μια γνωμη για gps και για μενα

Reaction score
0
Καλησπερα

Πριν απο κανα μηνα περιπου απεκτησα το διπλωμα μου οποτε σιγουρα θα αποκτησω ενα gps. Διαβασα μια παλαιοτερη συζητηση που ειχατε κανει σε τοπικ για φορητο gps. Εμενα δε με ενδιαφεριε να ειναι φορητο καθως αν θελω σ αλλες περιπτωσεις μπορω να χρησιμοποποιω το htc kaizer(titan 2) που εχω..
Βασικα απο προδιαγραφες αυτων των συστηματων δε ξερω καθολου...
Αν θα μπορουσατε να με διαφωτισετε...
Θελω ενα μηχανημα καλο ποιοτικα, με πληρεις χαρτες, μεγαλη οθονη(μεγαλυτερη των 3.5''), φωνητικες οδηγιες.. γενικα μια συσκευη που μου δειχνει ευκολα κ λεπτομερως τη διαδρομη που πρεπει ν ακολουθησω
Απο τα ποστς που διαβασα καταλαβα οτι καλυτερο προγραμμα ειναι το destinator..?
Μοντελο?? Σ ενα ταξι ειχα μπει μια φορα κ μου χε κανει εντυπωση το tibo :116: αλλα... μηπως υπαρχει καποιο καλυτερο? ή αυτο ειναι πανακριβο?
Απο τιμες.. μεσαια.. ουτε πχ 150 ουτε κ καμια 450αρα..
και αν υπαρχουν καποιες προδιαγραφες που θα πρεπει να κοιταξω/προσεξω

*δε με ενδιαφερει να παιζει mp3, ουτε να ναι ανοιχτη ακροαση κλπ..
βεβαια δε θα με χαλαγε αν γινονταν κ αυτα! απλα δεν ειναι βασικο κριτηριο..
πχ ειδα αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1113291&catalog=21&category=69977967 που λεει οτι παιζει κ ταινιες κ ενθουσιαστηκα:114:

Reaction score
49
Απάντηση: μια γνωμη για gps και για μενα

Καλησπερα
Καλησπέρα!

Πριν απο κανα μηνα περιπου απεκτησα το διπλωμα μου οποτε σιγουρα θα αποκτησω ενα gps.
Καλά χιλιόμετρα λοιπόν και πάντα με προσοχή!

Διαβασα μια παλαιοτερη συζητηση που ειχατε κανει σε τοπικ για φορητο gps. Εμενα δε με ενδιαφεριε να ειναι φορητο καθως αν θελω σ αλλες περιπτωσεις μπορω να χρησιμοποποιω το htc kaizer(titan 2) που εχω..
Θα σε ικανοποιήσει ένα μεγάλο πλήθος pna λοιπόν.

Βασικα απο προδιαγραφες αυτων των συστηματων δε ξερω καθολου...
Αν θα μπορουσατε να με διαφωτισετε...
Τα περισσότερα μηχανήματα δουλεύουν καλά πλέον. Τα δε περισσότερα φορούν επεξεργαστή Samsung, ρυθμισμένο στα 400Hz και έχουν Sirf Star III για τον δέκτη. Αυτά είναι τα απαραίτητα. Κάποια άλλα έχουν και Bluetooth (αν δεν έχεις μοτοσυκλέτα ή δεν θες να το χρησιμοποιήσεις ως συσκευή ανοικτής ακρόασης δεν είναι απαραίτητο. Θεωρώ ότι το ΒΤ είναι απαραίτητο μόνο σε μοτοσικλετιστές)

Θελω ενα μηχανημα καλο ποιοτικα, με πληρεις χαρτες, μεγαλη οθονη(μεγαλυτερη των 3.5''), φωνητικες οδηγιες.. γενικα μια συσκευη που μου δειχνει ευκολα κ λεπτομερως τη διαδρομη που πρεπει ν ακολουθησω
Απο τα ποστς που διαβασα καταλαβα οτι καλυτερο προγραμμα ειναι το destinator..?
Η εταιρία που έχει εξελίξει το Destinator «βάρεσε κανόνι» από τον Μάιο. Περιμένουμε τις εξελίξεις και στην Ευρώπη. Προς το παρόν πάντως, στην Ελλάδα δουλεύει άριστα μόνο το destinator.
Αλλά ακόμα και να αλλάξει το πρόγραμμα σε κάποιο άλλο, θα μπορείς να το περάσεις στην συσκευή και να συνεργαστεί με τους χάρτες της NGi (και με δωρεάν αναβάθμιση των Ελληνικών Χαρτών και Κύπρου, 2 φορές/ έτος).
Πιθανότατα το πρόγραμμα πλοήγησης αν αλλάξει τελικά θα μπορέσεις να το αλλάξεις / αντικαταστήσεις με το νέο με κάποια μικρή επιβάρυνση (πχ 15€) με αποστολή της συσκευής στον εισαγωγέα του μηχανήματος!

Μοντελο?? Σ ενα ταξι ειχα μπει μια φορα κ μου χε κανει εντυπωση το tibo :116: αλλα... μηπως υπαρχει καποιο καλυτερο? ή αυτο ειναι πανακριβο?
Το TiBO έχω και εγώ (ΜΚΙ) και είναι άριστο. Αλλά και πολύ ακριβό! Αν σήμερα επέλεγα πάλι συσκευή πλοήγησης δεν θα το αγόραζα, αφού με λιγότερα χρήματα (πολύ λιγότερα) θα έκανα το ίδιο καλά τη δουλειά μου. Πχ θα επέλεγα.........

Απο τιμες.. μεσαια.. ουτε πχ 150 ουτε κ καμια 450αρα..
και αν υπαρχουν καποιες προδιαγραφες που θα πρεπει να κοιταξω/προσεξω

*δε με ενδιαφερει να παιζει mp3, ουτε να ναι ανοιχτη ακροαση κλπ..
βεβαια δε θα με χαλαγε αν γινονταν κ αυτα! απλα δεν ειναι βασικο κριτηριο..
πχ ειδα αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1113291&catalog=21&category=69977967 που λεει οτι παιζει κ ταινιες κ ενθουσιαστηκα:114:

......αυτό που έχεις βρει (για χρήση μόνο στο αυτοκίνητο) ή το μοντέλο με το ΒΤ (και μικρή επιβάρυνση) για να το χρησιμοποιώ και στη μοτοσικλέτα. Χτύπα το. Εϊναι πολύ καλό και απίστευτα οικονομικό στην αγορά!

Reaction score
0

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Απ τα λιγα που ξερω κ εγω το συγκεκριμενο μου φανηκε καλο.. κ σε σχεση λειτουργιων-τιμης
Μονο αυτο που ειπες για τον επεξεργαστη.. Ενο ενα αλλο της mio εχει τον 400αρη της samsung, αυτο εχει Centrality 372MHz
Ειναι οκ?

kai mia aporia akoma.. το gps πως φορτιζεται?

Reaction score
49

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Απ τα λιγα που ξερω κ εγω το συγκεκριμενο μου φανηκε καλο.. κ σε σχεση λειτουργιων-τιμης
Μονο αυτο που ειπες για τον επεξεργαστη.. Ενο ενα αλλο της mio εχει τον 400αρη της samsung, αυτο εχει Centrality 372MHz
Ειναι οκ?

kai mia aporia akoma.. το gps πως φορτιζεται?

Mια χαρά είναι το μηχανάκι!!
Αν ήθελα σήμερα να αγοράσω μηχάνημα πλοήγησης για όχημα θα επέλεγα αυτό που έχεις και εσύ επιλέξει (απλά θα επέλεγα το ίδιο με ΒΤ). Και ο επεξεργαστής του είναι μια χαρά!

Τα περισσότερα φορτίζονται είτε με φορτιστή που παίρνει ρεύμα από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου είτε από την usb (μέσω ταχυφορτιστή στο αυτοκίνητο από τον αναπτήρα είτε από την usb του υπολογιστή στο σπίτι). Στο συγκεκριμένο δεν θυμάμαι πως....

Reaction score
0

Εγινε!
Κι εγω μαλλον αυτο με το BT θα παρω,
σ ευχαριστω καλο απογευμα!

Reaction score
0

περιμενα λιγο καιρο μεχρι να βγει στην αγορα κ χτες τελικα πηρα το 4810BT απο το public με τιμη 250 ευρω

Παιζει κ mp3 ενω το προηγουμενο μοντελο περιοριζοταν σε wma

με λιγα λογια..
φοραει επεξεργαστη Sirf Atlas III 400 MHz
εχει οθονη 4.3 ιντσων, lcd αφης
Λειτουργικο Windows CE Net 5.0
εχει Bluetooth (car-kit)
αναπαραγει αρχεία ΜΡ3, WMA κ WAV
υποστηριζει τα περισσοτερα αρχεια βιντεο
ειναι text viewer

Reaction score
4
Re: Απάντηση: μια γνωμη για gps και για μενα

περιμενα λιγο καιρο μεχρι να βγει στην αγορα κ χτες τελικα πηρα το 4810BT απο το public με τιμη 250 ευρω

Παιζει κ mp3 ενω το προηγουμενο μοντελο περιοριζοταν σε wma

με λιγα λογια..
φοραει επεξεργαστη Sirf Atlas III 400 MHz
εχει οθονη 4.3 ιντσων, lcd αφης
Λειτουργικο Windows CE Net 5.0
εχει Bluetooth (car-kit)
αναπαραγει αρχεία ΜΡ3, WMA κ WAV
υποστηριζει τα περισσοτερα αρχεια βιντεο
ειναι text viewer
Καλοριζικο , καλοταξιδο !!!

Reaction score
0

να σαι καλα!

Μολις το χρησιμοποιησω θα σας γραψω κ εντυπωσεις

Reaction score
0

σουπερ ειναι το μηχανηματακι:123:

Απο πλευρας προγραμματος πλοηγησης ειναι πολυ καλο. Με πηγε με ακριβεια σε Γλυφαδα, Κηφισσια, Μπραχαμι κ Χίλτον. Αρκετα γρηγορα βρηκε σημα μολις το ανοιξα για πρωτη φορα κ γρηγορα επισης κανει υπολογισμο διαδρομης αν πας πχ απο αλλο δρομο απ αυτον που σου λεει.
Ως μπλουτουθ καρ κιτ ειναι επισης πολυ καλο. Ακουω ξεκαθαρα τον συνομιλητη μου κ μ ακουει κ αυτος.
Εχει ακομα δυνατοτητα αν ψαξεις ενα σημειο ενδιαφεροντος πχ εστιατοριο, να παρει απευθειας τηλ. στο τηλεφωνο που εχει το μαγαζι.
Τελος, παιζει ωραιοτατα φωτογραφιες κ βιντεο

Reaction score
26

Τώρα διάβασα το θέμα και ήδη έχεις πάρει, οπότε δεν έχει νόημα ότι και να γράψω.
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα...
Και η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιείς το GPS όσο λιγότερο γίνεται για τους εξής 2 λόγους:
1. Να μαθαίνεις τους δρόμους μιας και είσαι νέος
2. Να προσέχεις περισσότερο το δρόμο.
Γενικά έχουν γεμήσει οι δρόμοι με οδηγούς που αντί να κοιτάνε γύρω τους χαζεύουν και πειράζουν το GPS.
Οπότε φίλε μου κάνε συνετή χρήση, να μην έχουμε άλλον έναν απρόσεχτο οδηγό και τότε σίγουρα θα σε βοηθήσει το μηχανηματάκι σου.
Καλορίζικο...

Reaction score
0

καλα τα λες, δε διαφωνω πουθενα
τις πρωτες φορες που το ανοιξα οδηγουσε αλλος κ εγω απλα εφτιαχνα τις ρυθμισεις. Στο σπιτι δε, ειχα ολο το χρονο να παιξω :126:

Καλα χιλιομετρα να χουμε ολοι μας γιατι τωρα που οδηγω κι εγω βλεπω καλυτερα ποσοι "κακοι" οδηγοι υπαρχουν.:117:

Reaction score
1.988

......αυτό που έχεις βρει (για χρήση μόνο στο αυτοκίνητο) ή το μοντέλο με το ΒΤ (και μικρή επιβάρυνση) για να το χρησιμοποιώ και στη μοτοσικλέτα. Χτύπα το. Εϊναι πολύ καλό και απίστευτα οικονομικό στην αγορά!
Γιάννη,
1. Γιατί οπωσδήποτε ΒΤ στην μοτο?
2. Ολα αυτά τα μηχανάκια δεν είναι αδιάβροχα....οπότε μήπως πρέπει να κοιτάμε κάτι εξειδικευμένο για μηχανή? (αλλα και πολυ πιο ακριβό συνάμα?)

Ρωτάω γιατι έχει αρχίσει και με τρώει το χέρι μου .....να δώσω...!

Reaction score
49

Γιάννη,
1. Γιατί οπωσδήποτε ΒΤ στην μοτο?
2. Ολα αυτά τα μηχανάκια δεν είναι αδιάβροχα....οπότε μήπως πρέπει να κοιτάμε κάτι εξειδικευμένο για μηχανή? (αλλα και πολυ πιο ακριβό συνάμα?)

Ρωτάω γιατι έχει αρχίσει και με τρώει το χέρι μου .....να δώσω...!

Γιώργο το ΒΤ είναι χρήσιμο στη μοτοσικλέτα γιατί θα συνδέεις το gps με ένα ΒΤ handsfree και θα ακούς την πλοήγηση φορώντας το κράνος σου (στρίψε δεξιά, στα 300μ μείνετε αριστερά κλπ) χωρίς να χρειάζεται να κοιτάς την οθόνη (που συνήθως είναι αρκετά χαμηλότερα από το νορμάλ οπτικό πεδίο του αναβάτη)

Από την άλλη υπάρχει ένα νέο TiBO αδιάβροχο και με μεγαλύτερα πλήκτρα (κατάλληλα και για χρήση με γάντια) αλλά αρκετά ακριβό!
Προσωπικά έχω φτιάξει βάση για το δικό μου ΤιΒΟ στη μοτοσικλέτα (και καλώδιο για τροφοδοσία) αλλά αν πχ είχα βροχή απλά θα το έβαζα μέσα στο tank-bag στον πάνω όροφο (που έχει διαφανή ζελατίνα και θα το έβλεπα άνετα) :126:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster