πανι ή τοίχος?

Reaction score
0
Το βασικό μου ερώτημα είναι αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε-διαμορφώσουμε ενα τοίχο ωστε να έχουμε αξιοπρεπή προβολή σε σχέση με ενα πανί. Αν ναι πως τον βάφουμε? τι χρώμα και με τι μπογιά? απο σπατουλάρισμα ειναι σπέσιαλ.
ο τοίχος ειναι 330 μήκος Χ 270 ύψος (καθαρο αφου θα μπει ψευδοροφή για 10cm)

Σε αυτον τον τοίχο σκεφτομαι να τοποθετήσω σε χαμηλα έπιπλα ενισχυτες κτλ

3 πιθανα σενάρια εχω στο μυαλό μου.

1) να κρεμάσω την τηλεόραση (50αρα ή 60αρα) ψηλά στη μέση περίπου του τοίχου και να κατεβάζω απο την ψευδοροφή ενα πανί που θα μπαίνει μπροστά απο την τηλεόραση

2) Να κατεβάσω χαμηλά στο έπιπλο την τηλεόραση να καθεται και να κατεβαίνει το πανί μέχρι το πάνω μέρος της τηλεόρασης.

3) Να ειναι χαμηλά η τηλεόραση και να μην βάλω πανί αλλα να βάψω τον τοίχο (αρχικο μου ερώτημα) πανω απο την τηλεοραση και να χρησιμοποιώ αυτόν για προβολή

4) άλλο???

Τι προτείνετε?

Reaction score
0
1ον) Υπάρχουν ειδικές μπογιές για τοίχους-οθόνες (με διαφορετικά gain και τα ρέστα)

2ον) Ο τοίχος είναι καλύτερη λύση για μένα (ούτε να ανησυχείς για ζάρες ούτε τπτ)

3ον) Το ιδανικό, που θέλω να κάνω και γω, είναι η tv σε έπιπλο, πίσω απ την tv ο τοίχος-οθόνη και το έπιπλο να έχει μηχανισμό με βραχίονες και η tv να "βυθίζεται" μέσα του και να αποκαλύπτεται η οθόνη από πίσω... (μπορείς να το κάνεις και με τηλεχειρισμό)

Όταν θα έχω δικό μου χώρο θα το ψάξω και γω είτε για custom είτε για ιδιοκατασκευή, πιστεύω είναι η ιδανική υλοποίηση γιατί έχεις και την οθόνη και την tv κεντραρισμένα στο ιδανικό ύψος.

Αν σου πέφτει too much (πράγμα λογικό), τοποθέτησε την tv πιο χαμηλά και κάνε την οθόνη λίγο πιο ψηλά

Reaction score
0
1ον) Υπάρχουν ειδικές μπογιές για τοίχους-οθόνες (με διαφορετικά gain και τα ρέστα)
Τι μπογιες ειναι αυτες? και τι χρώμα?? στα χρωματοπωλία τις ξέρουνε??? :121:

Reaction score
0
Όχι στα χρωματοπωλεία... Σε καταστήματα που ασχολούνται με home cinema πήγαινε (όχι σε κάνα Κωτσόβολο :p )

To χρώμα τους είναι λευκό σε ανοιχτούς τόνους του γκρι (ανάλογα με το gain και τη φωτεινότητα που θες)

Reaction score
174
Kι εγω εχω τοιχο και αν και ακουγονται διαφορα για καλυτερη εικονα αν εχεις πανι, η οικονομια που προσφερει ο τοιχος και η ξεγνοιασια απο ζαρες και το ανεβα κατεβα (εκτος αν βαλεις σταθερη, οποτε το οικονομικο φευγει κι αλλο) ισοσκελιζει την οποια βελτιωση στην εικονα η οποια -αναλογως και του προβολεα- μπορει να ειναι και ανυπαρκτη...

Το μονο μειον στην προβολη σε τοιχο - κατα τη γνωμη μου - ειναι οτι πρεπει να εχεις σκουροχρωμους τοιχους γυρω γυρω καθως και περιπου ενα μετρο στο ταβανι. Αυτο γιατι ο τοιχος ανακλα το φως προς ολες τις κατευθυνσεις σε αντιθεση με τα πανια που εχουν πιο κατευθυντικη αντανακλαση προς τη θεση θεασης. Χανεις ετσι και λιγη φωτεινοτητα αλλα μικρο το κακο...

Για το θεμα της τηλεορασης, αν πας σε βαψιμο τοιχου (η σταθερη οθονη),γνωμη μου να την εχεις σε σταθερη θεση (το καλυτερο ειναι με καποιο συστημα οπως ειπε ο str0s αλλα το κοστος εκτοξευετε) κατω απο την οθονη και να βαλεις ενδιαμεσα το κεντρικο ηχειο (πανω απο την Tv και κατω απο την οθονη) ειδικα αν εχεις αρκετο μηκος στο δωματιο ωστε να μη στραβολαιμιαζεις (οι υποτιτλοι στην οθονη του προβολεα να ειναι στο υψος των ματιων, για την τηλεοραση δε πειραζει και τοσο να ειναι χαμηλοτερα).

Για μπογια εγω πηρα λευκη, πλαστικη, ματ μπογια του κιλου, περασα τον τοιχο 6-7 χερια και με 15 Ε εκανα τη δουλεια μου.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.575
Απάντηση: Re: πανι ή τοίχος?

Αυτο γιατι ο τοιχος ανακλα το φως προς ολες τις κατευθυνσεις σε αντιθεση με τα πανια που εχουν πιο κατευθυντικη αντανακλαση προς τη θεση θεασης.
Ισχύει αυτό; Γιατί νόμιζα ότι και με την οθόνη

έχεις αντανακλάσεις.

Reaction score
174
Οτι εχεις και με τις οθονες αντανακλασεις, εχεις... οχι ομως - νομιζω, δεν εχω κανει Α-Β τεστ - οσες με τον τοιχο... η υφη των πανιων εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα που κατευθυνουν το φως πιο ομαλα/συγκεντρωτικα προς τη θεση θεασης.

Reaction score
11
Μήπως υπάρχουν και τιποτα οθόνες σε στυλ ταπετσαρίας που να κολάνε στον τοίχο???
Πολύ καλή ιδέα αυτή!
Μπορείς να αγοράσεις μόνο το πανί και να το κολλήσεις με κόλλα στον τοίχο σαν ταπετσαρία.
Δεν ξέρω όμως ποιες εταιρίες δίνουν μόνο πανί.
Κανονικά θα έπρεπε να το κάνουν όλες.
Σε περίπτωση που χαλάσει το πανί γιατί να μην μπορείς να αντικαταστήσεις το πανί αφού ο μηχανισμός είναι εντάξει και να γλιτώσεις χρήματα.

Reaction score
0
Από ότι καταλαβαίνω, θα φτιάξεις δωμάτιο για προβολές, έτσι; Και εγώ το ίδιο έχω κάνει. Έχω ξεκατινιάσει τον τοίχο στο σπατουλάρισμα και μετά στερέωσα εκεί κάποια χαρτόνια, που είχαν διαφορετικό τόνο του γκρι. Αφού πρόβαλα επάνω τους, βρήκα ποιο μου άρεσε καλύτερα και πήγα σε ένα χρωματοπωλείο και ζήτησα τη συγκεκριμένη απόχρωση. Από τότε δεν έχω ασχοληθεί ξανά μαζί του. Πρέπει να σου πω ότι το ταβάνι και ο τοίχος γύρω από την προβολή είναι μπλε σκούρο και πράσινο σκούρο. Και στους γύρω τοίχους, κουρτίνα σκούρο τζιν. Σύνολο δεν πρέπει να μου στοίχισε πάνω από 300 ευρώ, χρώματα, υφάσματα και σιδηρόδρομοι για τις κουρτίνες. Όσο για την τηλεόραση, δεν με νοιάζει. Βλέπω στο γραφείο. Και ούτε εσένα θα σε νοιάζει να βλέπεις TV εκεί μέσα. Αν είναι σαλόνι, τότε ούτε τοίχο μπορείς να βάψεις, ούτε κουρτίνες να κρεμάσεις, οπότε παίρνεις μια καλή τηλεόραση και το ευχαριστιέσαι.

Reaction score
49
Απάντηση: πανι ή τοίχος?

Το βασικό μου ερώτημα είναι αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε-διαμορφώσουμε ενα τοίχο ωστε να έχουμε αξιοπρεπή προβολή σε σχέση με ενα πανί. Αν ναι πως τον βάφουμε? τι χρώμα και με τι μπογιά? απο σπατουλάρισμα ειναι σπέσιαλ.
ο τοίχος ειναι 330 μήκος Χ 270 ύψος (καθαρο αφου θα μπει ψευδοροφή για 10cm)

Σε αυτον τον τοίχο σκεφτομαι να τοποθετήσω σε χαμηλα έπιπλα ενισχυτες κτλ

3 πιθανα σενάρια εχω στο μυαλό μου.

1) να κρεμάσω την τηλεόραση (50αρα ή 60αρα) ψηλά στη μέση περίπου του τοίχου και να κατεβάζω απο την ψευδοροφή ενα πανί που θα μπαίνει μπροστά απο την τηλεόραση

2) Να κατεβάσω χαμηλά στο έπιπλο την τηλεόραση να καθεται και να κατεβαίνει το πανί μέχρι το πάνω μέρος της τηλεόρασης.

3) Να ειναι χαμηλά η τηλεόραση και να μην βάλω πανί αλλα να βάψω τον τοίχο (αρχικο μου ερώτημα) πανω απο την τηλεοραση και να χρησιμοποιώ αυτόν για προβολή

4) άλλο???

Τι προτείνετε?

• Αγοράζεις χαμηλό έπιπλο, maximum 50cm ύψος συμπεριλαμβάνοντας και τα ποδαράκια του, με αρκετό πλάτος για να χωρέσουν ενισχυτής/ players/ δορυφορικός δέκτης και κεντρικό ηχείο.
  • Στη μέση του επίπλου, κάτω ακριβώς από το «πόδι» της TV θα βάλεις το κεντρικό και με μικρή πλαστική σφήνα του δίνεις κλίση προς τα πάνω (για να σε σημαδεύει). Σημαντικό: πρέπει να ξέρεις τι ηχείο θα βάλεις ή σκοπεύεις να αγοράσεις για να χωράει εκεί. Καλό είναι να έχει αρκετό χώρο και για κάποια αναβάθμιση συστήματος.
  • Δεξιά και αριστερά του κεντρικού ηχείου μπορείς να βάλεις ενισχυτή και players.
  • Το κεντρικό ηχείο δεν μπορείς να το βάλεις πάνω από την τηλεόραση (και κάτω από το πανί) γιατί έπιπλο + τηλεόραση ξεπερνούν σε ύψος το 1.25m και αν μπει και το κεντρικό θα ανέβει το πανί στα 1.5m+ και χάσαμε την μπάλα......
  • Σπατουλάρεις τον τοίχο, βάψ' τον λευκό του πάγου με ένα τόνο γκρι (ή μαύρο) και είσαι έτοιμος. Χρώματα από οποιοδήποτε χρωματοπωλείο. Αν μπλέξεις με ειδικά χρώματα κλπ, αγόρασε ένα σταθερό πανί, με ωραίο πλαίσιο που θα σου στοιχίσει ελάχιστα παραπάνω (ή τα ίδια) και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο....
  • Αν βάψεις τον τοίχο και θες να ψαχτείς υπερβολικά, αγοράζεις απλό αλουμινένιο οδηγό κουρτίνας και το στερεώνεις κάτω από το γύψινο διακοσμητικό της ακμής τοίχου-ταβανιού (που μπορεί να μην έχεις πχ όπως στο δικό μου σπίτι...). Αγοράζεις μια ωραία σκούρα κουρτίνα (με σχετικά χοντρό ύφασμα) που συνολικά θα είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια προβολής. Πχ ταβάνι-πάτωμα και 0.5μέτρο δεξιά και αριστερά της οθόνης. Την τοποθετείς και μετράς ώστε να κόψεις ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πλαίσιο στο εσωτερικό μέρος.Πρακτικά θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο σχήματος Π.Όταν προβάλεις ταινία, η κουρτίνα θα δημιουργεί/ οριοθετεί το πλαίσιο προβολής. Όταν δεν βλέπεις ταινία, την κλείνεις τέρμα δεξιά ή αριστερά και ουσιαστικά εξαφανίζεται. Για λόγους εμφάνισης μπορείς να βάλεις ένα ωραίο δέσιμο όταν είναι κλειστή

Reaction score
49
Απάντηση: πανι ή τοίχος?

Αυτό περίπου εννοώ όταν αναφέρομαι στο θέμα κουρτίνας και Π

Στα δε «πόδια» του Π μπορούν να υπάρχουν (μπροστά) τα ηχεία σου!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7