παλιός technics, σταμάτησε να βγάζει πρίμα

Reaction score
3
Γειά σας παιδιά,

Έχω ένα παλιό δικάναλο ενισχυτάκι, ηλικίας όσο εγώ ακριβώς (το έφερε ο πατέρας από αγγλία πριν 28 χρόνια :137:). Το έχω συνδεδεμένο με minijack->rca με τα ηλεκτρονικά τύμπανά μου. Τα ηχεία είναι κάτι άλλες αρχαιολογίες που όμως κρατιούνται σε καλό επίπεδο.

Το πρόβλημα: χαμένα πρίμα! Ο ήχος είναι γενικώς μουντός, αλλά λόγω του ότι παίζουν τα τύμπανα και όχι μουσική, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αν αναπαράγει ακριβώς αυτό που του δίνει ο εγκέφαλος της ντράμς. Το θέμα είναι οτι ανα φάσεις "του έρχεται" και παίζει πριμα, και τοτε πραγματικά η ποιότητα απογειώνεται (δηλαδή ακούς πιατίνια μπροστά σου, όχι σα να παρεμβάλλεται τοιχος ενδιάμεσα).

Τι μπορεί να φταίνει που "χάνει" τα πρίμα; Δεδομένου ότι "πανε κι έρχονται", δηλαδή μπορεί να τα παίξει αλλά δεν τα παίζει. Τι μπορώ να κάνω; Έχω τσεκάρει τα ίδια τα ηχεία και το καλώδιο rca.:139:

Reaction score
2
Απάντηση: παλιός technics, σταμάτησε να βγάζει πρίμα

Αν είναι σαν τον δικό μου, θέλει μια συντήρηση...
(ειδικά όταν αλλάζω πηγές το κάνει αυτό... κάποια στιγμή θα τον ανοίξω...)

Reaction score
3
Οχι δεν είναι ο συγκεκριμένος. Έχει ποτενσιόμετρα γραμμικά (δεν ξέρω αν είναι σωστή ορολογία).

Μπορεί να εξηγήσει κάποιος πως γίνεται να χάνονται μόνο οι ψηλές συχνότητες;

Reaction score
1.844
Απάντηση: παλιός technics, σταμάτησε να βγάζει πρίμα

Αν οι επαφές οξειδωθούν ή πιάσουν μπίχλα, τα πρίμα πρώτα και οι υπόλοιπες συχνότητες μετά, δεν περνάνε. Αφού ο ενισχυτής σου έχει γραμμικά ποντεσιόμετρα, που δυστυχώς είναι ευπαθή στη βρώμα μετά την πάροδο κάποιων ετών, είναι πιθανό να θέλουν καθάρισμα, με κάποιο contact spray, ή και αντικατάσταση.

Ανέβασε μια φωτογραφία του να δούμε.

Reaction score
3
Εντάξει σ'ευχαριστώ για την εξήγηση.

Οπότε να κάτσω όποτε βρω χρόνο να καθαρίσω όλα τα ποτενσιόμετρά του; Volume, tremble, bass, balance; Ή μόνο η ένταση είναι σχετική με το πρόβλημα;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.562
Members
38.461
Νεότερο μέλος
georgekriti