μεταφορά βίντεο στον υπολογιστή

Reaction score
0
Θέλω την βοήθειά σας στο εξής πρόβλημα μου.
Κατ' αρχάς είμαι ανίδεος από αυτά και γέρος.
Εχω μία βιντεοκάμερα σάμσουνγκ απλή μικρή, που γράφει σε dvd-r , μικρό δισκάκι. Προσπαθώ να δω στο υπολογιστή το βίντεο που έχω τραβήξει σε αυτή και δεν το καταφέρνω. Ο υπολογιστής μπορεί και "παίζει" τα βίντεο από το κινητό μου, παίζει από το γιού-τούμπ, αλλά τα δισκάκια της κάμερας, για κάποιο λόγο τα αρνείται.

(Εχω κάνει την απαιτούμενη "ολοκλήρωση" των μίνι ντίσκ στην κάμερα)

Οποιος γνωρίζει κάποια λύση, ας βοηθήσει τον "αόματο"!!!!!! και θα κάνω τούμπες από την χαρά μου, αν το πετύχω να λειτουργήσουν στον φορητό μου.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.580
Απάντηση: μεταφορά βίντεο στον υπολογιστή

Με ποιο πρόγραμμα (player) προσπαθείς να το δεις;

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ. Μου φαίνεται βουνό. Πάτησα να κατέβει, μου βγάζει ότι είναι ανασφαλές πρόγραμμα, δεν ξέρω πως να το κάνω(μη γνώση αγγλικών).
Πατάω αυτό που λέει home cinema;

abcd

Super Moderator
Reaction score
108.580

Ναι αυτό πατάς.

Μην φοβάσαι, είναι ασφαλές αρχείο, το δουλεύω χρόνια!

Reaction score
0

Κάτι δεν κάνω καλά και μου βγάζρι ότι δεν έλαβα το direct4... , δεν ξέρω...

Μάλλον προτιμώ το βήμα βήμα και Ελληνικά, αν είναι δυνατόν

Ευχαριστώ πάντως για την υπομονή σου!

abcd

Super Moderator
Reaction score
108.580

Προχώρα χωρίς αυτό το direct, θα το βάλουμε μετά.

Άνοιξε το πρόγραμμα και σύρε το αρχείο της κάμερας μέσα στο πρόγραμμα, να δεις αν το παίζει.

Reaction score
0

Σε παιδεύω, το ξέρω!
Το πρόγραμμα που μου είπες το κατέβασα, το άνοιξα και μου βγάζει μήνυμα, για κάποιο πρόβλημα στην φιλοξενία του. Την κάμερα δεν την έχω συνδέσει με τον υπολογ. προσπαθώ μόνο με την εισαγωγή του μικρού δίσκου.

Reaction score
0

μπήκα στο σάιτ της σάμσουνγκ στον κωδικό της κάμερας που είναι, VP-DX 100 και στην σύνδεση με το πισί, αναφέρει usb όχι, ΙΕΕΕ 1394 όχι. Παρακάτω στην σύνδεση βίντεο, γράφει composite ναί
Σε βοηθούν αυτά, για να μου πεις κάποια λύση;

Reaction score
0

Τα γραμμένα μίνι βιντεο-δισκάκια, υπάρχει τρόπος να μετατραπούν σε κανονικό dvd ; μπορείς να μου πεις ;

Reaction score
0

Καλησπέρα,
μπορείς να μου πεις τα περιεχόμενα ενός mini dvd που έχεις γράψει;
Όταν δηλαδή το βάζεις στον υπολογιστή σου και κάνεις άνοιγμα ή εξερεύνηση, τι φακέλους ή τι αρχεία βλέπεις;
Στο μεταξύ, δοκίμασε και το vlc player που παίζει σχεδόν τα πάντα:
http://www.videolan.org/vlc/

Reaction score
0

Καλησπέρα! Καλή χρονιά!!
Μόλις τοποθετώ το μίνι ντίσκ στο λαπ-τοπ, δείχνει ότι το επεξεργάζεται, ακούω τον ήχο που κάνει, χωρίς τελικά αποτέλεσμα. Μέσω media player.
Κάποια στιγμή, τυχαία, δεν ξέρω πως το κατάφερα, ανέβασα μέσω you tube, βίντεο και μάλιστα μου έδειχνε ότι είχα ανεβάσει 45 !!! έκανε ώρες να τα επεξεργαστεί, τελικά βγήκαν στον αέρα, 6-7 βίντεο. Προσπαθώ να θυμηθώ ή να καταλάβω τι έκανα, μάταια.
Σε ευχαριστώ, για το ενδιαφέρον. Κάποια λάθος ρύθμιση πρέπει να έχω κάνει.

Reaction score
0

Άσχετα αν δεν ξεκινάει η αναπαραγωγή του dvd μόλις το βάλεις στο laptop, αν πας στο "Ο υπολογιστής μου", κάνεις δεξί κλικ στο DVD_RW και επιλέξεις "Εξερεύνηση", θα πρέπει να ανοίξει ο φάκελος του dvd.
Μπες στο φάκελο VIDEO, κάνε διπλό κλικ στο αρχείο VIDEO_TS.IFO και δες αν θα ανοίξει κάποιο player αυτόματα ή αν θα σου ζητήσει να διαλέξεις εσύ ένα από μια λίστα που θα σου εμφανίσει.

Reaction score
0

τοποθετώ το μινι ντισκ και μετά το δεξί κλικ, μου βγάζει κλεψύθρα και στην πάνω μπάρα ένδειξη ότι ο υπολογιστής δεν ανταποκρίνεται

sos

Reaction score
0

Άρα λοιπόν δεν φταίει το player, το λάπτοπ δεν βλέπει καθόλου το dvd.
Για να ξεκινήσουμε από τα προφανή, είσαι σίγουρος ότι το dvd του λάπτοπ λειτουργεί, τα κανονικά dvd τα παίζει;
Τα δισκάκια γίνονται σωστά format πριν την εγγραφή και finalize μετά;
Στην κάμερα παίζουν κανονικά; Το κυριότερο, σε άλλες συσκευές (dvd player, υπολογιστές) έχεις δοκιμάσει αν παίζουν;
Τα δισκάκια είναι μίας εγγραφής ή επανεγγράψιμα; Έχεις δοκιμάσει διαφορετικές μάρκες dvd;

Reaction score
0

Μόλις δοκίμασα dvd ταινία από εφημερίδα συγκεκριμένα και την έπαιξε(μέσω του προγράμματος media player των windows, το έχω ρυθμίσει να παίζει αμέσως μόλις τοποθετήσω το δίσκο). Έκανα και ρύθμιση υποτίτλων και όλα καλά. δεν την είδα μέχρι τέλους πρέπει να λειτουργεί κανονικά.

Στις ιδιότητες μου αναφέρει ότι η συσκευή λειτουργεί κανονικά.

Στην κάμερα παίζουν κανονικά, δεν έχω δοκιμάσει να τα δω σε άλλες συσκευές, θα προσπαθήσω να το κάνω.

Τα μίνι ντίσκ είναι TDK DVD-R, δεν έχω δοκιμάσει άλλες μάρκες, ούτε έχω αγοράσει δισκάκια DVD-RW.

Βρίσκω(!) σημαντικό αυτό που λες, περί φορμάτ πριν την εγγραφή. Πράγμα που δεν κάνω. Βάζω στην κάμερα το δισκάκι και ξεκινώ την λήψη. Δεν μου δείχνει η κάμερα, ότι χρειάζεται φορμάτ.

Κάνω finalize.

Πρέπει να κάνω format πριν την λήψη; τόσο μπουμπούνας είμαι;; πανάθεμά με;;;;
Θα αγοράσω δισκάκια γιατί μου τελείωσαν και θα ψάξω πως γίνεται το format πριν από λήψη.

Στις ρυθμίσεις για το τι θέλω να κάνει ο υπολογιστής γενικά με τα dvd, θέλω να σε ρωτήσω, με ποιόν
κωδικό αναφέρoνται τα mini disk video; το ρωτώ μήπως εκεί δεν έχω κάνει τη σωστη ρύθμιση.
Πάντως, περί του format που ανέφερες, νομίζω ότι εδώ κάνω το λάθος. Θα το δω και θα επανέλθω.

Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Reaction score
0

Συνήθως στα dvd-r το αρχικό format γίνεται αυτόματα με την εισαγωγή του dvd, στα dvd-rw είναι που σε ρωτάει πρώτα, οπότε μάλλον δεν κάνεις κάτι λάθος, αλλά καλού κακού ξανακοίταξε το.

Το σημαντικό για να εξασφαλίσεις τη συμβατότητα με άλλες συσκευές αναπαραγωγής είναι αν σε κάποια φάση είτε του format είτε του finalize σου ζητάει να επιλέξεις μεταξύ video και vr mode, να επιλέξεις video. Μόνο έτσι θα μπορούν τα δισκάκια να παίζουν σε όλες τις άλλες συσκευές, όπως τα κανονικά dvd.

Ξεχωριστή ρύθμιση για minidvd δεν ξέρω να υπάρχει στους υπολογιστές. Το βασικό είναι να σιγουρευτείς ότι το drive του λάπτοπ αναγνωρίζει minidvd. Αν κάποια στιγμή είχες καταφέρει να τα δεις, δεν τίθεται θέμα, αν όμως δεν έχουν παίξει ποτέ και το λάπτοπ είναι αρκετά παλιό, μήπως απλά δεν τα αναγνωρίζει.

Πάντως, οπωσδήποτε δοκίμασε να δεις αν παίζουν σε άλλες συσκευές και τσέκαρε και αυτό νε το video και το vr mode.

Reaction score
5

1.Βάλε το δισκάκι στο drive.
2.Άνοιξε το "Ο υπολογιστής μου"
3.Κάνε διπλό κλικ στο "γράμμα" που είναι το δισκάκι σου
4.Έχει δύο φακέλους? Έναν Video_TS και ένα Audio_TS? Αν ναι, άνοιξε το Video_TS και μέσα έχει κάποια αρχεία. Αν βλέπεις τι αρχεία είναι, άνοιξε τα VOB τραβόντας τα στον media player. Αν δεν βλέπεις τι αρχεία είναι, τότε τράβα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος

Reaction score
0

1.Βάλε το δισκάκι στο drive.
2.Άνοιξε το "Ο υπολογιστής μου"
3.Κάνε διπλό κλικ στο "γράμμα" που είναι το δισκάκι σου
4.Έχει δύο φακέλους? Έναν Video_TS και ένα Audio_TS? Αν ναι, άνοιξε το Video_TS και μέσα έχει κάποια αρχεία. Αν βλέπεις τι αρχεία είναι, άνοιξε τα VOB τραβόντας τα στον media player. Αν δεν βλέπεις τι αρχεία είναι, τότε τράβα τα μεγαλύτερα σε μέγεθος
Bάζω το μινι ντισκ βίντεο στο ντραιβ, αλλά δεν κάνει τίποτα. Δειχνει ότι δουλεύει συνέχεια. Ο κάνω διπλό κλικ, ασπρίζει η οθόνη και πάνω γράφει, "ο υπολογιστής δεν ανταποκρίνεται"
Δεν κατέχω πολλά με την τεχνολογία, θέλω να σε ρωτήσω, αν υπάρχει κάποια εξωτερική συσκευή, για να διαβάσει το μινι ντισκ βίντεο. Πες μου αν το κατέχεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale