πικαπ Stanton T.90USB

Reaction score
0
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα πικάπ το οποίο να έχει lineout ή ψηφιακή έξοδο ώστε να μπορώ να το συνδέσω στο pc, να είναι direct drive και να κοστίζει περίπου στα 300-350 ευρώ. Απ'ότι καταλαβαίνετε δε θα είναι για hi end χρήση αλλά τουλάχιστον θέλω να είναι κάτι αξιοπρεπές.

Μετά από ψάξιμο κατέληξα στο T.90 της Stanton το οποίο έρχεται έτοιμο με κεφαλή και έχει και USB.

Τι νομίζεται γι'αυτο το μοντέλο? Είναι καλό σε σχέση με άλλα μοντέλα ή βάζουν επάνω το USB και στα υπόλοιπα είναι χάλια. Έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο αντίστοιχο και ας είναι και χωρίς USB.

Είδα ότι έχει δύναμη 1.5kgr/cm ενώ άλλα πάνε έως 4.5kgr/cm. Είναι μειονέκτημα αυτό και είναι κάτι που θα το χρειαστώ?

Reaction score
4.484
...δε θα είναι για hi end χρήση αλλά τουλάχιστον θέλω να είναι κάτι αξιοπρεπές.

προχώρα ελεύθερα!!!

Reaction score
0
Τελικά το πήρα το πικάπ. Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος πως ρυθμίζουμε το βάρος που υπάρχει στο βραχίονα και πως ρυθμίζουμε το Anti-Skating?

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Μια πολύ γρήγορη απάντηση:
Βάρος: Βρίσκεις το βάρος ανάγνωσης που προτείνεται για την κεφαλή σου, έστω 2 γραμμάρια. Με την κεφαλή τοποθετημένη στο βραχίονα στη σωστή της θέση περιστρέφεις το βάρος που βρίσκεται στο πίσω μέρος του βραχίονα ώστε αυτός να ισορροπεί σε οριζόντια θέση. Το βαράκι συνήθως στο μπροστά του μέρος έχει ένδειξεις και είναι χαραγμένο ανά διαστήματα. Το κομμάτι που έχει τις ενδείξεις πρέπει να περιστρέφεται ανεξάρτητα από το υπόλοιπο. Με το βραχίονα λοιπόν να ισορροπεί οριζόντιος, ρυθμίζεις το βάρος στη θέση '0'. Στη συνέχεια περιστρέφεις όλο το βάρος, ώστε να δείξει το βάρος που ζητά η κεφαλή σου.

Antiskating: Μπορείς να ξεκινήσεις βάζοντας antiskating όσο το βάρος ανάγνωσης, αλλά μπορείς και με ειδικό test record, όπου σε συγκεκριμένη περιοχή του δίσκου πηγαινοφέρνεις το antiskating ώσπου να μην κινείται ο βραχίονας να παραμένει σταθερός (η χαρά του Mk2)

Reaction score
0
Η "σωστή θέση" της κεφαλής αφορά σε αυτό που λέγεται μήκος υπερκρέμασης (overhang) αν το λέω καλά, το οποίο ρυθμίζεις με τον προτράκτορ, που είναι βασικά δύο προσημασμένα σημεία πάνω στο επίπεδο στα οποία πρέπει να πέφτει ακριβώς η βελόνα... Υπάρχει (τουλάχιστον υπήρχε) στο site του Ήχου προς εκτύπωση κάτι τέτοιο, και νομίζω το είχε φτιάξει μέλος του εδώ φόρουμ

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: πικαπ Stanton T.90USB

Τι συμπτωση...
το συγκεκριμενο pick up θα εχω σε λιγες μερες στα χερια μου.
θα αντικαταστησει το πεπαλαιωμενο SL 1200 MKII ,που μετα απο τοσα χρονια χρησης ,εχει αρχισει να εχει προβληματακια .

Υ.Γ. Το ΤHORENS δεν φευγει απ τη θεση του με τπτ!!!

Reaction score
0
Πολύ κατατοπιστικές οι απαντήσεις σας. Σας ευχαριστώ.
Κατάφερα και ισορρόπισα το βαχίονα με το βάρος και το έβαλα στο μηδέν. Όμως δε μπορώ να βρω πουθενά το βάρος που απαιτεί η κεφαλή (Stanton 500B) και το έβαλα δοκιμαστικά στα 2gr.

Νίκο πως και πήρες και εσύ το ίδιο? Σκοπεύεις να το συνδέσεις με pc??

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Δεν το εχω παραλαβει ακομα αλλα θελω να περασω ,καποια στιγμη ,τα βινυλια μου σε σκληρο.

Reaction score
0
Το κακό που παρατήρησα είναι ότι όταν το έχεις συνδεμένο με USB τότε ακούς από τα ηχεία του υπολογιστή μόνο όταν κάνεις εγγραφή και όχι όταν παίζει. Γι'αυτό και εγώ το σύνδεσα τελικά με το line out. Αν το ήξερα από την αρχή θα είχα πάρει το T.120 που έχει και αυτό Line out. Πάντως μ'αρέσει που έχεί ενσωματωμένο προενισχυτή και μπορώ να το συνδέσω απευθείας στη κάρτα ήχου.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: πικαπ Stanton T.90USB

Δεν το εχω παραλαβει ακομα αλλα θελω να περασω ,καποια στιγμη ,τα βινυλια μου σε σκληρο.
To ξεκίνησα και εγώ το συγκεκριμένο πρότζεκτ ... μία εβδομάδα μετά το σταμάτησα, ελλείψει υπομονής και διάθεσης. Τουλάχιστον έγραψα τα πιό επιτακτικά σε στικάκι και τα ακούω στο αμάξι. Πάντως προέκυψαν διάφορα χρήσιμα συμπεράσματα, οπότε αν χρειαστείτε, το συζητάμε (το πιό αστείο ήταν πχ όταν δεν είχα μουγγάνει το waveform και ακουγόταν πάνω από τον ήχο του βινυλίου οι ήχοι του πισιού "happy_1")

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Το κακό που παρατήρησα είναι ότι όταν το έχεις συνδεμένο με USB τότε ακούς από τα ηχεία του υπολογιστή μόνο όταν κάνεις εγγραφή και όχι όταν παίζει. Γι'αυτό και εγώ το σύνδεσα τελικά με το line out. Αν το ήξερα από την αρχή θα είχα πάρει το T.120 που έχει και αυτό Line out. Πάντως μ'αρέσει που έχεί ενσωματωμένο προενισχυτή και μπορώ να το συνδέσω απευθείας στη κάρτα ήχου.

Attachments

Reaction score
0
Όταν το κάνω έτσι δεν ακούγεται καθόλου το πικαπ ούτε μπορω να κάνω ηχογράφηση. Μόνο όταν βάλω στο Sound Recording το "USB Coded", τη συσκευή δηλ που έχει εγκατασταθεί, τότε μπορώ να γράψω απο το πικαπ αλλά πάλι δεν ακούω όταν δε γράφει.

Reaction score
5

Αν και λίγο παλιό το νήμα, θα ήθελα να κάνω εδώ την ερώτηση που είναι σχετική.

Αν και έχω ηχοσύστημα στο σαλόνι, θέλω εκεί που δουλεύω στο pc ,τόσο να ριπάρω κάνα κομμάτι, οσο και να σκούω βινύλια μέσω του PC (βίτσιο :138:).

Αυτό μπορεί να γίνει συνδέοντας το πικαπ κατευθείαν στο pc ή οχι.

Σκέφτομαι να πάρω το Stanton T-92 USB.

Reaction score
1.187

Γιατί αν το δεις από κοντά θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για ένα άθλιο πανάλαφρο πλαστικό κατασκεύασμα που μόνο εμφανισιακές ομοιότητες έχει με πικάπ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef