ποιά κάρτα γραφικών?

Reaction score
296
ειπα να φτιαξω και εγω ενα htpc, πηρα αυτη την καρτα γραφικων, τα εχω συνδέσει όλα, δινω πυρ στο pc, και είτε με hdmi, είτε με dvi, μου γραφει no signal.το ανεμιστηράκι της καρτα γραφικων δεν γυριζει καν, ρεύμα όμως στην κάρτα πρέπει να πηγαίνει γιατί όταν έχω κλειστό το pc η τηλεόραση λέει ελέγξτε το καλώδιο, όταν το ανάβω γράφει no signal. την καρτα απλως την τοποθετώ στο pci slot, δεν συνδεω κανενα αλλο καλωδιο ετσι δεν ειναι? επεσα σε αστραχαν, ή κάνω κάτι λάθος??

ΥΓ: αν χρειαζεται, η σύνθεσή μου είναι

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1011472&keyword=lc20
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526801
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559568
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553114

Reaction score
2
την καρτα απλως την τοποθετώ στο pci slot, δεν συνδεω κανενα αλλο καλωδιο ετσι δεν ειναι? επεσα σε αστραχαν, ή κάνω κάτι λάθος??
Κανονικά ναι,την βάζεις στο pci express slot και παίζει.Τροφοδοσία όπως γράφτηκε και παραπάνω και φαίνεται άλλωστε και από τις φωτογραφίες δεν χρειάζεται.

Σύνδεσε την σε μια απλή οθόνη pc να δεις αν αλλάζει κάτι.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: ποιά κάρτα γραφικών?

Και αυτό δεν είναι υπερβολή...!!! Τελικά απορώ ποιός πάει να δώσει 500 ευρώ για κάρτα γραφικών σήμερα όταν αυριο μετά 5-6 μήνες αυτή θα έχει ξεπεραστεί ακόμα και απο κάρτα των 100 ευρώ!!!
κατι μας ειπες τωρα... παλια οι ακριβες τιμες ηταν μονοδρομος γιατι υπηρχε κατι φτηνο...
τα pc ειναι το μονο μερος της αγορας που ναι μεν φτηνενει αλλα εχει παντα πωλησεις λογω της συνεχωμενης αναβαθμισης.

το 1994 ηθελες γυρω στο 1 εκατομηριο δραχμες για να παρεις εναν 486 dx4 στα 80Μhz με 4 η 8 mb ram kai 512Μbyte σκληρο δισκο και 14'' monitor με οθονη τοσο σφαιρικη σαν γυαλα μαγισσας και full στην ακτινοβολια..
καρτα ηχου κ cd rom τοτε ηταν για super mixanima....πολυτελειες.

τωρα φτιαχνεις μηχανημα γαματο, με 500-600 ευρω δηλαδη περιπου 300 χιλιαδες δραχμες.

και τωρα εχεις παρα πολλες φτηνες λυσεις....

Reaction score
0
Απάντηση: ποιά κάρτα γραφικών?

Καταθέτω αντίστοιχη εμπειρία μετάβασης από NVidia 7600GT σε ATI 4550.

Έχω ένα Hush PC που είναι κούκλα και εντελώς αθόρυβο. Από τον καιρό που το πρωτοπήρα, μου έκανε κάτι ξαφνικές επανεκκινήσεις και με τον καιρό κατάλαβα, πως τα heat-pipes δεν ήταν επαρκή για την ψύξη της GPU. Η λύση προέκυψε με την χρήση του Riva-Tuner αρχικά και Nvidia profiles στη συνέχεια, μέσω των οποίων κατέβαζα των χρονισμό της GPU και κατά συνέπεια της θερμοκρασίας της σε ανεκτά επίπεδα (όχι πάνω από 70-75 C).

Παρακολουθώ κυρίως ΝΟΒΑ με FloppyDTV S2 και νόμιμη συνδρομή από Vista Media Center. Επιλέγω μέσω ενός Marantz SR-8002 με dual HDMI, μια LCD Samsung 46 FullHD 656 και έναν Optoma 80 επίσης FullHD. O projector είναι καλιμπραρισμένος από τα χέρια ενός εκ των δύο γνωστών "μάγιστρων" του χώρου και σε συνδυασμό με την Nvidia με sharpness 66%, de-noise 0% και ενεργοποιημένο το Pull-Down Detection, η εικόνα εξαιρετική. Ειδικά με τους 182.5 παρατήρησα ακόμα περαιτέρω βελτίωση και ειλικρινά, με άριστα το 10 θα έδινα 10! Στην Samsung ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα. Ο "μάγιστρος δεν πρόλαβε (ευτυχώς) να την καλιμπράρει και έπαιζε χρωματικά ελαφρώς κουκουρούκου! Ειδικά σε άσπρη οθόνη το αποτέλεσμα ήταν έντονο ροζ!!! Χάλια μαύρα (άσπρα για την ακρίβεια)

Πρόσφατα μπήκα στον πειρασμό να μεταβώ σε ATI 4550. Έδωσα 43 (!) ευρώπουλα στο e-shop, προσάρμοσα το heat-pipe και έτοιμος! Ρυθμίσεις de-interlacing Vector Adaptive, Pull-Down detection, Sharpness το πολύ 35%, de-noise απενεργοποιημένο (πολύ χάλια!)

Προβλήματα:

- Με Aero σε Vista και Windows 7, η 4550 με Catalyst 9,4 γυρνάει αυτόματα το de-interlacing σε Bob (χάλια) γι αυτό παίζω υποχρεωτικά σε Basic(Aero off).

- Η μετάβαση από Optoma σε Samsung, αλλάζει το colorspace και πρέπει να σκαντζάρω ρυθμίσεις

Τι κέρδισα:

- Χρωματική ισορροπία και σταθερότητα άριστη, τόσο στον Optoma όσο και στην Samsung (συμπέρασμα: η NVidia υπο-οδηγούσε το panel και στο λευκό κλιπάριζε. Τώρα κατάλαβα γιατί ο HTPCάδες μιλάνε για πρωτοπορία της ATI στον τομέα αυτό)

- Φανταστικό αποτέλεσμα σε Mpeg2 HD Video (ευκρίνεια, κίνηση)

- Θερμοκρασία περί τους 40-45 C

- H264 και VC-1 Decoding με CPU off-load που δεν είχα πριν.

- τέλεια γραφικά στο Virtual Skipper Online που παίζω χάρη στην υποστήριξη DX10.1 και Shader Model 4.1.

- 7.1 LPCM Audio από HDMI αντί του SPDIF μεσω break-out cable στην έξοδο της κάρτας ήχου

Τι έχασα

- Το βασικότερο! Ποιότητα εικόνας σε SD-Video αυτό δηλαδή που παρακολουθώ τον περισσότερο καιρό. Με την Nvidia η εικόνα ήταν διάφανη και υπερ-ευκρινής. Με την ΑΤΙ, βλέπω jaggies και μια γενική θαμπάδα. Αν αυξήσω το Sharpness η εικόνα "βράζει". Μεταξύ μας Avivo Vs PureVideo σημειώσατε 2, τουλάχιστον σε SD.

Συμπέρασμα:

Ψάχνω μια Nvidia αντίστοιχη της 4550!

Υ.Γ. Windows 7 δαγκωτό με MS Codecs!!! Όλα τέλεια!

Reaction score
2
Παράξενο αυτό που συμβαίνει με το Bob...

Αλλά να σε ρωτήσω όταν λες SD-Video τι ακριβώς εννοείς?Στην ποιότητα SD αναφερεσαι?

Reaction score
1

Αλλά να σε ρωτήσω όταν λες SD-Video τι ακριβώς εννοείς?Στην ποιότητα SD αναφερεσαι?
και εγω δε θα περιμενα πολλα απο ποιοτητα SD.... παντα χαλια ειναι

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ποιά κάρτα γραφικών?

SD-Video = Τηλεοπτικό σήμα 576i π.χ. NOVA, MEGA, SKAI, MEZZO κλπ.

Αυτά βλέπω

NIX

Reaction score
0

Φιλιππα κανεις συγκριση ανομοιων πραγματων.Η σειρα 7 ειναι αρκετα παλαιοτερη της 4550.

α) Η σειρα 7 δεν μπορει να απεικονισει REC709.
β) Ιδιας γενιας καρτες συγκρινομενες,η Nvidia ειναι πιο δροσερες.
γ) Με τη χρηση της CUDA (απαιτείται Coreavc 1.9.5 συν επιπλεον σειρα 8 και ανω) η αποκωδικοποιηση της Nvidia ειναι πολυ καλυτερη.

Σου συνιστω την αγορα μιας GTX250 (9800GTX+) ή GTX260.

Reaction score
0

Δεν πρόσεξες μάλλον πως λέω ακριβώς αυτό!

Παρά του ότι η σειρά 7 είναι παλιά και δεν προσφέρει τα σύγχρονα καλούδια της 4550, σε ευκρίνεια και διαφάνεια την ξεπερνά!

Γι αυτό και έγραψα AVIVO Vs PureVideo σημειώσατε 2

Reaction score
150
Θέλω να σας κάνω δύο ερωτήσεις γιατί έχω παρατηρήσει δύο περίεργα σε εμένα φαινόμενα:

-Γιατί σας απασχολεί τόσο το Hardware acceleration τι στιγμή που έχουμε τόσο δυνατούς επεξεργαστές

- Γιατί χρησιμοποιείται Core AVC τη στιγμή που το ffdshow αν και πιο δύσκολο στις ρυθμίσεις μπορεί να πετύχει καλύτερη εικόνα? (Στο AVS Αμερικής το ffdshow είναι μακράν πρώτο).

Reaction score
2
Θέλω να σας κάνω δύο ερωτήσεις γιατί έχω παρατηρήσει δύο περίεργα σε εμένα φαινόμενα:

-Γιατί σας απασχολεί τόσο το Hardware acceleration τι στιγμή που έχουμε τόσο δυνατούς επεξεργαστές

- Γιατί χρησιμοποιείται Core AVC τη στιγμή που το ffdshow αν και πιο δύσκολο στις ρυθμίσεις μπορεί να πετύχει καλύτερη εικόνα? (Στο AVS Αμερικής το ffdshow είναι μακράν πρώτο).
1.Γιατί έχουμε και δυνατούς επεξεργαστές στα GPUs πλέον και είναι κρίμα να παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

2.Έχω καιρό να δοκιμάσω το ffdshow.Από όταν έβαλα τον CoreAVC έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.Ειδικά για τους χρήστες Nvidia τώρα με το Cuda νομίζω είναι μονόδρομος.Εντάξει υπάρχουν προβληματάκια αλλά θα λυθούν σύντομα...

Reaction score
0

Προσωπικά για δύο λόγους:

1ος. Θεωρώ πως οι τεχνολογίες που προανέφερα, έχουν φτάσει την ποιότητα της εικόνας σε πολύ υψηλά επίπεδα. Επειδή χρησιμοποιώ κυρίως τηλεοπτικό σήμα μέσω MCE, το αποτέλεσμα στο de-interlacing είναι καλύτερο από αυτό που μπορεί να πετύχει κανείς με το ffdshow και επιπλέον, τα πάντα είναι πιο σταθερά. Έχω πειραματιστεί αρκετά με το ffdshow και κατέληξα πως δεν αξίζει η ταλαιπωρία, πόσο μάλλον όταν το HTPC το χειρίζονται και άλλοι εκτός από μένα που δεν κατέχουν.

2ος. Οικολογία, οικονομία κλπ. Λιγότερη κατανάλωση ρεύματος, λιγότερη έκλυση θερμότητας, ησυχία κλπ. Γιατί κανείς να ξοδέψει σε πανάκριβο hardware τη στιγμή που με λιγότερα από 50 €, παίρνεις σήμερα μια 4550 και βλέπεις jet? Χτες είδα στο novacinema2 μια ταινία με τίτλο "Επιθυμίες στο παρά πέντε" και δεν πίστευα στα μάτια μου από το πόσο καλή ήταν η εικόνα. Ήταν και σε 16:9 και έδειχνε καλύτερη από DVD!!!. Δεν λέω. Αν μπω στο AVSForum και ρίξω κανένα μήνα διάβασμα και μετά άλλες δέκα μέρες ξενύχτι, σκάσω και 2.000 για super-dupper PC, θα πετύχω μια βελτίωση της τάξης του 5-6% (αν δουλεύει το σύστημα) αλλά με βλέπω να χωρίζω!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale