πηγη και ηχεια σε 206..help

Reaction score
2
γεια σε ολους..
επειδη ειμαι ψιλοασχετος απο ηχο σας δινω καποια στοιχεια και ακουω προτασεις για πηγη και ηχεια..
εχω peugeot206 και πηγη jvc 4χ50 ισχυ..(η οποια κ παει για αλλαγμα με καποια alpine κατα προτιμηση)
μπροστα εχω ηχεια pioneer αγνωστης ισχυος..
και πισω εχω τα alpine sxe-6925(κ αυτα αλλαγμα αν χρειαστει γιατι πολυ μπουκωνουν τα ατιμα:133:).
θελω μια δυνατη πηγη και ηχεια που να την εκμεταλευονται πληρως
θελω μπασο(οχι εξοφρενικο..) και καθαρο ηχο αλλα δεν σκεφτομαι για ενισχυτη κλπ εκτος αν ειναι η μονη λυση-που δεν νομιζω..
ακουω προτασεις! (και αν μπορειτε να με φωτισετε για τα περι watt συνεχομενα,ρμς κλπ):137:

Reaction score
0
γεια σε ολους..
επειδη ειμαι ψιλοασχετος απο ηχο σας δινω καποια στοιχεια και ακουω προτασεις για πηγη και ηχεια..
εχω peugeot206 και πηγη jvc 4χ50 ισχυ..(η οποια κ παει για αλλαγμα με καποια alpine κατα προτιμηση)
μπροστα εχω ηχεια pioneer αγνωστης ισχυος..
και πισω εχω τα alpine sxe-6925(κ αυτα αλλαγμα αν χρειαστει γιατι πολυ μπουκωνουν τα ατιμα:133:).
θελω μια δυνατη πηγη και ηχεια που να την εκμεταλευονται πληρως
θελω μπασο(οχι εξοφρενικο..) και καθαρο ηχο αλλα δεν σκεφτομαι για ενισχυτη κλπ εκτος αν ειναι η μονη λυση-που δεν νομιζω..
ακουω προτασεις! (και αν μπορειτε να με φωτισετε για τα περι watt συνεχομενα,ρμς κλπ):137:
Γεια σου και εσένα.

Το ότι τα πίσω σου ηχεία μπουκώνουν προέρχεται από το ότι δεν έχουν αρκετή ισχύ για να παίξουν όπως πρέπει. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να διορθωθεί με ενισχυτή, γιατί οποιαδήποτε πηγή και να βάλεις, δεν έχει αρκετή ισχύ(το πολύ να βγάζει 20wrms) ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρον σοβαρά aftermarket ηχεία.
Επίσης, τα πίσω ηχεία δεν δίνουν τίποτα ιδιαίτερο στην ηχητική σου εικόνα στον χώρο του αυτοκινήτου. Αντιθέτως, την χαλάνε κατά κάποιον τρόπο...

Εγώ θα πρότεινα μπροστά διαιρούμενα + ενισχυτής + sub(+ την νέα πηγή φυσικά).
Αν όμως δεν θες κάτι τέτοιο, τότε παίρνεις μια νέα πηγή, και 4 ηχεία(διαιρούμενα μπρος, ομοαξονικά πίσω) και αργότερα βλέπεις αν σου αρκεί αυτό ή θέλεις να βάλεις και έναν ενισχυτή κλπ.

Θα ήθελα λοιπόν αν σου είναι εύκολο, για να βοηθηθείς και εσυ καλύτερα, να προσδιορίσεις τα παρακάτω:

1) Μέγεθος ηχείων στο 206(μπροστά και πίσω)
2) Προς ποια πηγή κοιτάζεις και χρώμα ταμπλό
3) Μουσικά κούσματα
4) Χρήματα που μπορείς να διαθέσεις για το όλο project (σημαντικότατο για να ξέρουμε σε τι επίπεδα θα κινηθούμε)

Οπότε, δώσε πληροφορίες για τα παραπάνω και προχωράμε την συζήτηση! :126:

Reaction score
2
Απάντηση: πηγη και ηχεια σε 206..help

Καταρχας σευχαριστω για τ χρονο σου..
λοιπον κλεινω προς το εξης:
http://www.alpine-electronics.gr/home/products/headunits/cd-headunits/cda-9887r/
το οποιο κοστολογειται περι τα 500ευρω.και ταιριαζει κ με το ταμπλο (πορτοκαλι φωτακια)
τωρα για το υπολοιπο ποσο που θελω να διαθεσω ειναι αλλα 150-450 αναλογως αν βαλω ενισχυτη η οχι..
τα ακουσματα μου ειναι ξενη trance,progressive house,rock και φυσικα ελληνικα..λιγο απο ολα..
Για μεγεθος ηχειων..τα μπροστα ειναι στο μεγεθος που ειχαν τα εργοστασιακα(δεν μπορω να μετρησω θα πρεπει να αφαιρεσω το πανελ της πορτας..)
ενω τα πισω 15x23cm (6x9")
ο κυριος λογος που δεν προτιμω να βαλω ενισχυτες κλπ ειναι γιατι εχω πεσει θυμα κλοπης 2 φορες ηδη-δεν εχω γκαραζ-και τα λεφτα που ριχνω ειναι δουλεμενα..!
Εξηγησε μου κατι ακομη..τα watt-rms που γραφουν στη συσκευασια πχ 60 δεν ειναι τα πραγματικα;
για ηχεια σκεφτομουν τα εξης:
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=7781#tmp

Reaction score
0
Re: Απάντηση: πηγη και ηχεια σε 206..help

Καταρχας σευχαριστω για τ χρονο σου..
λοιπον κλεινω προς το εξης:
http://www.alpine-electronics.gr/home/products/headunits/cd-headunits/cda-9887r/
το οποιο κοστολογειται περι τα 500ευρω.και ταιριαζει κ με το ταμπλο (πορτοκαλι φωτακια)
τωρα για το υπολοιπο ποσο που θελω να διαθεσω ειναι αλλα 150-450 αναλογως αν βαλω ενισχυτη η οχι..
τα ακουσματα μου ειναι ξενη trance,progressive house,rock και φυσικα ελληνικα..λιγο απο ολα..
Για μεγεθος ηχειων..τα μπροστα ειναι στο μεγεθος που ειχαν τα εργοστασιακα(δεν μπορω να μετρησω θα πρεπει να αφαιρεσω το πανελ της πορτας..)
ενω τα πισω 15x23cm (6x9")
ο κυριος λογος που δεν προτιμω να βαλω ενισχυτες κλπ ειναι γιατι εχω πεσει θυμα κλοπης 2 φορες ηδη-δεν εχω γκαραζ-και τα λεφτα που ριχνω ειναι δουλεμενα..!
Εξηγησε μου κατι ακομη..τα watt-rms που γραφουν στη συσκευασια πχ 60 δεν ειναι τα πραγματικα;
για ηχεια σκεφτομουν τα εξης:
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=7781#tmp
Βαθιά ανάσα και πάμε για σεντονάκι... :103:

Λοιπόν, για την πηγή καμία ένσταση αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το Imprint που έχει ενσωματωμένο..
Αν δεν έχεις καμία όρεξη να μπλέξεις με τέτοιου είδους ρυθμίσεις τότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το 9884R της Alpine πάλι, το οποίο έχει πιο απλοϊκή οθόνη από το 87άρι και δεν έχει ενσωματωμένο το Imprint. Είναι όμως περίπου και στην μισή τιμή... :126:

Για τα ηχεία σου τώρα. Τα watt rms είναι ουσιαστικά αυτά τα οποία σε νοιάζουν. Τα πραγματικά όπως πολύ εύστοχα είπες.
Άρα, αυτά θα κοιτάς. Βέβαια, σου είπα και πριν πως αυτά έχουν λόγο να τα κοιτάς μόνο αν σκέφτεσαι να βάλεις ενισχυτή.

Για το μέγεθος των ηχείων τώρα, νομίζω πως μπροστά δεν θα φοράς το ίδιο μέγεθος με τα πίσω. Και πιθανότατα θα φοράς διαρούμενα μπροστά. Δηλαδή tweeter και woofer ξεχωριστά. Στα πίσω, εφόσον είσαι σε αυτή την διάσταση αναγκαστικά είσαι σε ομοαξονικό, σαν αυτό που παρέθεσες στο link. Βέβαια αν ντε και καλά θες ηχεία και πίσω, εγώ δεν θα έδινα αν ήμουν στην θέση σου πάνω από 50 ευρώ για τα πίσω ηχεία. Αντιθέτως, στα μπροστά θα έριχνα χρήματα. Αυτά θα σου κάνουν την διαφορά!!
Αν δεν κάνω κάποιο τραγικό λάθος μπροστά φοράς 16,5cm ηχεία, οπότε έχουμε μεγάλο φάσμα ηχείων στα οποία μπορείς να κινηθείς. Εγώ από μεριάς μου θα σου προτείνω τα παρακάτω(τα έχω γράψει και σε άλλο thread), μένοντας σε λογικό κόστος:

1) MB Quart PVI 216

Πολύ καλή μονάδα με πολύ καλές κριτικές. Είναι σχετικά τσιμπημένη η τιμή της(κοντά στα 400+ στην Ελλάδα) αλλά τα αξίζει τα λεφτάκια της. Το tweeter της είναι αρκετά δυνατό-τσιριχτό. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Σε όσους δεν αρέσει, απλά το μειώνουν από το crossover ή/και από την πηγή τους. Από απαιτήσεις ισχύος για να αποδώσει τα μέγιστα θέλει πάνω από 150watt(rms).

2) Peerless Definition 6

Αν οι απαιτήσεις για στάθμες δεν είναι μεγάλες αλλά ενδιαφέρεσαι για την ποιότητα, τότε νομίζω πως για τα λεφτά τους θα σε ικανοποιήσουν και με το παραπάνω. Η τιμή τους είναι κοντά στα 180 από Ελλάδα. Από watt που χρειάζονται δεν ξέρω ακριβώς, αλλά δεν έχουν τις απαιτήσεις των ΜΒ Quart.

3) Pioneer TS-E170Ci

Πολύ ποιοτικό διαιρούμενο από την Pioneer το οποίο είναι χορταστικό σε ποιότητα και στάθμες, ένα κλικ κάτω από τα MB Quart. Μιας και τα φοράω αυτή την στιγμή θα σου έλεγα να μην δυστάσεις να τα βάλεις και ειδικά όταν κάνουν 165 ευρώ από Ελλάδα. Αυτή την στιγμή τα τροφοδοτώ με 120watt(rms) και νομίζω πως αντέχουν και άλλα. Ο ήχος τους είναι κρυστάλλινος και έχουν και πολύ καλό kickbass.

Τέλος, μια άλλη λύση θα ήταν κάποια διαιρούμενη μονάδα από Focal την οποία όμως και δεν έχω ψάξει ιδιαιτέρως για να σε βοηθήσω. Σε τιμή όμως και αυτή ανεβαίνει ψηλά καθώς από pyloglass σειρά και πάνω αξίζει να ασχοληθείς.

Αυτά για τα wrms βέβαια δεν σε αφορούν άμεσα εφόσον δεν σκέφτεσαι για ενισχυτή, απλά στα γράφω γιατί ίσως σε ενδιαφέρουν. :121:

Για να τοποθετήσεις τα ηχεία αυτά στις μαμά θέσεις, επειδή όλα τους έχουν μεγάλο βάθος σε σχέση με τα μαμά ηχεία, πιθανότατα θα χρειαστείς ειδικούς αντάπτορες-αποστάτες με κόστος 10 ευρώ. Μην δεχτείς να σου κόψουν λαμαρίνες και άλλα τέτοια κουλά. Νομίζω πως αντάπτορες υπάρχουν για όλα τα αμάξια.
Επίσης, δεν θα πρέπει να παραλήψεις να βάλεις, είτε τώρα είτε αργότερα, μονώσεις στις μπροστινές σου πόρτες(Dynamat και είσαι καλυμμένος).

Τέλος, για τα πίσω ηχεία σου ξαναλέω πως αν θες να βάλεις όπωσδήποτε δεν αξίζει να δώσεις πάνω από 50 ευρώ...

Οτιδήποτε άλλο θες, εδώ είμαι!! :116:

Reaction score
2
Απάντηση: πηγη και ηχεια σε 206..help

Το ειχα τσεκαρει το 9884 και μετα απο πολλη σκεψη ειπα να παω για 9887 που οπως ειπες εχει κ ενσωματομενο imprint.
Λοιπον μαλλον θα κρατησω αρχικα τα πισω ηχεια που εχω και παμε για αλλαγη των μπροστα..
Πολυ καλες προτασεις..Θα το ψαξω για αυτα που φορας μαλλον ειναι τα καταλληλα για την περιπτωση μου με την ελπιδα να υπαρχουν ανταπτορες..
Σευχαριστω για τις προτασεις απο δευτερα ξεκιναω διαδικασιες..

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster