Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και μετρήσεις σίγουρα η γνώμη του τεχνικού είναι η πιο έγκυρη αλλά αν δεν μας φτάνουν αυτά (εμένα δεν μου φτάνουν, δεν ξέρω εσεις αν επιλέγετε συσκευές μόνο με βάση αυτά) και μπούμε στην διαδικασία της ακρόασης τότε τι εχέγγεια έχει η γνώμη του τεχνικού σε σύγκριση με ενός μουσικού που όπως λέγετε έχει σωστό αυτί. Ο μουσικός καταλαβαίνει καλύτερα ποια στοιχεία πρέπει να ανδειχθούν περισσότερο και ποιο να είναι πιο πίσω ώστε να εξυπηρετηθεί η απόδοση του δραματικού στοιχείου και η μουσικότητα. Ελπίζω όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει μουσικότητα. Πώς αυτή μετριέται τεχνικά??? . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι συχνά η υποτίμηση του ρόλου των χαμηλών συχνοτήτων, οι οποίες όμως είναι αυτες που δίνουν τον ρυθμό και κυρίως το δράμα σε ένα μουσικό κομμάτι. Αν δεν υπάρχει η ισσοροποία σε αυτό πάει το πνευμα του έργου. Αυτό ο μουσικός το καταλαβαίνει καλύτερα.
Ξεκίνησα το θέμα, χωρίς να έχω καμμία πρόθεση να υποτιμησω το έργο και την αξία των τεχνικών στο χόμπυ μας απλά θεωρώ οτι έχει υπερισχύσει μια τεχνικρατική αντίληψη η οποία έχει γίνει αιτία να χάνεται ο στόχος και να αναδεικνύεται το μέσον. Ελπίζω οτι ο στόχος παραμένει η μουσική γιατι η πιστότητα αφέρεται σε αυτή και οχι στο ήχο αορίστως.
Ξεκίνησα το θέμα, χωρίς να έχω καμμία πρόθεση να υποτιμησω το έργο και την αξία των τεχνικών στο χόμπυ μας απλά θεωρώ οτι έχει υπερισχύσει μια τεχνικρατική αντίληψη η οποία έχει γίνει αιτία να χάνεται ο στόχος και να αναδεικνύεται το μέσον. Ελπίζω οτι ο στόχος παραμένει η μουσική γιατι η πιστότητα αφέρεται σε αυτή και οχι στο ήχο αορίστως.