ποια ρυθμιση??

Reaction score
0
καλημερα!!!
εχω παρει τον tw 2000 epson
αν μπορειτε θα ηθελα να μου πειτε που θα βρω την ρυθμιση που κανει ο προβολεας να μικραινει η εικονα δεξια και αριστερα
keystone πανω κατω ειναι ενταξει αριστερα δεξια δεν ειναι καλα.....
ευχαριστω πολυ!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: ποια ρυθμιση??

Το keystone correction είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται οπωσδήποτε, αν μας ενδιαφέρει έστω και λίγο η ποιότητα της εικόνας.
Αν χρειάζεσαι keystone correction ακόμα και στον TW2000, μάλλον πρέπει να αλλάξεις το σημείο που τον έχεις τοποθετήσει! :)

Reaction score
0

αν και δεν το ηξερα το καταλαβα αυτο που λες..
αλλα εχω απορια..
ακομα και να μικρυνω το ζοομ και να δειχνει ποιο μικρη η εικονα απο το πανι παλι ομως δεν μου ειναι καλα..
δηλαδη εννοω οτι η στο μεγεθος της οθονης ειναι η εικονα η ποιο μικρη απο την οθονη μου δειχνει αριστερα και δεξια οχι καθετα τελειος την γραμμη αλλα με καποια κλιση τι μπορω να κανω για αυτο???
ειναι αυτο που ειπα και χωρις να ξερω το keystone η φταιει κατι αλλο??
ευχαριστω!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246

Το τραπεζοειδές (keystone) εμφανίζεται όταν η δέσμη του φωτός δεν είναι κάθετη στο επίπεδο της οθόνης.
Προφανώς έχεις βάλει τον προβολέα πολύ στο πλάι σε σχέση με την οθόνη, το lens-shift δεν επαρκεί για να έρθει η εικόνα στη θέση της και αναγκάζεσαι να τον περιστρέψεις λίγο.
Έχε τέλος υπόψη σου ότι (θεωρητικά τουλάχιστον) η ακραίες θέσεις του lens-shift επίσης υποβαθμίζουν την ποιότητα της εικόνας. Προσπάθησε να τοποθετήσεις τον προβολέα σου όσο γίνεται απέναντι από το κέντρο της οθόνης.

Reaction score
0

ευχαριστω για τις συμβουλες και για αυτα που μαθαινω !!!
αλλα απορια παλι σε εχω ζαλισει το ξερω
αλλα πες μου κατι..
ενω ο προβολεας μου ειναι στο κεντρο της οθονης ουτε δεξια η αριστερα οπως μου ειπες γιατι και παλι το κανει αυτο ??
σηκωσα και την οθονη να κοιταξω στον τοιχο και παρολα αυτα το ιδιο εκανε δεν το εκανε οταν το ζοομ το ειχα παει σχεδον στο ποιο μικρο μεγεθος οσο το ανεβαζα το ζοομ τοσο ιδιος δεξια μου ηταν η γραμμη αντι για καθετη πλαγια και δειχνει ακομα και στο μαυρο πλαισιο σε σχεση με τις αλλες μεριες που ηταν ενταξει...
δεν ξερω τι γινεται:(
επισης lens-shift ειναι πολυ λιγο πειραγμενα καμια σχεση με τερμα και τετοια...

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246

ευχαριστω για τις συμβουλες και για αυτα που μαθαινω !!!
αλλα απορια παλι σε εχω ζαλισει το ξερω
αλλα πες μου κατι..
ενω ο προβολεας μου ειναι στο κεντρο της οθονης ουτε δεξια η αριστερα οπως μου ειπες γιατι και παλι το κανει αυτο ??
σηκωσα και την οθονη να κοιταξω στον τοιχο και παρολα αυτα το ιδιο εκανε δεν το εκανε οταν το ζοομ το ειχα παει σχεδον στο ποιο μικρο μεγεθος οσο το ανεβαζα το ζοομ τοσο ιδιος δεξια μου ηταν η γραμμη αντι για καθετη πλαγια και δειχνει ακομα και στο μαυρο πλαισιο σε σχεση με τις αλλες μεριες που ηταν ενταξει...
δεν ξερω τι γινεται:(
επισης lens-shift ειναι πολυ λιγο πειραγμενα καμια σχεση με τερμα και τετοια...
Οκ, πάμε από την αρχή, βήμα-βήμα:
  1. Κατ'αρχήν έλεγξε αν έχεις ξεχάσει κάποια ρύθμιση για keystone και αν ναι, μηδένισέ την.
  2. Μετά βάλε το lens-shift στο κέντρο και των δύο αξόνων. Βεβαιώσου ότι ο προβολέας κοιτάει κάθετα (φαντάσου τη δέσμη του φωτός να κάνει ορθή γωνία με την οθόνη) και απέναντι από τη μέση της οθόνης και είναι οριζοντιωμένος. Σε αυτή τη φάση, η εικόνα δε θα είναι κεντραρισμένη στην οθόνη.
  3. Στρίψε σιγά-σιγά τον προβολέα ώστε να έρθει η εικόνα στο κέντρο της οθόνης όσον αφορά το δεξιά-αριστερά, αγνοώντας προς το παρόν το πάνω-κάτω.
  4. Ρύθμισε το ζουμ ώστε να καλύψει η εικόνα όλο το πλάτος της οθόνης, αγνοώντας το ύψος.
  5. Ρύθμισε το κατακόρυφο lens-shift ώστε η εικόνα να έρθει στη θέση της και στον κάθετο άξονα.
Όταν πετύχεις τα παραπάνω και καταλάβεις τη λογική τους, τότε είσαι σε θέση να μετακινήσεις τον προβολέα αριστερά ή δεξιά, χρησιμοποιώντας πλέον το οριζόντιο lens-shift. Φυσικά πάντα έχοντάς τον οριζοντιωμένο και να κοιτάει κάθετα το επίπεδο της οθόνης.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.161

Επειδή πολλοί με ρωτάνε κι εμένα για ένα πρόβλημα σαν αυτό, να παραθέσω ένα σχέδιο που ίσως είναι πιο κατανοητό από τους πιο καινούργιους στο σπορ.

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid