μαστερ κλοκ τζενερέιτορ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
ε, χμ χμ, αυτό το εσοτέρικ το έχει δοκιμάσει κανείς σας να μου πει πως παίζει? Το άλλο το εσοτέρικ?

Τι χροιές έχει άραγε?

λες ο φούρνος που έχει μέσα να είναι υπεύθυνος για τα (όπως ακούγεται σε κάποια sites) "ζεστά" πρίμα?

ή τελικά κατά πως λέει κι ο Κόγιας όλα αυτά είναι άχρηστα, για πέταμα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
Απάντηση: μαστερ κλοκ τζενερέιτορ

φούρνος = oven controlled crystal oscillator circuit (“OCXO”)

Reaction score
10
Από φίλο που έχει το τριπλό esoteric μου λέει ότι κάνει δουλειά.

Βέβαια ο Weiss σε ερώτηση μου στο Μόναχο γιατί έβγαλε το clock από το Medea ενώ το έχει το επαγγελματικό μου απάντησε ότι έχει πολύ καλούς μηχανισμούς anti-jitter και ήταν απόλυτος ότι το clock είναι παντελώς άχρηστο άμα θες να συγχρονίσεις μόνο ένα stereo σήμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
Απάντηση: Re: μαστερ κλοκ τζενερέιτορ

Ωραία. Άρα αφού ήταν απολύτως βέβαιος πως είναι άχρηστο, γιατί ακούγεται στο φίλο σου με το esoteric?

Εδώ σε θέλω....

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: μαστερ κλοκ τζενερέιτορ

Ωραία. Άρα αφού ήταν απολύτως βέβαιος πως είναι άχρηστο, γιατί ακούγεται στο φίλο σου με το esoteric?

Εδώ σε θέλω....
Έλα ντε. Το ότι κάτι ακούει ο φίλος μου δεν σημαίνει ότι μειώνεται και το jitter...Mπορεί απλά να αλλάζει για κάποιον λόγο ο ήχος (ίσως το επιπλέον καλώδιο)!

Επίσης μπορεί οι μηχανισμοί anti-jitter του esoteric να μην είναι τόσο αποτελεσματικοί!

Ίσως να είναι και Placebo. Who knows? :116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787

η αλήθεια είναι ότι από ακρίβεια σκίζουν.
τα ρόζενταλ είναι +/- 5 ppm το ένα και +/- 0.5 ppm το χα-ντέ, ενώ το τανκ φτάνει ±0.00005ppm.

Σίγουρα, τεχνολογικά είναι ένα μικρό θαύμα.

το ίδιο και η τιμή του.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Το είδα αυτό.Μήπως όμως(λεω ο αμαθης)αυτές οι διαφορές είναι ψυλλοι στ άχυρα?Μιλάμε για μέρη του εκατομμυριοστού.Τι διάλο,γενετική είναι πλέον ή audio?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954

Εδώ σε θέλω....
[bad mode]

Γιατί το πλήρωσε τρία χιλιάρικα.

[/bad mode]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954

Εδώ σε θέλω....
[really bad]

Γιατί ο Weiss είναι είναι ένας άσχετος ξερόλας.

[/really bad]

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787

Μόνο 3 έδωσε? ε, έχει μέσο!

Να σου πω, άμα τα είχα θα τα έδινα κι εγώ, κι ας μην άκουγα και τίποτα...

Να σου πω και κάτι άλλο: 2 χρόνια έψαχνα τρόπο να ξεπεράσω την ακρίβεια του ρόζενταλ με κατασκευή. όταν πια απελπίστηκα διότι βεβαιώθηκα πως δε μπορούσα να το κάνω, έπεσα πάνω στο "τανκ"...

ε, κι έσπασα τα μούτρα μου που λένε...

Reaction score
10
Eγώ πιστεύω ότι έχουμε δαιμονοποιήσει το jitter και αγνοούμε συνεχώς μία άλλη εξίσου σημαντική παράμετρο που είναι το αναλογικό στάδιο του DAC. Kαι 0 jitter να έχεις αν το αναλογικό στάδιο είναι για τα μπάζα, πάλι στο γάμο του καραγκιόζη θα ακούς.

Reaction score
684

Eγώ πιστεύω ότι έχουμε δαιμονοποιήσει το jitter και αγνοούμε συνεχώς μία άλλη εξίσου σημαντική παράμετρο που είναι το αναλογικό στάδιο του DAC. Kαι 0 jitter να έχεις αν το αναλογικό στάδιο είναι για τα μπάζα, πάλι στο γάμο του καραγκιόζη θα ακούς.
ετσι ακριβως....

Reaction score
25.405

αρα να καταργησουμε το ντακ και να βαλουμε κανα "ψηφιακο" μοντουλ καμια 500αρια βαττακια ανα καναλι να τελειωνουμε?
ε γιατρε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787

ναί, σαφώς...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787

όχι βρε, δε ξεχνάμε καθόλου τα αναλογικά στάδια. Τέτοια λάθη μακριά από μας. εσύ βέβαια το έλυσες το θέμα με το βέις, έχει ένα οπ-αμπ και μετά διακριτά τρανζίστορ. εμείς μείναμε στα οπ-άμπς. σκέτα νέτα (άντε, βάλαμε κι ένα μετασχηματιστή).

μη παρεξηγείς τις προθέσεις των αναζητήσεών μας, δεν είναι η δαιμονοποίηση του τζίτερ που μας ωθεί σε αυτές, αλλά η εξερεύνηση της υπάρχουσας τεχνολογίας και η προσπάθεια κατανόησής της.

Δαιμονοποίηση υπάρχει ως προς το ντίτζιταλ από τους πικαπίσιους, αυτό ναί, είναι όντως δαιμονοποίηση...:135::143::135:

Reaction score
10
Κωστα το ξερω οτι εσυ τα λαμβανεις υποψη, απλα το γραφω για να μην νομιζουν αυτοι που μας διαβαζουν οτι το παν ειναι το jitter και αμα το εκμηδενισεις θα εχεις την τελεια ψηφιακη πηγη!;)

Reaction score
11.748
Re: Απάντηση: μαστερ κλοκ τζενερέιτορ

αρα να καταργησουμε το ντακ και να βαλουμε κανα "ψηφιακο" μοντουλ καμια 500αρια βαττακια ανα καναλι να τελειωνουμε?
ε γιατρε?
ναί, σαφώς...
Ε οχι και πεντακοσια... καντα κανα τριχιλιαρο να ειναι και χρησιμα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787

όχι ρε, για τριενίσχυση και βάλε μιλάμε (ενεργό σαμπ πιο κάτω), οπότε φτάνουν σε κάθε δρόμο τα ψωριάρικα τα 500 βαττούδια...

D

deleted user 10898

Guest
παντως νομιζω πως το εξωτερικο ρολοι ειναι καλυτερη λυση απο τα αντιτζιτερ των διαφορων ντακ καθως ουσιαστικα εξαλφει το φαινομενο αποτρεποντας την δημιουργια του και οχι "αφηνοντας το να παρουσιασθει" και μετα να προσπαθει να το μειωσει...
τωρα εαν αυτες οι τιμες του τανκ εχουν σημασια μονο ισως ο εαρ μπορει να μας απαντησει.
(την απαντηση του 1/2θεου την ξερουμε...)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo