παρεμβολές tv σε dvd

Reaction score
0
καλησπέρα,
έχω μια philips lcd hd ready - μοντέλο δε θυμάμαι πάντως είναι σχετικά παλιό.
Το πρόβλημα είναι ότι όταν παρακολουθώ μια ταινία dvd το τελευταίο κανάλι που έχω πατήσει πριν πατήσω το A/V έχει επίδραση στην εικόνα του video δλδ φαίνονται κύματα ακόμα και υπότιτλοι πολλές φορές.
Έλεγα μήπως φταίει το scart του dvd και δοκίμασα άλλα 2 που έχω φτηνά βέβαια αλλά δεν ξέρω αν φταίει αυτό.
Τι γνώμη έχετε;

Reaction score
164
Απάντηση: παρεμβολές tv σε dvd

To καλώδιο scart φταίει. Γίνεται παρεμβολή του σήματος του tuner (που πηγαίνει προς το DVD) με αυτό του DVD.

Ένα καλό scart θα έλυνε το πρόβλημα.

Reaction score
0
Είχες παρόμοιο πρόβλημα ποτε;
Έχεις να μου προτείνεις κανένα μοντέλο καλό;

Reaction score
164

Ναι, το είχα αντιμετωπίσει πριν χρόνια.
Καλό μοντέλο δεν ξέρω να σου προτείνω, αλλά κάποιο της κατηγορίας των 20€ πιστεύω ότι θα κάνει μια χαρά.

Ο πλέον ασφαλής τρόπος είναι να κάνεις τη σύνδεση με ξεχωριστά καλώδια, composite ή svideo, και RCA για τον ήχο. Πιθανόν με τη χρήση ενός scart αντάπτορα αν η τηλεόρασή σου δεν έχει ξεχωριστές εισόδους.

Το πιο καλό βέβαια είναι να πάρεις ένα DVD με HDMI να ξεμπερδεύεις, και από παρεμβολές και από ποιότητα.

Reaction score
0
τα καλώδια composite s-video θα έχουν εξίσου καλή ποιότητα με το scart; εκτός τις παρεμβολές δεν έχω άλλο πρόβλημα.
Ποιο είναι καλύτερο απ'τα 3 σε ποιότητα εικόνας; εκτος hdmi

Reaction score
164

Το ίδιο πράγμα είναι, ουσιαστικά το scart έχει μέσα πολλούς τρόπους σύνδεσης, εικόνας και ήχου, μεταξύ των οποίων σίγουρα composite και svideo.
Θα πρέπει να δεις το manual των συσκευών σου για να δεις τι υποστηρίζουν.
Μεταξύ composite και svideo, καλύτερο είναι το δεύτερο.

Με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης που έχεις τώρα, ιδίως αν χρησιμοποιείς composite, χάνεις ένα 50% από την ποιότητα απεικόνισης σε σχέση με το HDMI.

Reaction score
0
composite εννοεις αυτα που ειναι κοκκινο κιτρινο ασπρο; το dvd δεν υππστηριζει hdmi παντως δε με νοιαζει για hdmi

Reaction score
164

Tα άσπρα-κόκκινα είναι για τον ήχο.
Το composite είναι κίτρινο.
Το Svideo μοιάζει με το PS2 των υπολογιστών.

JL_

Reaction score
19
Την καλύτερη ποιότητα αναλογικής σύνδεσης θα την πάρεις μέσω SCART και RGB (αν τυχόν υποστηρίζουν component το dvd και η tv σου, είναι ισάξιο και θα σε γλυτώσει από το SCART).

Το πρόβλημα των παρεμβολών, προκαλείται από φτηνά καλώδια που έχουν τη γείωση και τις επιστροφές να περνούν από το ίδιο σύρμα. Βρες ένα SCART που να έχει ξεχωριστές και "θωρακισμένες" γραμμές για κάθε μία από τις 21 ακίδες του (κοινώς, ένα καλώδιο που απλώς να πληροί τις προδιαγραφές).

Reaction score
73
Απάντηση: Re: παρεμβολές tv σε dvd

τα καλώδια composite s-video θα έχουν εξίσου καλή ποιότητα με το scart; εκτός τις παρεμβολές δεν έχω άλλο πρόβλημα.
Ποιο είναι καλύτερο απ'τα 3 σε ποιότητα εικόνας; εκτος hdmi
Αν μου επιτρεπεις ... κανεις λαθος να σκεφτεσαι σημερα για συνδεσεις ακομα και scart σε μια LCD HD-Ready
αν αυτη εχει εισοδο HDMI. Η Ποιοτητα εικονας που χανεις ειναι αξιολογη.

Αν εχει HDMI η TV σου ασε τα scart... δωσε ~150 Ευρω για ενα TOSHIBA XD-E500
και καμμια 15 Ευρω για ενα καλωδιο HDMI και μετα θα λες... "πως δεν το ειχα σκεφτει πριν"...

Η σειρα "χειροτερου" προς "καλυτερου" σηματος ειναι
composite , Svideo, Scart

Αν τελικά επιμενεις για Scart .... παρε ενα επωνυμο πχ. ενα monster-cable

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος