μας έσκισε ο κεραυνός.

Reaction score
26.787
Αντικεραυνικό με επιτηρητή τάσης πριν τον πίνακα μας αλλά και αντίστοιχη προστασία για το καλώδιο του οτε γιατί και από εκεί ανατινάζονται τα ρούτερ.
Μετά άσε τον Θεούλη να βαράει.
Εκεί μας σώζει το ftth.

Τα αντικεραυνικά είναι 2 ειδών με βάσει το αν είναι ο ουδέτερος γειωμενος ή οχι (εξαρτάται απο την περιοχή, έχει στοιχεία ο δεδδηε). Εχει τη σημασία του αυτό προφανώς καθώς τα φυσίγγια βραχυκυκλωνουν προς τη γείωση όταν γίνει η μλκ για να σωθεί η εγκατάσταση.
Τα raycap είναι κορυφή αλλά πανάκριβα, αν δεν είναι κρίσιμη η εγκατάσταση ή περιοχή με συχνά προβλήματα δεν εχει νόημα.

Reaction score
7.302
Εκεί μας σώζει το ftth.

Τα αντικεραυνικά είναι 2 ειδών με βάσει το αν είναι ο ουδέτερος γειωμενος ή οχι (εξαρτάται απο την περιοχή, έχει στοιχεία ο δεδδηε). Εχει τη σημασία του αυτό προφανώς καθώς τα φυσίγγια βραχυκυκλωνουν προς τη γείωση όταν γίνει η μλκ για να σωθεί η εγκατάσταση.
Τα raycap είναι κορυφή αλλά πανάκριβα, αν δεν είναι κρίσιμη η εγκατάσταση ή περιοχή με συχνά προβλήματα δεν εχει νόημα.
Ναι για raycap αναφέρομαι.
Εγώ είμαι σε χωριό με δάσος δίπλα και τωρα τελευταία τα φαινόμενα είναι όλο και πιο έντονα.
Με αυτό ησύχασα.

Reaction score
26.787
Βασικές λεπτομέρειες για τα συστήματα ΔΕΔΔΗΕ:
TN-C-S (Ουδετέρωση): Ο ουδέτερος και ο αγωγός προστασίας είναι κοινοί (PEN) μέχρι το μετρητή, όπου διαχωρίζονται. Συνηθισμένο σε αστικές περιοχές.
TT (Άμεση Γείωση): Ο ουδέτερος είναι γειωμένος στον μετασχηματιστή, ενώ τα μεταλλικά μέρη της εγκατάστασης γειώνονται τοπικά (ράβδος γείωσης).
Περιοχές: Η επιλογή εξαρτάται από την περιοχή και την παλαιότητα του δικτύου. Ο ΔΕΔΔΗΕ απαιτεί η υποδομή να είναι κατάλληλη για το εκάστοτε σύστημα.
Η επιλογή του τύπου γείωσης (TT/TN) καθορίζει τον τρόπο προστασίας της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης.

ika

News
Reaction score
18.293
Έχει και κάτι αντικεραυνικά για την κεραία, αλλά δεν ξέρω αν κάνουν κάτι
πχ
antik.jpg

Reaction score
28.603
ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ.... :party: :party:
ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 70-80 ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΩΣ 70%....:p:p

Reaction score
30.529
Βασικές λεπτομέρειες για τα συστήματα ΔΕΔΔΗΕ:
TN-C-S (Ουδετέρωση): Ο ουδέτερος και ο αγωγός προστασίας είναι κοινοί (PEN) μέχρι το μετρητή, όπου διαχωρίζονται. Συνηθισμένο σε αστικές περιοχές.
TT (Άμεση Γείωση): Ο ουδέτερος είναι γειωμένος στον μετασχηματιστή, ενώ τα μεταλλικά μέρη της εγκατάστασης γειώνονται τοπικά (ράβδος γείωσης).
Περιοχές: Η επιλογή εξαρτάται από την περιοχή και την παλαιότητα του δικτύου. Ο ΔΕΔΔΗΕ απαιτεί η υποδομή να είναι κατάλληλη για το εκάστοτε σύστημα.
Η επιλογή του τύπου γείωσης (TT/TN) καθορίζει τον τρόπο προστασίας της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης.
Σε όλο τον αστικό ιστό ο ουδέτερος είναι γειωμένος.
Στις κολώνες με τους μετ/στές , που διαμοιράζουν ρεύμα στο κάθε τετράγωνο, σε όλη την εδώ περιοχή αυτό γίνεται.
Ακόμα και μετά τα έργα αλλαγής σε υπογειοποίηση και αλλαγής μετ/στών και κολώνων , ο ουδέτερος είναι παντού γειωμένος.
Αν σε κάποιες άλλες εγκαταστάσεις βιομηχανικού τύπου βάζουν έξτρα γείωση με ράβδο γείωσης δεν αλλάζει κάτι αυτό.
Αυτό μετά από κουβέντα με τεχνικό της ΔΕΗ - ΔΕΔΗΕ , που τον πέτυχα όταν μου άλλαξαν κολώνα.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.715
Μα όταν αναβάθμισα την παροχή στη Γλυφάδα σε τριφασική υποχρεώθηκα να βάλω ράβδο γείωσης. Και το ίδιο και άλλα ρολόγια που αναβαθμίστηκαν (ούτε καν μια ράβδο για όλη την πολυκατοικία).

Reaction score
30.529
Το ίδιο και η αδερφή μου το 2003 που έβαλε τριφασικό ρολόϊ μην έχοντας παροχή προηγουμένως.
Αυτό δεν αναιρεί όμως το γεγονός ότι η ΔΕΗ γειώνει τον ουδέτερο.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.827
Members
38.742
Νεότερο μέλος
emavrom