ποιά κάρτα γραφικών?

Reaction score
14
Εχω βάλει Windows 7, και ειμαι ευχαριστημένος με την δοκιμή αυτή.

ομως εχω μια Κάρτα γραφικών που εχει δείξει την ηλικία της την Gainward NVIDIA 7950 GX2 η οποια καλή και αγια αλλά ειναι παλιά, και σηκώνει τρελές θερμοκρασίες σαν τεράστια γκοφρέτα που έιναι.

Σκέφτομαι επίσης μιας και η υποστήριξη της nvidia για τα Windows 7 δεν είναι οτι καλύτερο, να αλλαξοπιστίσω σε ati..

Επίσης πρίν που είχα vista Ultimate, και πιθανά να γυρίσω σε αυτά μετά το πέρας δοκιμών, δεν υποστήριζε καλά την συνήπαρξη LG 24" monitor και OPTOMA HD 81 προτζέκτορα. Δεν είχα την δυνατότητα να εχω το Media Player Classic να πάιζει full screen στην εξοδο του ΟΠΤΟΜΑ, λογω ασυμβατότητας nvidia και vista.

Η απόφαση για ATI είναι παρμένη το θέμα είναι ποιό chipset, και ποια κάρτα γραφικών μόνο για video playback, gaming δεν ασχολούμαι ποτέ!!

Συμβουλές πλήζ?:105:

Reaction score
2
Κοίτα εγώ έχω μια HD 4850.Κανένα πρόβλημα είτε μιλάμε για video playback είτε για gaming.Μάλιστα έχω δοκιμάσει να παίζω βίντεο σε 32άρα και 20άρα οθόνη παράλληλα χωρίς πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα αφού μόνο το video σε ενδιαφέρει και πλέον η nvidia δίνει cuda το οποίο σημαίνει out of the box hardware acceleration και πλήρη συμβατότητα με τον core avc γιατί να μην πάρεις μια nvidia?

Βέβαια δεν ξέρω αν τα παραπάνω γίνονται στα 7 καθώς εγώ δουλεύω vista...Φαντάζομαι ότι θα γίνονται πάντως!

Reaction score
14
Απάντηση: ποιά κάρτα γραφικών?

ο θόρυβος είναι σημαντικός και φυσικά δεν αντέχω να εχω ενα Boeing 747 - on TAKE OFF μέσα στο δωμάτιο μου... ή μάλλον ο Γιωργος θα με καταλάβει... ενα 727 σε απογείωση... τα θυμάσαι?

Reaction score
14

στο τέλος βάζω έναν τέτοιο απο πάνω απο το κουτί...

Οχι δεν θέλω να πάρω πάλι nvidia... για πολλούς λόγους... και ενας απο αυτούς είναι το σύνδρομο... Black screen of Death... που το εχω ζήσει πολύ 2 μήνες τώρα

Οποτε πάμε για ATI... αλλά ποιά μέχρι 120-140 ευρώ το πολύ?

Αθόρυβη με 1γίγα μνήμη και ικανή για 1080p σε δύο εξόδους ταυτόχρονα... μόνιτορ και προβολέα... και να έχει και hdmi δεν με χαλάει...

Reaction score
2
Re: Απάντηση: ποιά κάρτα γραφικών?

ο θόρυβος είναι σημαντικός και φυσικά δεν αντέχω να εχω ενα Boeing 747 - on TAKE OFF μέσα στο δωμάτιο μου... ή μάλλον ο Γιωργος θα με καταλάβει... ενα 727 σε απογείωση... τα θυμάσαι?
Δεν ξεχνιούνται αυτά φίλε μου... :116:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512701

τι λέτε είναι και ΚΟΫΝΤΑ!!!
Κοίτα με μια πρώτη ματιά καλή φαίνεται και είναι και fanless!Και με 512 mb να την πάρεις βέβαια είσαι καλυμμένος νομίζω.

PS:Μήπως επειδή έχεις 7 πρέπει να κοιτάμε κάτι με Direct X 10.1?

Reaction score
2
Re: Απάντηση: ποιά κάρτα γραφικών?

Αθόρυβη με 1γίγα μνήμη και ικανή για 1080p σε δύο εξόδους ταυτόχρονα... μόνιτορ και προβολέα... και να έχει και hdmi δεν με χαλάει...
SAPPHIRE RADEON HD4670 1GB DDR3

Νομίζω ότι θα είσαι μια χαρά με αυτή.Ας μας πει και κάποιος κάτοχος τη γνώμη του.

Και του πετάς και μια ψύκτρα πάνω και είσαι έτοιμος!Τι case έχεις?

Reaction score
1.214
Απάντηση: Re: Απάντηση: ποιά κάρτα γραφικών?

Νομίζω ότι θα είσαι μια χαρά με αυτή.Ας μας πει και κάποιος κάτοχος τη γνώμη του.

Και του πετάς και μια ψύκτρα πάνω και είσαι έτοιμος!Τι case έχεις?

Εχω την εκδοση των 512 mb ,την ηλέκτρικη σκουπα ντε. :142:

Βεβαια ειναι στο backup pc,που ειναι και συγκεκριμενη παιχνιδομηχανη (πx αν παιζεις cod με τα ηχεια τερμα ποιος το θεζει το ανεμιστηρι..) .:138:

dream αφου το θες μονο για video playback παρε μια ατι μικρη 45χχ η και πιο μικρη fanless και ασε τα παραμυθια..''εγω δεν παιζω παιχνιδια''.Αλλιως παρε καμμια 4850 ,9600 gt,μια καλη ψυχτρα αν δεν σε ικανοποιει (νομιζω υπαρχει και fanless 48xx απο την gigabyte ισως και απο αλλες )..να τελειωνεις..:142:

Η ρωτα τον vlassi (τον εδωσα στεγνα ετσι ? :142: ) πως τα παει η δικια του 4870 (..!! ) στο htpc απο αποψη εικονας και θορυβου και παρε τουτη...Ετσι και αλλιως και το υπολοιπο pc τουμπανο θα το εχεις..στην καρτα θα κολλησουμε ?

Βοηθησα καθολου ?? :))))

Reaction score
14

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513381

αυτή πως σας φαίνεται?

4670, directX 10.1, HDMI, DVI, dsub, 1gb ddr3, αθόρυβη λένε... και χωρίς ανάγκη ρευματος... που δεν με νοιάζει και πολύ γιατί εχω τροφοδοτικό βαρβάτο ετσι και αλλιώς.

Το case Μου είναι το Lian LiPc200 οπότε ψύξη και αερας αφθονος...

Reaction score
14

τελικά αγοράσθηκε αυτή:

(PER.510694) SAPPHIRE RADEON HD4670 512MB GDDR4 PCI-E RETAIL

Chipset: RV730 XT.
Process: 0,055μ.
Stream Processors: 320.
Μνήμη: 512MB GDDR4.
Core frequency: 750MHz.
Memory frequency: 2200MHz.
Memory Bus: 128bit.
Συνδεσημότητα: PCI Express x16/2.0.
Ram Dac: 2x400MHz.
Πρόσθετα χαρακτηριστικά: DirectX 10.1, ATI CrossFireX, Shader Model 4.1,
Απαιτήσεις συστήματος: Τροφοδοτικό 450 Watt.
Συνδέσεις: HDMI, DVI-I, VGA.
Μέγιστη ανάλυση: 2560x1600 (TV-Out 1024x768 1080i).
Συσκευασία: Retail.
Εγγύηση: 2 χρόνια. DOA 7 ημερών

64 ευρώ, GDDR4, 512mb (υπεραρκετά για τις Full HD αναλύσεις μας), Ultrasilent 20db fan 8cm, HDMI (με δυνατότητα audio - δεν μου χριεάζεται αλλα το εχει), DVI, D-Sub, και φυσικά το βασικότερο δεν θέλει ιδιαίτερη τροφοδοσία ρευματος μιας και απο ότι φαίνεται δεν εχει πολλές απαιτήσεις σε Watt. Καλό αυτό μιας και θα γλιτώσω κάποια εξτρα κατανάλωση απο το βεβαρημενο μου 1000άρι τροφοδοτικό.

Θα σας πώ εντυπώσεις το βράδυ, όταν την βάλω επάνω.

Λογικά για Video Playback είναι η οικονομικότερη και ίσως σωστότερη λύση, χωρίς περιτά εξοδα, και περιτό hardware που θα μένει αναξιοποίητο.

Reaction score
453

quote]

Γιατί, πρόκειται να καταλάβεις διαφορά σε video playback;:114:

Reaction score
13

Πολύ καλή επιλογή.
Και πρέπει να είναι πολύ πιο αθόρυβη και από την δική μου την ηλεκτρική σκουπ... εεεε Sapphire 4670 που είχα πάρει πριν 8μηνο....(με βλέπω να της το ξηλώνω τον ανεμιστήρα!)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Μου έχει τραβήξει την προσοχή αυτή εδώ, αλλά προς το παρόν λέω να κάτσω στα αυγά μου.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513378

Η απολυτη ησυχια με την συγκεκριμενη καρτα για σαλονατο HTPC.........και κτηνακι και ησυχη....διαλλιεχτε!!!!!
Meletov παλιοδοσα-Πηλιε Γουση-Αρτεμη Ματσα και φυσικα Γιουδα Ισκαριωτη!!!!!!

Reaction score
14

quote]

Γιατί, πρόκειται να καταλάβεις διαφορά σε video playback;:114:

παιζει καλά, αλλά, εχει διαφορές στην εικόνα απο την 7950 GX2.

Η εικόνα της GX2 ήταν καλύτερη, αλλά... η κίνηση της ATI καλύτερη.

Οι ρυθμίσεις μέσα απο το Catalyst αμέτρητες και φυσικά όλα θέλουν το καλιμπράρισμα της. Αυριο με ησυχία θα βάλω πατερνάκια και θα δουλεψω λίγο την φωτεινότητα της και τα κοντραστ και gamma, μετα τα antialising filters κλπ κλπ,

Μεχρι στιγμής όμως σαν εγκατάσταση και απόδοση και χρηστικότητα ειδικά με την ύπαρξη της HDMI, όλα πήγαν ρολόι.

Συνίσταται σαν καλή αθόρυβη και αξιόπιστη λύση για HTPC, θερμοκρασίες στο απόλυτα χαμηλό και CPU usage χαμηλότερο απο ότι με την NVIDIA.

Μόνο που έφυγαν και ελευθερώθηκαν 40 τετραγωνικά εκατοστά χώρου απο το κουτί του υπολογιστή μου με την απομάκρυνση της διπλής κάρτας γκουμούτσας, μέ ολη την παραγωγή θερμότητας και τον θόρυβο και τον συντονισμό που έκαναν τα δύο ανεμιστήρια της κάθε φέτας, είναι επιτυχία.

Τελικά κάθε χρόνος που περνά στην τεχνολογία των υπολογιστών σχεδόν καθιστά την τεχνολογία της παλαιά ώς Obsolete!!!

Και αυτό δεν είναι υπερβολή...!!! Τελικά απορώ ποιός πάει να δώσει 500 ευρώ για κάρτα γραφικών σήμερα όταν αυριο μετά 5-6 μήνες αυτή θα έχει ξεπεραστεί ακόμα και απο κάρτα των 100 ευρώ!!!

KOT

Reaction score
0

"Νομίζω ότι θα είσαι μια χαρά με αυτή.Ας μας πει και κάποιος κάτοχος τη γνώμη του."

εχω αυτην ακριβως,παιζει τελεια μεχρη και FULL HD υλικο!

το PC μου:Windows XP Professional SP3,
DFI BI P45-T2R
CORE2DUO 8400-3GHz
2x1GB GEIL DDR2(PC2-6400)
ATI RADEON 4670 DDR3 512MB

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads