νεος χωρος για σινεμα στο σπιτι...βοηθατε!!!

Reaction score
1
Αγαπητα μελη γεια σας
ε αμα διαβαζεις τα διαφορα αμα σου μπει το μικροβιο...τα ξερετε.Σκεφτομαι να φτιαξω ενα μικρο χωρο για οικιακες προβολες και για να ακουω τη μουσικουλα μου.Θα ειναι η πρωτη φορα που θα μπω στη διαδικασια και εχω...θεματα
για να μη σας τρωω αδικα χρονο περναω σε αυτα που με προβληματιζουν
τον χωρο σας τον στελνω σε σχεδιο θα ειναι 3450χ4425(ολα σε εκατοστα) ο προβολεας θα μπει στα 3560 σε ψευδοκαρι που θα κρυψει το κανονικο δοκαρι και κατι σωληνες καλοριφερ σε υψος περιπου 2500 +-κατι αν χρειαστει το υψος του σπιτιου ειναι περιπου 3000
εχω
ηχεια vandersteen 2Ce για μπρος που τωρα παιζουν με εναν ατ88Cayin με διαφορες πηγες αναλογικες και μη θα τα ηθελα για μπροστινα οπως και τα vandersteen1Β που τα σκεφτομαι για πισω

δεν εχω
κεντρικο max 500
προβολεα max 1200E
av ampli max 500-700E
sub ???
για τα παραπανω δεχομαι προτασεις

προτασεις ομως ζητω κυρια για δυο θεματα

1 ρευμα ( θα εχω νεο πινακα τριφασικο να παρω γραμμη και να τηβ παω εκει που θα τοποθετηθουν τα μηχανηματα και να τα βαλω ολα σε ενα πολυμπριζο και τι πρεπει να προσεξω ( πχ και προβολεα και av ampli kai ton Cayin se ena πολυμπριζο?????)
2καλωδια καλωδια καλωδια
οπως ειναι το σχεδιο σκεφτομαι τα μηχανηματα σε ρακ
η᾽κατω απο τον τοιχο προβολης
η᾽ στη δεξια κατω γωνια
σε καθε περιπτωση τι χρειαζομαι απο καλωδια για τον προβολεα για τα πισω ηχεια για εφε να βαλω δυο χωνευτα στο ψευδοδοκαρι αρα αναμονες και για αυτα αν νομιζετε οτι αξιζει κτλ κτλ βοηθατε!!!

Reaction score
1
@spylab λιγο δυσκολο για τωρα ας κανω μια μικρη περιγραφη
ο χωρος ειναι 7000χ3450 οπως ειναι στο σχεδιο
με κοκκινο ο χωρος στησιματος του οικ κινηματογραφου το υπολοιπο θα φιλοξενει ενα γραφειο με την καρεκλα του στον τοιχο και με θεα στην εικονα
η κυρια θεση ακροασης-θεασης σε ενα μικρο καναπεδακι μπροστα απο το γραφειο
αριστερα υπαρχουν δυο παραθυρα 1400χ900 εκ με δυο καλοριφερ ενθεν και ενθεν του καθε παραθυρου καθετα προς τον τοιχο των παραθυρων για 730 εκ
απο τη δεξια μερια η εισοδος στο χωρο θα ειναι περιπου 2500 εκ αλλα 2500 για το γραφειο και 2000 περιπου θα κλεινουν το χωρο καθετα στον τοιχο θεασης...βοηθαω καπως???

Reaction score
2.207
Αν οι διαστάσεις που βάζεις είναι σε εκατοστά θα έχεις πρόβλημα να καλύψεις το χώρο, είναι τεράστιος!
Οι διαστάσεις που βάζεις είναι σε χιλιοστά.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.968
Θα προβαλεις στον <πανω> τοιχο που εχει πλατος 345 εκ απο το κιτρινο δοκαρι?

Reaction score
6.597
Εχεις εξαιρετικα ηχεια για δικαναλο, με τις προυποθεσεις που θετεις θεωρω αδυνατο αυτο που ζητας.

Το φυσικο τους ταιρι ειναι τα vcc2 που ξεφευγουν απο την τιμη που εθεσες, αλλα δεν ειναι μονο αυτο, τα σπεκς τοσο αυτου οσο και των 2ce ειναι 85-86 db και δε μιλαμε καθολου για φορτιο...με ποιον av και σε τι τιμη?
και δεν ειναι μονο αυτο ο cayin - av-2ce πως θα συνδεθουν?

Reaction score
1
@SOCO ακριβως επεδη τα vcc2 πανε πολυ δεν μπορω να τα παρω τουλαχιστον τωρα
δεν υπαρχει προταση για κατι αλλο τουλαχιστον για να αρχησω???
σε δικαναλο θα λειτουργει ο cayin ως τελικος με τα 2Ce οπως τωρα
για av τωρα δεν εχω εμπειρια σκεφτομουν τον pioneer vsx-924 αλλα ξαναλεω θα ηθελα τη βοηθεια σας

Reaction score
6.597
Εγω δε θα επαιζα με τοσο χαμηλη ευαισθησια ουτε και με ισχυροτερους av
τελοςπαντων για να εισε πανω στην ιδια φιλοσοφια των ηχειων σου αλλα και των κεντρικων της vandersteen, η προταση μου Q600 .

Reaction score
1
οκ @SOCO για αν τι προτινεις?
για εσενα και για οποιον θελει να βοηθησει επειδη ειμαι στα μερεμετια (γυψοσανιδες῏ηλεκτολογικα) αυτα που με καινε ειναι τι αναμονες τι καλωδια συνδεσεων και ρευματος
ευχαριστω και περιμενω προτασεις

Reaction score
6.597
Λοιπον η πανω προταση ηταν η παθητικη λυση, υπαρχει και η ενεργη(επισης παρομοιας φιλοσοφιας) M3-8 maudio που δε θα σε απασχολει φυσικα το θεμα οδηγησης εδω ομως πρεπει να επιλεξεις av που να εχει εξοδους προενισχυσης , βεβαια οσοι το διαθετουν αυτο εχουν και μεγαλυτερη ισχυ και ποιο προσεγμενα συστηματα ισοσταθμισης, που ειναι πολυ βασικα...αλλα ετσι ξεφευγουμε απο το οριο που εχεις θεσει, αλλα κοιτα γλιτωνοντας απο το κεντρικο με την ενεργη λυση, μπορεις να ανεβασεις ετσι το κοστος του av receiver..
Τωρα ποιο ειναι το καλυτερο συστημα ισοσταθμισης , ευκολιες αξιοπιστια και dac για μουσικη δε μπορω να σε διαφωτισω ...
audissey xt32 απο denon avrx 4000(δεν ξερω αν θα τον βρεις), ypao απο yamaha rxa 840,mcacc απο pioneer sc-1224
δες και τι εχουν επιλεξει στα συστηματα τους ο καθενας μεχρι να εχεις αλλες γνωμες ...
sub svs pb2000 τι αλλο , εχει γραφτει πολυ μελανι...
προτζεκτορας benq 1070+ αν δεν εχεις θεμα με το rainbow efect...

ηλεκτρολογικα ξεχωριστη γραμμη με δικια της ασφαλεια,(για τους ενισχυτες-πηγες) 16Α ελαχιστο(δε ξερω τις διαθεσεις σου μελλοντικα:D)και εαν γινεται σε αλλη φαση απο του ψυγειου η κλιματιστικων.
av>>για τα πισω ηχεια 2χ4 mm καλωδια (αναλογως ποσα καναλια θες η σκεφτεσε μελλοντικα)
av>> προτζεκτορας hdmi hi speed
πριζα 220v κοντα στον προτζεκτορα
utp καλωδιωσεις απο av-player 2 γραμμες>> router>>υπολογιστη μια γραμμη(για να μην εχεις θεμα με τα hd αρχεια)
μια γραμμη ομοαξονικο 75ωμ απο υπολογιστη >> av
πολυ πιθανο να χρειαστεις κιαλλες ,ας σου συμπληρωσει οποιος επιθυμει, εγω με αυτα και του τι ζητω, ειμαι υπερκαλυμμενος

Reaction score
1
ευχαριστω! ολα γινονται φτιαχνω τα ηλεκτρολογικα απο την αρχη!
το sub μονο μεσω internet?
το to hdmi hi speed μπορω να το βρω σε πολλα μετρα?
αυτα τι ειναι ακριβως῾῾utp καλωδιωσεις απο av-player 2 γραμμες>> router>>υπολογιστη μια γραμμη(για να μην εχεις θεμα με τα hd αρχεια) μια γραμμη ομοαξονικο 75ωμ απο υπολογιστη >> av῾῾???

Reaction score
6.597
hdmi βεβαια μπορεις π.χ. http://www.avsite.gr/forum/threads/Βοηθεια-για-επιλογη-καλωδιου-hdmi-για-προβολεα.137950/
utp ειναι ιντερνετικες ενσυρματες γραμμες μιας και ολο και περισσοτερες πλεον συσκευες χηρσιμοποιουν το διαδυκτιο..
η ομοαξονικη , μπορεις ενα καλο δορυφορικο καλωδιο, ως ενας απο τους τροπους να παιζεις μουσικη απο τον απομακρυσμενο υπολογιστη σου.. οικονομικοτατες προτασεις που δουλευουν σε μενα απροβληματιστα..
οπως σου εγραψα μπορει να χρειαστεις και επιπλεον γραμμες (η και λιγοτερες) που εγω δε γνωριζω και δε με ενδοιαφερουν για την ωρα..

Reaction score
1
@SOCO πολυ ωραια.
αρα αν καταλαβα καλα στον προτζεκτορα τοσο για ηχο οσο και για εικονα χρειαζομαι μονο ενα hdmi σωστα?

για το svs δεν μου ειπες
μονο μεσω internet δηλαδη αντιπροσωπος εδω κανεις για τη μουσικη πρεπει θα μπορω να παιζω 2.1 η θα ειναι παντα καλιτερο μονο με τα 2Cε?

και κατι ακομα
για το ρευμα τι ειναι καλιτερο να παρω μια γραμμη και να την παω στο χωρο και να την τερματησω σε ενα πολυμπριζο πχ σε κατι τετοιο http://www.tsakiridis-devices.com/hercules_desc.html η σε μπριζα ?
να βαλω πηγες ενισχητες (δικαν,πολυκαναλ) ολα στην ιδια γραμμη kai mono o προβολεας να παρει απο αλλου?

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.968
Στον PJ μονο εικονα με το Hdmi και ρευμα.
Κοιτα και τις αγγελιες για pj ,sub, κλπ!

Reaction score
6.597
1)οτι γραφει σου γραφει και ο spylab.
2)διαβασε εδω http://www.avsite.gr/forum/threads/Ποιο-svs-κι-από-πού-sub-βρήκα-τελικά-Σπίτι-που-θα-βρω.137276/
3)σκετα τα 2ce
4)οτι σου εχω γραψει πανω πες τα στον ηλεκτρολογο σου θα καταλαβει ναι στην ιδια γραμμη, σε πριζα καταληγει , το πολυπριζο-φιλτρο που εβαλες και αυτο σε πριζα κουμπωνει αλωστε..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef