μουσικοί ή ήλεκτρονικοί ???

Reaction score
0
Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και μετρήσεις σίγουρα η γνώμη του τεχνικού είναι η πιο έγκυρη αλλά αν δεν μας φτάνουν αυτά (εμένα δεν μου φτάνουν, δεν ξέρω εσεις αν επιλέγετε συσκευές μόνο με βάση αυτά) και μπούμε στην διαδικασία της ακρόασης τότε τι εχέγγεια έχει η γνώμη του τεχνικού σε σύγκριση με ενός μουσικού που όπως λέγετε έχει σωστό αυτί. Ο μουσικός καταλαβαίνει καλύτερα ποια στοιχεία πρέπει να ανδειχθούν περισσότερο και ποιο να είναι πιο πίσω ώστε να εξυπηρετηθεί η απόδοση του δραματικού στοιχείου και η μουσικότητα. Ελπίζω όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει μουσικότητα. Πώς αυτή μετριέται τεχνικά??? . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι συχνά η υποτίμηση του ρόλου των χαμηλών συχνοτήτων, οι οποίες όμως είναι αυτες που δίνουν τον ρυθμό και κυρίως το δράμα σε ένα μουσικό κομμάτι. Αν δεν υπάρχει η ισσοροποία σε αυτό πάει το πνευμα του έργου. Αυτό ο μουσικός το καταλαβαίνει καλύτερα.
Ξεκίνησα το θέμα, χωρίς να έχω καμμία πρόθεση να υποτιμησω το έργο και την αξία των τεχνικών στο χόμπυ μας απλά θεωρώ οτι έχει υπερισχύσει μια τεχνικρατική αντίληψη η οποία έχει γίνει αιτία να χάνεται ο στόχος και να αναδεικνύεται το μέσον. Ελπίζω οτι ο στόχος παραμένει η μουσική γιατι η πιστότητα αφέρεται σε αυτή και οχι στο ήχο αορίστως.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η διαφορά είναι ότι ο ριβιούερ δεν καλείται να κρίνει τον "στόχο", που λες, αλλά το "μέσον". Το μουσικό αυτί, τι σχέση μπορεί να έχει με τον "μέσον"?
Είναι άλλο πράγμα η εμπειρία στα "μέσα" και άλλο στην μουσική. Ειδικά με το live, αυτό που έχουμε σπίτι μας καμία σχέση...

Τελικά όμως ακόμη κι έτσι να είναι τα πράγματα, το απαραίτητο αυτί για την κρίση κατά την ακρόαση μιας μηχανής (όχι για να γίνει μουσικός), είναι εύκολο να το αποκτήσει κάποιος με εξάσκηση και συνεχείς ακροάσεις. Ακόμη πιο εύκολο είναι ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ κάποιος ότι το έχει και ως ριβιούερ να κοροϊδέψει τον εαυτό του και τον κόσμο...

- Με τις γνώσεις ηλεκτρονικής τι γίνεται? Απολύτως τίποτα διότι ξεσκεπάζεται...

Reaction score
298
Μου αρέσει που συζητάμε αν ο ριβιούερ είναι καλύτερο να είναι μουσικός ή ηλεκτρονικός, ενώ στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο: είναι απλώς ένας παπαρολόγος :D

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Ναι, αλλά υπάρχουν και ριβιούερς που γράφουν μπούρδες, και συγχρόνως διδάσκουν σε πανεπιστημιακή σχολή, αν και το αντικείμενό τους δεν είναι ακριβώς αυτό του high end. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Μου αρέσει που συζητάμε αν ο ριβιούερ είναι καλύτερο να είναι μουσικός ή ηλεκτρονικός, ενώ στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο: είναι απλώς ένας παπαρολόγος :D
Πες τα ανθηρόστομε! :cool:

Ναι, αλλά υπάρχουν και ριβιούερς που γράφουν μπούρδες, και συγχρόνως διδάσκουν σε πανεπιστημιακή σχολή, αν και το αντικείμενό τους δεν είναι ακριβώς αυτό του high end. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με...
Και τι μ'αυτό Κώστα? Στις αίθουσες των Πανεπιστημίων ακούγονται οι μεγαλύτερες κοτσάνες (και δεν εννοώ από τους φοιτητές). ;)

Reaction score
7
Αυτό γιατί συμβαίνει ? Ζητάνε πολλά οι μουσικοί και οι ηλεκτρονικοί ή μήπως τελικά δε φτάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο για να θες να κάνεις αυτή τη δουλειά ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρεεεεε, κοίτα να δεις τι είπε το παλικάρι ο Vladimir μεταξύ άλλων, στον έιβίμέντορα:

...Κατάλαβα, τέλος, ότι αν εφάρμοζα τις μεθόδους μου σωστά, η αξιολόγηση, με την αυστηρή έννοια, των συσκευών δεν είναι κάτι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται καν να μετρήσεις μία συσκευή για να δείς ότι είναι καλή, αν την έχεις σχεδιάσει σωστά...

.... Οταν σχεδιάζω πλέον κάτι καινούριο, γνωρίζω ότι δεν χρειάζεται να το ακούσω για να επιβεβαιώσω την ποιότητα του, αν βεβαίως έχω εφαρμόσει τις μεθόδους μου κατά γράμμα... Καμμία συσκευή της Lamm δεν υπόκειται σε ακροάσεις πλέον...

- Προφανώς ο τύπος είναι ηλεκτρονικός ε? (ασχέτως αν πουλάει λίγο ακριβά το κορμί του)... :mrgreen: :lol: :lol:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.100
Απάντηση: Re: μουσικοί ή ήλεκτρονικοί ???

Αυτό γιατί συμβαίνει ? Ζητάνε πολλά οι μουσικοί και οι ηλεκτρονικοί
Δίνουν λίγα οι εκδότες για να ασχοληθούν οι σοβαροί μαζί τους.

Reaction score
0
Δεν είναι αυτό το κύριο. Οι σοβαροί υποθέτω ότι σέβονται τον εαυτό τους και δεν υποκύπτουν σε υποδείξεις και υποβολές

Reaction score
0
Διαβάζοντας το τελευταίο τεύχος του ΗΧΟΥ έχω την αίσθηση οτι κάποιοι συντάκτες του παρακολούθησαν την συζήτησή μας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas