παρασιτα στα ηχεια

Reaction score
43
παιδια βοηθεια.παρατηρισα εχθες οτι και απο τα 5 ηχεια ακουγεται ενας ηχος σαν παρασιτα ραδιοφονου,οχι συνεχεις.εβγαλαν τα καλωδια τα ξαναβαλα,τα απομακρυνα απο καλωδια ρευματος αλλα τα ιδια.λετε να καηκαν τα ηχεια μου;ta εχω μολις ενα μηνα.
o ενισχυτης μου ειναι ο yamaha rxv361 και τα ηχεια τα koda 800f kai 600c/ και 600/s.η πριζα που εχω συνδεσει τον ενισχυτη δεν εχει γειωση,μηπως φταιει αυτο;

Reaction score
2
Απάντηση: παρασιτα στα ηχεια

Δοκίμασε να βγάλεις όλα τα καλώδια από τις εισόδους του ενισχυτή και δοκίμασε τα ηχεία.

Reaction score
43
φιλε μου το εκανα,και εβαλα ραδιο.
στο ραδιο δεν ακουω παρασιτα.
εντωμεταξυ μονο σε διαλογους μου το κανει σε ταινιες ,σε μουσικη ολα δουλευουν οκ.

Reaction score
2

Ωραία, ταινίες πως το έχει συνδέσει για να παίρνεις ήχο? Ψηφιακή?
Στη μουσική πως είναι η σύνδεση? Σε κάποια αναλογική είσοδο?

Reaction score
968
Τα ραδιοφωνικά παράσιτα όταν υπάρχουν μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλη ταλαιπωρία. Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορεί να τα προκαλούν. Η γείωση που λες μπορεί να είναι μία από τις αιτίες.

Πάντως δεν πιστεύω ότι φταίνε τα ηχεία.

Reaction score
43
δοκιμασα και αλλα ηχεια και εκαναν το ιδιο.
σε αλλες ταινιες το παρατηρω και σε αλλες καθολου,δεν ξερω τι γινεται.

Reaction score
29.804

Για κοίτα το player ,και μετά τον yamaha.Απο οτι καταλαβαίνω είναι παράσιτα που δημιουργεί ο ενισχυτής στην συγκεκριμένη είσοδο.Πάτα pause , αν το κάνει , στο pause , είναι ψηφιακός θόρυβος του ενισχυτή.

Reaction score
10
Τον ενισχυτη θα τον πας σε πριζα με γειωση, κανει δε κανει θορυβο.

Εχεις subwoofer και ποιο ?
Ειναι και αυτο στην ιδια πριζα ?

Αν ναι αστο στη πριζα χωρις γειωση.
Αν οχι, η βαλτο στη πριζα χωρις γειωση η μονωσε τη γειωση στο φις του sub.

Reaction score
43
στο pause δεν το κανει,πηγες εχω αλαξει 3,ηχεια αλλαξα.
γειωση τελικα δεν ισχυει αφου ο ενισχυτης μου δεν θελει γειωση(το φις του ειναι 2πολικο).δεν ξερω τι να φταιει.
σε δυο dvd to εχω παρατηρισει μεχρι τωρα που ειχα νοικιασει.
να πω επισης οτι οταν σαυτα ta 2 dvd εβαζα το 5ch. enhacer που ειναι για να βελτιωνει την ποιοτητα σε συμπιεσμενα αρχεια ηχου,σταματαγε το προβλημα.

Reaction score
2

Μήπως κάποιο θέμα στα dac του ενισχυτή?
Δοκίμασες σε άλλο δωμάτιο/μπρίζα? (καλό είναι η άλλη μπρίζα να παίρνει από άλλη γραμμή από τον πίνακα για τη δοκιμή)

Reaction score
29.804

Παιδιά δεν εχει να κάνει ούτε με πρίζες ούτε με γειώσεις.Είναι θόρυβος του ενισχυτή ,όταν δέχεται ψηφιακό σήμα.Μπορεί και να είναι και θέμα καλωδίου.
Για δοκίμασε με οπτική ινα , η άλλο coaxial καλώδιο.

Reaction score
43
το coaxial που εχω ειναι για το π***σο οντως,οπτικη δοκιμασα και με αλλο καλωδιο αλλα ιδιας μαρκας.θα παρω ενα καλο να δοκιμασω.​

Reaction score
29.804

Oxi δεν χρειάζεται να πάρεις ακριβό μην τρελαίνεσαι, απλά δοκίμασε με ενα άλλο coaxial , ακόμα και με απλό rca αναλογικό, να δείς αν το κάνει.Μετά δοκίμασε οπτική ινα, αν το κάνει και με την οπτική πάς τον yamaha για έλεγχο.

Reaction score
43
παιδια τα dvd πρεπει να ηταν.τα δοκιμασα στο laptop και μου κανε τα ιδια απλα εκει πρεπει να κολησεις το αυτι για να το παρατηρισεις.

Reaction score
43
παιδια εδωσα τον yamaha rxv361 και πηρα εναν denon 1610.
η διαφορα ειναι απιστευτη και αναρωτιεμαι,η τεραστια διαφορα οφειλεται στο οτι η ρυθμιση των ηχειων εγινε με το μικροφωνο του denon αυτοματα ενω στον yamaha τις εκανα εγω;ή η διαφορα οφειλεται στην ποιοτητα του denon;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.238
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos