νεα cpu

Reaction score
1.441
αναβαθμίζω το pc μου και ψαχνω για μια καλη cpu και ενα motherboard.
motherboard προτιμω asus././......μακρυά απο msi....εχω κακη εμπειρια.
το pc προωριζεται για hd ταινιες κυριως μιας και εχει συνδεθει με projectora.
οποτε θελω να παιζει τα 1080p ειτε ματροσκα ειτε blu ray μιας και ο προηγουμενοs που ειχα p4 3,2 δεν τα καταφερνε καλα.
τα υπολοιπα που εχω ειναι...καρτα γραφικων saphire ati hd3850 2gv ddr2 μνημες
και ανεμιστρακι της zalman 9500 led για τον παλιο p4
kai 2 σκληρους 180gb hitachi +500gb segate barakounda

Reaction score
1.441
γυρω στα 250-300 ευρο
αναμεσα στους core 2 duo 8500 (3,16) kai core duo quad q6600 (2,4) poy εχουν την ιδια τιμη ποιον να προτιμησω?
οσο για το modo προτιμω καποιο ποθ να μου δινει δυνατοτητεσ overclocking

Reaction score
1.441
ειδα το dfi lp dk p45-t2rs plus και την asus p5qc.....εχεις να προτινεις καποια απο τις 2/.?

Reaction score
34
μην τρελαινεσαι με επιδοσεις και σουπερ ντουπερ συστηματα. Το ιδιο προβλημα ειχα με εσενα μεχρι το Σαββατο. Ειχα και εγω 3,2 και μια 2600 και στα hd .......αστα κλαμα. Πηγα στο MULTI..MA EX..ME και συνειδητοποιησα οτι επειδη καιγομουν στο χυλο φυσαγα και το γιαούρτι. Δηλαδη εξηγουμαστε..... Πηρα ενα htpc απο παιδια που πραγματικα ηταν γνώστες του αντικειμένου. Επέλεξα εναν 8200 με μητρικη της gigabyte p45 και 2 gb μνημη. H καρτα γραφικών γινεται μελλοντικα crossfire με μια παρόμοια και αναβαθμίζεται και ο επεξεργαστης σε core 2 quad ΕΥΚΟΛΑ οπως και η μνημη γινεται 4 gb ανετα. Στο δια ταυτα τωρα, στο σπιτι τα blu ray ζωγραφισαν οπως και οι γνωστες ματροσκες παιξαν "οπως επρεπε" παραγματικα με αριστη κινηση. Ολα αυτα χαρη στο median hd που εβαλα στο Pc και στο ψιλοσεταρισμα που μου εκαναν τα παιδια εκει. Σαν προγραμμα αναπαραγωγης εβαλα το power dvd 8 που ειναι αξιοπρεπεστατο. Περισσοτερο σκαλισμα θα κανω για βελτιώσεις μολις βρω χρονο. Οτι θελεις για περαιτερω εδω ειμαστε και ελπιζω να σε βοηθαω με αυτα.

Υ.γ το ποσα διαθετεις δεν πρεπει να μας απασχολει αλλα το πως θα κανεις ευκολα την δουλειά σου και με λιγοτερο κόστος.

Reaction score
1.214
Μια παρενθεση μεχρι να δουμε και τι ειναι αυτο το median hd.(..???)

Ποιος ειναι ο μικροτερος επεξεργαστης με τον οποιο να μπορουν να παιξουν ολα τα blu ray και οι matroskes απροβληματιστα ? Τζαμι ενα πραγμα ...

Πχ με αυτον . ... INTEL PENTIUM DUAL CORE E5200 ??

Και αν οχι με αυτον τοτε με αυτον... INTEL CORE 2 DUO E7300 ?

Ενδιαφερομαι να φτιαξω ενα οικονομικο htcp αλλα θελω εναν οσο γινεται οικονομικο επεξεργαστη για την θεαση και μονο των πιο πανω.Δεν θελω εναν επεξεργαστη πχ να εχει ''αερα'' για παιχνιδια η δυσκολα προγραμματα η για το ''μελλον''.

Αν θελετε μου λετε αντιστοιχως και τον μικροτερο ικανο της amd.

To ποσταρω εδω επειδη μπορει να βοηθησει και το θεμα νομιζω , αλλιως ας το μεταφερει καποιος ..

Reaction score
2
Προφανώς ο φίλος μιλάει για το imedian HD τον media player που συνοδεύει το imon.

Τώρα για να παίξεις mkv φίλε μου δεν είναι ανάγκη να πας σε quad.Παίζουν άνετα στο laptop μου με τον T7200.

Για AMD όπου έχω και περισσότερη εμπειρία είσαι καλυμμένος με έναν 4850E.
Αν θέλεις μόνο Mkv αναπαραγωγή μην πας σε DFI.Χτύπα μια gigabyte με 780G και onboard την ati HD3200 και είσαι έτοιμος.Αν δεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος χτυπάς και μια Pci-e καρτούλα και τελειώσε το θέμα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αν θέλεις μόνο Mkv αναπαραγωγή μην πας σε DFI.Χτύπα μια gigabyte με 780G και onboard την ati HD3200 και είσαι έτοιμος.Αν δεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος χτυπάς και μια Pci-e καρτούλα και τελειώσε το θέμα.
Αν διαβάσεις καλά τo πρώτο post του φίλου μας klamia71 θα δεις ότι έχει ήδη κάρτα γραφικών, μια 3850.

Επίσης αναφέρει ότι η κύρια δουλειά του PC θα είναι αναπαραγωγή BD και mkv αρχείων, όχι όμως η μοναδική.
Η επιλογή της CPU είναι κρίσιμη, καλύτερα είναι να πας σε μία CPU που να προσφέρει την επεξεργαστική ισχύ που σε καλύπτει προσθέτοντας ένα 20-25% για καβάτζα.

Το άλλο που ζητά είναι η μητρική να έχει δυνατότητες overclocking, εδώ σίγουρα η επιλογή είναι μονόδρομος, στα χρήματα που κοστίζουν οι DFI και με τις δυνατότητες που έχουν δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο.

Reaction score
12.136
Προσοχή, τα mkv παίζουν ανετότατα και με AMD ATHLON 64 3700+ (παλιός, μονοπύρηνος). Μόνο αν βάλεις blu ray δισκάκι θα χρειαστείς δύναμη από τη CPU.

Reaction score
1.441
εχω ηδη μια πολυ καλη καρτα γραφικων αλλα οπωσ διαπιστωσα αν δεν εχεισ ενα καλο επεξεργαστη δεν αρκει για να παιξεισ σωστα hd. αυτα διαβασα και πηγα και πηρα την 3850 αλλα οπωσ αποδηχτηκε στην πραξη δεν τα παιζει ολα μονη της γιατι το καθε ματροσκα δεν εχει φτιαχτει ωστε να κανει hardware acceleration οποτε καλυτερα να εχεισ ενα ισχυρο επεξεργαστη κυριωσ ωσ προσ τη συχνοτητα παρα μια μεγαλη καρτα γραφικων.
οποσδοιποτε συντομα θα μπει ενα blu ray πανω οποτε χρειαζομαι κατι ισχυρο.
αποοτι εχω καταλαβει τελικα ειναι θεμα τυχης να σου τα παιζει ολα οταν εχεις μικρους επεξεργαστεσ και low bajet συστημα.
και οσο οι hd ταινιεσ φορτονονται με περισσοτερα gb και περισσοτερη πληροφορια που πρεπει να αποκοδικοποηθει οσο πιο γρηογρα γινεται τηα τελοθμε ισχυτοθσ επεηεργαστεσ...
#τωρα το median δεν ξερω τι ειναι....αλλα δεν παιρνω συστημα απο την αρχη που σεταρεται πιο ευκολα για αθτο που θες να κανεις αλλα κανω προσθηκες....

Reaction score
1.441
και σωστα..-..το οτι θα παιζει κυριωσ hd δε σημαινει οτι δε θα κανει τιποτα αλλο....

Reaction score
1.441
και κατι τελευταιο .....νομιζω οτι ολοι εδς μεσα γνωριζουμε πολλα περισσοτερα απο οσα γνωριζουν ολοι μαζοι οσοι δουλευοθν σε πλαισια...μουλτιραμα και λοιπα ..εκτοσ ελλαχιστων εξερεσαιων..τοτσες μερες που εχω παει σε ολα αυτα..αυτο καταλαβα....

Reaction score
2
Αν διαβάσεις καλά τo πρώτο post του φίλου μας klamia71 θα δεις ότι έχει ήδη κάρτα γραφικών, μια 3850.

Επίσης αναφέρει ότι η κύρια δουλειά του PC θα είναι αναπαραγωγή BD και mkv αρχείων, όχι όμως η μοναδική.
Η επιλογή της CPU είναι κρίσιμη, καλύτερα είναι να πας σε μία CPU που να προσφέρει την επεξεργαστική ισχύ που σε καλύπτει προσθέτοντας ένα 20-25% για καβάτζα.

Το άλλο που ζητά είναι η μητρική να έχει δυνατότητες overclocking, εδώ σίγουρα η επιλογή είναι μονόδρομος, στα χρήματα που κοστίζουν οι DFI και με τις δυνατότητες που έχουν δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο.
Το μήνυμα μου δεν απευθύνεται στον φίλο που άνοιξε το topic αλλά στον Meletov που έκανε το Post πάνω από το δικό μου.Απλώς ξέχασα να το κάνω quote και έμεινε...

Reaction score
2
Την υλοποίηση του Mini pc που περιγράφει ένας συνforumίτης την είδατε?Κόστος 210 ευρώ με Atom.Εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.636
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale