μεταφερω το συστημα μου - καλυψη χωρου 12 τμ...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Ευκαιριας δοθεισης μετακομισης σε καινουριο σπιτι , σχεδιαζω την αγορα ενος καινουριου συστηματος για το σαλονι. Επειδη το γραφειο μου στο οποιο περναω αρκετη ωρα ειναι σε μικροτερο δωματιο θα μεταφερω το υπαρχον συστημα σε αυτο (~12 τμ). Το συστημα βασιζεται στον Rotel RA-971 mkII model 2οοο.Προσανατολιζομαι στην αγορα ενος οικονομικου μικρου ηχειου που θα μπει ειτε σε ραφι ειτε σε επιτοιχεια βαση στηριξης, αναλογα με το που βρισκεται το bass reflex. Σκεφτομαι το Wharfedale 9.1 και αν μπορεσω να "τεντωσω" λιγο το budget τα Quad 11L (τα ακουσα, καταπληκτικα για την τιμη), ή τα Monitor Audio RS1 (δεν τα εχω ακουσει, ξερει καποιος τιμη?).

Τα πρωτα δυο με προβληματιζουν οσον αφορα την ευαισθησια 86dB, και κατα ποσο θα καλυψουν το χωρο
οδηγουμενα απο τον Rotel o οποιος ειναι 60W/ch 8Ω κατα τον κατασκευαστη, αλλα συμφωνα με δοκιμες του ειδιkου τυπου ειναι ~85 W μετρημενα με καλη ικανοτητα οδηγησης.

Ξερω οτι τα νουμερα απο μονα τους δεν λενε τιποτα γιατι παιζει ρολο η καμπυλη αποκρισης του εκαστοτε ηχειου.

Το θεμα ειναι αν πρακτικα θα μπορω να ακουω μουσικη σε dB που θα "γεμιζει" ο χωρος και οχι σε επιπεδα παρτυ.

Θα με βοηθουσε η εμπειρια καποιου με τα ηχεια που ανεφερα και περισσοτερο με τα Μ.Α που προσπαθω να βρω που θα τα ακουσω...

Ευχαριστω

Reaction score
14
Re: μεταφερω το συστημα μου - καλυψη χωρου 12 τμ...

Ο χώρος που θέλεις να καλύψεις αντικειμενικά είναι μικρός.
Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με 86άρια ηχεία και με έναν ενισχυτή σαν τον Rotel.

Reaction score
7.100

Κανενα προβλημα ,οταν μαλιστα το στησεις θα δεις οτι και μικροτερο ενισχυτη να ειχες μια χαρα θα ακουγες.Προσεξε ομως να μην επιλεξεις ηχειο με την οπη πισω,το λεω γιατι μαλλον δεν θα εχεις τη δυνατοτητα να εχεις πολυ χωρο πισω απο τα ηχεια.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ετσι νομιζω και γω. Εχει καποιος καμια ιδεα που μπορει να ακουσω στημενα τα Monitor Audio?
Δυστυχως δουλευω 11 ωρες τη μερα, συν Σαββατο και δεν εχω το χρονο να το ψαξω.
Μηπως ξερετε περιπου ενδεικτικη τιμη?

Τα 9.1 εχουν εμπροσθια οπη αναδρασης και απο τα review φαινεται οτι παιζουν καλα κοντα σε τοιχο.
Δυστυχως τα αλλα δυο ειναι οπισθιας αναδρασης και παρολο που ειναι κλαση καλυτερα, δεν μου κανουν

Reaction score
7.100

Νμομιζω τα 9.1 ειναι η καλυτερη επιλογη για τον ενισχυτη που εχεις.Προσιτα,καλοηχα και αρκετα καλοφτιαγμενα.

Reaction score
14

Αν μάλιστα πιστευεις ότι μπορείς να τα "βολέψεις" στο χώρο, τα 9.2 ίσως να ήταν προτιμότερα.
Αναλόγως των προτιμήσεών σου με τα 9.1 υπάρχει μια πιθανότητα να σου λείψει το μπάσο.
(Απόλυτα φυσιολογικο για τον όγκο)
Με τα 9.2 (μεγαλύτερη διάσταση/woofer) αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Μμμμ..Χτες το απογευμα μετρησα ακριβως τις διαστασεις του δωματιου και ειναι 4,6*3,3=15.18 τμ και
η αληθεια ειναι οτι εχεις δικιο για τα 9.2. Απλα αυτο που φοβαμαι ειναι οτι ισως να αλλαζει η ηχητικη ταυτοτητα με την αλλαγη του μεγαφωνου, σε σχεση με το 9.1 Ισως το μεγαλυτερος ογκος στο χαμηλο να μην εχει τον απαιτουμενο ελεγχο και απο τον μονιτορ χαρακτηρα του 9.1 παμε σε κατι ποιο μυωδες και λιγοτερο μουσικο.Επιπλεον το 9.2 μαλλον ειναι η εκδοχη βασης του 9.4 το οποιο δεν απεσπασε και τις καλυτερες κριτικες (τουλαχιστον απο το Whathifi) χωρις βεβαια να εμπιστευομαι με κλειστα αυτια τον ειδικο τυπο.
Σε demo τα περισσοτερα καταστηματα εχουν μονο το 9.1 και το.2 το αγνοουν ή δεν του δινουν τη δεουσα σημασια, το ιδιο και οι reviewers , μιας και δεν εχω δει καθολου reviews στο δικτυο.(??)

μηπως καποιος εχει ακουσει και τα δυο να μας πει?

Tanto, preve σας ευχαριστω

Reaction score
14

Να 'σαι καλά.

Το 9.1 το έχω ακούσει στο Νάκα...το 9.2 το ...έχω. :wink:
Και τα δύο ηχεία έχουν τον ίδιο "χαρακτήρα", με το 9.2 να έχει σε επάρκεια την χαμηλή
περιοχή που "λείπει" φυσιολογικά από το 9.1
Σε καμμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι "άκουσα" το 9.1 εκτεταμένα και όπως
θα του έπρεπε. (Σε αντίθεση με τα 9.2)
Στον χώρο που έχω τα 9.2 σίγουρα "χρειάζονται" το sub με τα οποία τα συνοδεύω. (30τμ)
Στον δικό σου τολμώ να υποθέσω ότι θα είναι μια χαρά.

Βέβαια η ποσότητα/έλεγχος/ταχύτητα των χαμηλών σε ένα ηχείο είναι πολύ υποκειμενική υπόθεση. :wink:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
αυτο ειναι το μονο σιγουρο , ιδιαιτερα οταν το πατωμα σου ειναι ξυλινο και συνεισφερει ωστε το "μπουμ"
  να γινεται ενα γενικοτερο "μποοοοοουμ" :)  ... :(
ασε που πολλες φορες εχω την  εντυπωση οτι το παρκε λειτουργει σαν δευτερευουσα πηγη με διαφορα φασης... :(

Reaction score
14

Χαλάκι(α) και άγιος ο Θεός! 8)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
... φλοκατες και διακοσμητικα τοιχου απο υφασμα και γενικοτερα μια essence απο Αγια Βαρβαρα...το χω κανει ηδη.

Οταν ανεβαινουν τα ντεσιβελ βλεπω τους νομους ανακλασης , περιθλασης του Snell και τις διαφορικες διαδοσης σε χρονικη εξελιξη να λυνονται μπροστα μου  :lol: :lol:

Reaction score
7.100

Ο χωρος ειναι μικρος,ακομα και τα 9.1 ισως πεσουν λιγο μεγαλα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988