παρτακι γινεται?

Reaction score
2
καλημερα φιλοι μου.αν και πολυ αγνωστος στον χωρο και ολιγον ασχετος με μουσικοκαταστασεις,θα ηθελα την βοηθεια σας.εχω ενα ραδ-ενισχ.της philips 7ετιας 5καναλο με αποδοση οπως λεει 5*100wrms sta 6ohm.τωρα εγω πηρα 2 ηχεια ραφειου tbx-1 crystal audio kai 2 δαπεδου απο φιλο συνφορουμιτη τα mission m73 βασικα ακουσα μαι τα μισιον και παρα ταυτα ειμαι ευχαριστημενος.τωρα θελω να συνδεσω με μορφη στερεο στον ενισχυτη τα μισιον και τα ψρυσταλ μπορω ?δηλ να πλεξω τα καλωδια ανα δυο ηχεια και να τα βαλω μπρος πισω για να κανω κανενα ΠΑΡΤΑΚΙ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: παρτακι γινεται?

Μην το κανεις το παρτακι με αυτα .
Το πιο πιθανο ειναι να τα καψεις.

Reaction score
2

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.KOITA EXΩ KANEI ME TA ΚΡYSTAL KAI TO MONO POY EIΔA EINAI NA KOBOYN TA TOYITER.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΔΙΩΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Reaction score
1
Το πιο "καλό" θα ήταν να βάλεις το ένα ζευγάρι στις θέσεις front, και το άλλο ζευγάρι στις θέσεις rear του ενισχυτή σου. Από τις ρυθμίσεις του ενισχυτή θα υπάρχει κάποιος τρόπος να μετατρέπεται το 2κάναλο στερεοφωνικό υλικό σε 4κάναλο, έτσι ώστε να παίζουν όλα τα ηχεία.

Όπως προτάθηκε και παραπάνω, ΜΗΝ κάνεις πάρτυ με αυτά τα ηχεία. Ή τουλάχιστον μην το παρακάνεις με την ένταση...

Reaction score
4

το μόνο πάρτυ που θα γίνει θα είναι αυτό που θα κάνει ο τυπάς μόλις πας τα ηχεία σου για επισκευή.....αμαρτία είναι να το ρισκάρεις!!!

Reaction score
2

ευχαριστω ολους που με βοηθησαν να μην κανω καμια μλκσ ,λοιπον τωρα τι κανουμε αγοραζω πρωτα ενισχυτη η μου κανει αυτος και παιρνω αλλα ηχεια.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου τα crystal ειναι 4ωμα αν θυμαμαι καλα. Μην τα βαλεις μαζι με αλλο ζευγαρι ηχειων, θα μυρισει καμμενο. Κρατα τα m73, παρε και εναν σωστο 2καναλο ενισχυτη με βατ..

Reaction score
29.590

OXI εγω θέλω να μυρίσω καμμένο transistor....................

Reaction score
2

παιδες ακουστε πρωταση που μου κανανε απο τεχνικο που οργανωσε το παρτυ πασχα στον δημο περιστεριου τον ρωτησα οταν τελειωσαν την μουσικη και μου ειπε.βαλε το ενα 4ομο μαζι με το 8ωμο στα αριστερα και το αλλο 4ωμο μαζι με 8ωμο στα δεξια αυτα θα μοιραστουν τα ωμ και θα γινουν 6ωμ σε δικαναλη μορφη ισχυει η θα βαρεσω μπιελα?μηπως ενοουσε πισω απο τα ηχεια 4ωμ που εχουν 4υποδοχες + - να συνεχισω καλωδιο στο δευτερο ηχειο 6ωμ σαν να ειναι σε γραμη συνδεδεμενα(αληθεια φιατι τα ηχεια μου πισω εχουν 4 βυσματα)?

Reaction score
1
Αν τα συνδέσεις παράλληλα, ο ενισχυτής θα βλέπει περίπου 2,7Ω αντίσταση. Κι αν τύχει σε μια κάποια συχνότητα, το 4ωμο ηχείο να πέφτει στα 3Ω και το 8ωμο να πέσει στα 6Ω, τότε ο ενισχυτής θα βλέπει 2Ω και θα ζοριστεί πολύ (σε ηψηλή στάθμη).
Αν τα συνδέσεις σε σειρά, ο ενισχυτής θα βλέπει 12Ω αντίσταση.

Εννοείται ότι θα μπουν 2 ηχεία σε μια έξοδο του ενισχυτή - πως αλλιώς να γίνει; - το θέμα είναι αν θα τα βάλεις σε σειρά ή παράλληλα. Το να βάλεις σε σειρά είναι πιο ασφαλές, αλλά πιθανόν δεν θα σου δώσει τη στάθμη που θέλεις.

Τα ηχεία είτε τα ενώσεις παράλληλα επάνω στον ενισχυτή, είτε το 2ο ζευγάρι παράλληλα επάνω στο 1ο, είναι το ίδιο πράγμα. Απλά στη 2η περίπτωση, θα πρέπει η διατομή των καλωδίων που συνδέουν ενισχυτή με ηχείο να είναι μεγαλύτερη, επειδή αυτό το τμήμα καλωδίων θα μεταφέρει μεγαλύτερη ισχύ. Αλλά φαντάζομαι ότι θα έχεις ικανής διατομής καλώδια, όπως όλοι μας άλλωστε.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo