
  2. Όποιος δεν γουστάρει DIY αλλά μπορεί να συνδέσει μεταξύ τους δύο πλακέτες πάει HifimeDiy και αγοράζει όποιο module τον βολεύει. Tα μικρά έχουν επάνω ποτενσιόμετρο οπότε γίνονται εύκολα "ολοκληρωμένος ενισχυτής". Εγώ πάντως προτείνω τα μεγάλα modules (T3 ή T4 - καλύτερα το Τ4 αν το ηχείο είναι περίπου στα 8Ω και δεν κατεβαίνει πολύ παρακάτω) μαζί με τον προενισχυτάκο που δίνουν οι ίδιοι. Εναλλακτικά κάποιο remote controlled preamp βασισμένο στοα PGA2310 από τα πολλά δοκιμασμένα που υπάρχουν στο eBay. Υπάρχει και ένα ωραίο switching τροφοδοτικό της Meanwell που πουλάνε στο ίδιο site. Εναλλακτικά για τροφοδοτικό θα κοίταζα εδώ. Βάζεις κι ένα κουτάκι της επιλογής σου (βρωμάει ο τόπος στο eBay) και είσαι κομπλέ.
  3. Όποιος ντε και καλά θέλει κάτι έτοιμο, ας ρίξει μία ματιά στους ενισχυτές της Virtue Audio.

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις αλλά σου λέω τα "χοντρά".
Προτείνω την κουρτίνα (2), αλλά ο φίλος μάλλον ψάχνεται για λάμπα οπότε δεν...

thor

"Επαγγελματίας"
Reaction score
29
υπαρχει κατι πιο οικονομικο σε ετοιμο απο Virtue Audio? μεχρι 300€?

Reaction score
9
Απάντηση: λαμπατος Sweet Peach EL34B. να τον παρω?

Πιο οικονομικό ναι αλλά σε λιγότερα βατ από τα Virtue οπότε εσύ επιλέγεις. Τα Trends και τα KingRex είναι μέσα στον προυπολογισμό σου και καλά κατασκευασμένα, όχι ψευτοπράγματα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Μία άλλη επιλογή είναι να αναθέσεις σε κάποιον από το forum του 41Hz (π.χ. V-bro) να σου φτιάξει ενισχυτή και τον παραλαμβάνεις έτοιμο, ακριβώς όπως τον θέλεις, με μία λογική επιβάρυνση πέραν του κόστους των υλικών.

Reaction score
209
Ο αντιπροσωπος που φερνει τους ψηφιακους Kingrex φερνει και τον Yarland (single ended + ταξη Α με EL34 ) μπορεις να ακουσεις και να συγκρινεις. Τα εχω και τα δυο μηχανηματα (πανω απο δυο χρονια), αξιολογα αλλα διαφορετικα.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe