οδηγιες για στησιμο HTPC

Reaction score
0
Θα ήθελα να ρωτησω την γνωμη σας για κατασκευή HTPC με γνώμονα το μικρό μεγεθος και την φορητότητα του κουτιού, τον υποφερτό θόρυβο αλλά και ταυτόχρονα λογικο κόστος.
Να προτιμησω ένα καλο desktop case (πχ qteck desktop aπο http://www.eshop.gr[/www.eshop.gr] ...are αλλο Ισως πρεπει να φτειαχθει ενα Faq

Reaction score
5
Με ολα αυτα που ζητας για διευκρινισε το...λογικο κοστος!

Αλλο PC εχεις?

Video camera εχεις? Γιατι αν εχεις ή αν θα παρεις καποια στιγμη θα θελεις να κανεις τις κασετες dvd...οποτε θα πρεπει να δωσεις βαση στην VGA.

Σκεψου οτι αν παρεις μικρο και φορητο δεν θα εχεις δυνατοτητα αναβαθμισης ή προσθεσης επιπλεον περιφεριακων.
Ειμαι υπερ του μεγαλου κουτιου...

Reaction score
0
Γιωργο ειμαι εγω που εγραψα για την canon mv 700
Ανοιξα και άλλο θεμα γιατι βλεπω ότι πιθανον να μην με καλυψει το
pc που εχω (xp1800+) και ισως να παω καλύτερα σε ενα νεο που θα ειναι και htpc.
Εχω ηδιη svga projector και σκεφτομαι να παω συντομα σε καλύτερο 1360Χ720 16:9 με dvi.

Reaction score
0
Θα σού πώ πώς προσπαθώ να φτιάξω εγώ το HTPC μου,τα προβλήματα που αντιμετώπισα και βγάλε εσύ συμπέρασμα και κρίνε.

Για barebone χρησιμοποίησα αυτό http://www.msi.com.tw/images/product_img/slm_img/S_mega180.gif
Το βασικό του πρόβλημα ειναι όταν βάλεις καλή κάρτα γραφικών και δεν χρησιμοποιήσεις αυτήν που είναι ενσωματωμένη ανεβάζεις θερμοκρασίες της τάξεως 65+ Αν βάλεις και άλλη κάρτα ήχου εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα.Εγώ αναγκάστηκα να βάλω USB κάρτα ήχου.
Άρα πολύ μικρό κουτί μεγάλες θερμοκρασίες-πολύς θόρυβος

Κάρτα γραφικών ΑΤΙ 9600 σκέτη (οχι pro η xt).Oi αντίστοιχες NVIDIA έχουν απαίσιο svideo (αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτήν την έξοδο) και επιμένω στην 9600 σκέτη γιατί δεν εχει ανεμιστηράκια(οχι θόρυβος)δε ανεβάζει θερμοκρασίες τρελές. και είναι μανιτζιβελη για μικρά κουτιά.

Επεξεργαστής τουλάχιστον 3000αρος amd η intel (όχι prescot λόγω θερμοκρασιών) για να δουλεύει χωρίς σπασίματα το win dvd 6 με ενεργοπoιημένο to trimension,αλλιώς πάς στο πολύπλοκο και αμφιλεγόμενο για μένα zoom player

Κάρτα δορυφορική skystar 2 .Δέν ξέρω τι ψάρια πιάνει αλλά είναι φτηνή 67ε σκοπεύω να την πάρω τώρα.

Για εγραφές τηλεοπτικών προγραμάτων Intervideo windvr

Για dvd authoring Pinnacle studio 8 ....για κάτι απλό στο χειρισμο Sonic Μy Dvd

αυτά για τώρα αν θέλεις να ρωτήσεις τίποτα και το ξέρω ..ευχαρίστως

Michael Iatrou

Συντονιστής
Reaction score
0
Εδώ και καιρό είμαι κατά των Universal HTPC! Δεν λέω, είναι αν μη τι άλλο δελεαστικό να έχεις μια συσκευή που τα κάνει όλα και ψήνει και καφέ, αλλά κάπου εκεί πιστεύω ότι χάνεται το μέτρο: τα HTPC ξεκίνησαν σαν φθηνά DVDp/scaler, σαν "φθηνή" και εξαιρετικά αποτελεσματική πηγή ήχου και εικόνας δηλαδή.

Ας σκεφτούμε λίγο καλύτερα τα χαρακτηριστικά μίας συσκευής που θέλουμε να αντικαταστήσει το DVD-player μας. Πρέπει να είναι μικρή για να χωράει στο ρακ, πρέπει να είναι αθόρυβη για να μη μας σπάει τα νεύρα (ή αν το θέλετε τελικά, να μην ελαττώνει τη δυναμική περιοχή), πρέπει να είναι εύχρηστη, για να μπορούμε να τη χειριζόμαστε με ένα remove control και τέλος πρέπει να κοστίζει το πολύ όσο ένα αξιοπρεπές DVD-player, αλλιώς έχουμε χάσει! Δεν θέλουμε μια συσκευή που να τα κάνει όλα, διότι: το video editing από τον καναπέ δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό, δεν έχουμε όλοι μέσα στα σπίτια μας επτά ηχητικά συστήματα για να χρειάζεται να κάνουμε streaming mp3 (ποσό μάλλον εικόνα), δεν χρειαζόμαστε DVD-R στο HTPC, αυτό μπορεί να το κάνει ένα απλό PC! Συνελόντι ειπείν, ας μην μπερδεύουμε το τι μπορεί να κάνει ένα PC με τα κατάλληλα components, με αυτό που θέλουμε να έχουμε στο σαλόνι μας για να βλέπουμε DVD/sat/TV/etc.

Με όλα τα παραπάνω κατά νου έρχομαι στην περίπτωση σου Γιάννη: Πάρε μια ATI 9600, αν έχεις AV amp που να κάνει decode AC-3/DTS μην παίρνεις extra κάρτα ήχου, πάρε ένα PC case που να ταιριάζει στο rak σου, αν αυτό μπορείς να το πετύχεις χωρίς να πάρεις micro, ακόμη καλύτερα, κερδίζεις σε επεκτασιμότητα!

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.264
Members
38.437
Νεότερο μέλος
Terzzz