οι διαφορές στις philips

Reaction score
0
Βρε παιδιά, το έχω χάσει με τις Phillips, έχουν τόσα μοντέλα, Aurea, σειρά 9000, 8000, 7000, 5000, 3000, μπορεί κανείς να μου πεί ποιές οι διαφορές όλων των σειρών αυτών; Εγώ θέλω μια 40άρα, ποιά σειρά απόλες πρέπει να κοιτάξω και γιατί!

Reaction score
0
Απάντηση: οι διαφορές στις philips

Δεν νομίζω ότι χρησιμοποιεί 40άρια πάνελς η Phillips (με εξαίρεση την 40PFL9704 που είναι όμως πανάκριβη για 40άρα!). Θα πρέπει να πας σε 42άρα. Επίσης οι διάφορες σειρές δεν σχετίζονται με την διάσταση της οθόνης. Δηλαδή 42άρα θα βρείς και στη σειρά 5000 και σε 7000 και σε 8000,κοκ. Φυσικά όσο "ανεβαίνουμε" σε σειρά τόσο ανεβαίνουμε σε εξοπλισμό/απόδοση και ως εκ τούτου τόσο ανεβαίνουμε και σε τιμή. Για παράδειγμα η 42PFL5604 κοστίζει 700 με 750 ευρώ. Περνώντας στην Philips 42PFL7404 που κοστίζει περίπου 800-850 ευρώ προστίθενται στον εξοπλισμό τα 100Ηz. Στην 42PFL8404 που κοστίζει περίπου 900 ευρώ προστίθεται το ambilight και το DNLA ενώ στην 42PFL9664 την οποία βρίσκεις στα 1450 ευρώ, προστίθενται τα 200 Hz και αν δεν κάνω λάθος έχει και καλύτερο επεξεργαστή εικόνας. Επομένως βρίσκεις τι σε ενδιαφέρει, το συζητάς και με την τσέπη σου και αποφασίζεις!

Reaction score
0

Μπράβο ρε φίλε, πόσο όμορφα και απλά μου τα εξήγησες! Ευχαριστώ!

Reaction score
0

Επίσης να ρωτήσω, δεν καταλαβαίνω ποιά η διαφορά ανάμεσα στις Philips 8404 και 8654, η τιμή βέβαια που τις έχω βρεί είναι διαφορετική 1199e και 999e αντίστοιχα και δεν καταλαβαίνω το λόγο! Υπάρχει κάτι που δεν βλέπω;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
8654:
Pixel precise HD, Perfect Natural Motion, 3/2-2/2 pull down, Τρισδιάστατο κτενοειδές φίλτρο 3D, Active Control + Αισθητήρας φωτός, Digital Noise Reduction, Βελτίωση δυναμικής αντίθεσης, Luminance Transient Improver, Προοδευτική σάρωση, Μείωση θορύβου 2D/3D, LCD 100Hz

8404:
Pixel precise HD, 3/2-2/2 pull down, Τρισδιάστατο κτενοειδές φίλτρο 3D, Active Control + Αισθητήρας φωτός, Digital Noise Reduction, Βελτίωση δυναμικής αντίθεσης, Luminance Transient Improver, Προοδευτική σάρωση, Μείωση θορύβου 2D/3D, LCD 100Hz, HD Natural Motion

Διαφορετικοί επεξεργαστές εικόνας και διαφορετικά τηλεχειριστήρια.

Από εδώ.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ, είσαι μεγάλος ξετρυπωτής! (αυτός που ξετρυπώνει) :107:
Αλλά στην πράξη τί διαφορές θα δώ, και ποιός επεξεργαστής είναι ο καλύτερος;

Για το τηλεχειριστήριο;

Eπίσης βλέπω διαφορές και στο σύστημα ήχου, εκεί τί λες;

Reaction score
0

ειμαι πολυ κοντα στο να αγορασω την Philips 42PFL8404H..την βρισκω στα 895e και νομιζω οτι ειναι αρκετα καλη η τιμη της τωρα!θα συνδεθει με samsung bdp 2500 και .οσο αφορα την ποιοτητα της σε blue ray και σε dvd δισκακια θα ηθελα βοηθεια γιατι δεν την εχω δει να παιζει.(απο τα λιγα που διαβασα σε ξενα forum ολοι ψαχνονται με τις ρυθμισεις....ποια η γνωμη σας..! μιας και αποφασισα να μην αγορασω oled ακομα περιμενοντας για κανα δυο χρονακια τις εξελιξεις..καμια αλλη προταση για philips? μεχρι 1000e αυστηρα!!

Reaction score
0

βρηκα και την Samsung LE-40B650 στα 893e τι λετε?(ειναι τελικα οι 46'' της philips ιδανικες ή να αρκεστω στις 40'' της samsung) sorry αλλα την δευτερα παραγγελνω και χρειαζομαι την βοηθεια σας πραγματικα!!

Reaction score
73

Εμπιστευσου τα ματια σου και μην βιαζεσαι... εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι υπαρχουν
ενθερμοι υποστηρικτες και των δυο εταιρειών αν και η PHILIPS εχει περισσοτερους πολεμιους λογω της
τιμολογιακης της πολιτικης.

Τελικά αν παρεις το "α" προιον που σου λεει καποιος ενω εσενα σου γυαλιζει το "b" προιον στα καταστηματα
θα νομιζεις παντα οτι ξεγελαστηκες απο το φορουμ. Διαβασε αυταπου λενε σαν μειονεκτηματα
οι διαφοροι φιλοι εδω για την καθε εταιρεια (σκεπτομενος οτι το τελειο και χωρις προβληματα προιον δε υπαρχει)
και πηγαινε δες να παιζουν τα επιλεγμενα απο σενα μοντελα. Αν σε αφησουν να πειραξεις ρυθμισεις ακομα καλυτερα.

Επίσης καθορισε το ποσό που μπορεις να δωσεις αλλα και κατα πόσο μπορεις να το υπερβεις
για κατι καλυτερο... και καλη επιλογη.

Επίσης δες και την SAMSUNG B750 θεωρειται μια πολυ καλη TV

Reaction score
14

ας πάρουμε το ερώτημα σου απο την αρχή. Αν και εχει απαντηθεί αρκετά καλά η ερώτηση που εκανες για το τι είναι ολα τα μοντέλα της Philips και πώς καταλαβαίνεις με μια γρηγορη ματιά ποιά κάνει τί και πόσο καλύτερη ή χειρότερη είναι πάμε ενα μικρό σεμινάριο.

Οι αριθμοί στα μοντέλα της σημαίνουν τύπος τηλεόρασης, σειρά και γενιά.

PFL = LCD TV
PFP = Plasma TV

Ετσι αν εχουμε την 42PFL3604D/12 - αυτή είναι η μικρότερη όλων είναι της σειράς 3000 για αυτό και το 3 είναι με bold στο μοντέλο της.

ετσι σε σχέση με την 42PFL9664H/12 που είναι της σειράς 9000 φυσικά και καταλαβαίνεις οτι η διαφορά τιμής μεταξύ του μικρότερου και καλύτερου μοντέλου σίγουρα θα εχει τους λόγους ύπαρξης.

Ετσι θα δείς οτι το τελευταίο ψηφίο στο 42PFL9664H/12 συμβολίζει την γενιά (4η) των τηλεοράσεων της Philips. Δεν είναι ακριβώς 4η αλλά όλοι οι εμποροι ετσι την αποκαλούν την σειρά την τωρινή.

Επίσης όσο ανεβαίνεις σε μοντέλα τόσο ερχονται features όπως mpeg4 DVBT, Ambilight, Ambilight Spectra, LED, Led Pro, Perfect pixel, Pixel Plus, κλπ κλπ.

Reaction score
0

thanx πολύ καλή εξήγηση αλλά τώρα με βάζεις στα βαθιά...
1. το mpeg4 DVBT σε τί εξυπηρετεί?
2. τί διαφορά έχει το ambilight από το a spectra?
3. τί διαφορά έχει το LED από το LED PRO?
4. τί είναι το Perfect pixel και τί το Pixel Plus?
5. τέλος... σε τί διαφέρει το Perfect Natural Motion από το HD Natural Motion?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Re: Απάντηση: οι διαφορές στις philips

Σε ευχαριστώ, είσαι μεγάλος ξετρυπωτής! (αυτός που ξετρυπώνει) :107:
Αλλά στην πράξη τί διαφορές θα δώ, και ποιός επεξεργαστής είναι ο καλύτερος;

Για το τηλεχειριστήριο;

Eπίσης βλέπω διαφορές και στο σύστημα ήχου, εκεί τί λες;
Δεν ξέρω ποιός είναι καλύτερος πρακτικά.Αυτό μονο κοιτώντας τες ταυτόχρονα μπορώ να το δω.
Θα πήγαινα για την φθηνότερη και τα ρεστα δισκάκια για να βλέπω.Καλό όμως θα ήταν να τις δει κάπου για να αποκτήσεις ιδία άποψη.

Reaction score
0

βρηκα και την Samsung LE-40B650 στα 893e τι λετε?(ειναι τελικα οι 46'' της philips ιδανικες ή να αρκεστω στις 40'' της samsung) sorry αλλα την δευτερα παραγγελνω και χρειαζομαι την βοηθεια σας πραγματικα!!

Θα έπαιρνα την Samsung με την ελπίδα να πέσω σε κομμάτι με panel S-PVA. Οι Phillips χρησιμοποιούν ως επι τω πλείστον κοινά πάνελς με τις LG δεν είναι τυχαίο ότι τα μοντέλα και των δύο εταιριών πάσχουν απο υψηλές στάθμες μαύρου.
Γενικά η 40Β650 είναι απο τις καλύτερες οικονομικά προσιτές LCD για φέτος και είναι εφοδιασμένη με τον καινούργιο crystal engine επεξεργαστή της Samsung που είναι εξαιρετικός.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423

thanx πολύ καλή εξήγηση αλλά τώρα με βάζεις στα βαθιά...
1. το mpeg4 DVBT σε τί εξυπηρετεί?
2. τί διαφορά έχει το ambilight από το a spectra?
3. τί διαφορά έχει το LED από το LED PRO?
4. τί είναι το Perfect pixel και τί το Pixel Plus?
5. τέλος... σε τί διαφέρει το Perfect Natural Motion από το HD Natural Motion?
1)Είναι για τα νέα ψηφιακά κανάλια.
2)wiki
4)Eπεξεργαστές σήματος εικόνας.
5):203:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423

Αυτό εξαρτάται απο την απόσταση θέασης.Αν είστε μέχρι τα 3.5μ μια 40αρα αρκεί.Από κει και πάνω 46άρα.

Reaction score
0

ειμαι στα 3 μετρα και νομιζω οτι η 40αρα ειναι οκ..αυτο ομως που δεν υπαρχει η δυνατοτητα να γινει ειναι να δω την philips 42PFL8404H απο κοντα ετσι ωστε να εχω αποψη..(καποιος που την εχει υπαρχει εδω μεσα?) εχουν περιπου 200e διαφορα με την samsung b650..και υπολογιστε οτι η επομενη αγορα θα γινει σε τρια χρονια..!!οποια τελικα διαλεξω με την βοηθεια σας θα ηθελα να καλυψει την θεαση bluerayD και dvd οσο καλυτερα γινεται...κατα την γνωμη σας..τελικα ποια θα αγοραζατε??
σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας!!!

Reaction score
14

στο όμορφο ερώτημα. PLASMA vs LCD/TFT

μέχρι τώρα ελεγα οτι οι LCD υστερούν απέναντι στις PLASMA. Η διαφορά όμως όσο βελτιώνονταικαι οι 2 τεχνολογίες μικραίνουν. Τα επίπεδα μάυρου που εχουν οι πλάσμα εξακολουθούν να είναι καλύτερα και περισσότερο μάυρα. επίσης η κίνηση όσο και να βάλεις φίλτρα κίνησης Puremotion 100hz 200hz κλπ κλπ στις πλάσμα εχουν γρηγορότερη απόκριση και καλύτερη ευκρίνεια στις σκηνές με γρήγορα παναρίσματα κάμερας.

Ομως οι LCD εχουν μεγάλη πρακτικότητα όταν συνδεθούν με υπολογιστή εδώ η εικόνα είναι καλή και φυσικά η οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη πιθανότητα για Burnin δεν υφίσταται.

Πάντως σε γενικές γραμμές δεν είναι ευκολη γενίκευση οτι PLASMA vs LCD = 1 γιατί τελικά τελικά μετράει η μάρκα και η ποιότητα της τεχνολογίας που σου πουλάει. Αρα μια LCD ας πούμε Philips μπορεί καλιστα να είναι καλύτερη απο μια Plasma budget LG ας πούμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός