ποιος ενισχυτης? προτασεις

Reaction score
0
καλησπερα και καλη χρονια
εχω αυτα τα ηχεια Dali Concept 1 (4 σε αριθμο). ενισχυτη εναν πολυκαναλο yamaha.το προβλημα ειναι οταν ανεβαζω την ενταση ο ενισχυτης "ψηνεται" και σβηνει μερικες φορες.το καλοκαιρι το προβλημα ειναι μεγαλυτερο.τι πρεπει να προσεξω στον ενισχυτη που θα παρω?δεν εχω ιδεα με watt ohms..
χαρακτηριστικα ηχειων
Frequency response 62.5 Hz - 22.5 kHz
Sensitivity 87 dB
Nominal impedance 8 ohms
Recommended amplication 25 - 100 Watts

ακουω προτασεις
ευχαριστω για τη φιλοξενια

Reaction score
2
Απάντηση: ποιος ενισχυτης? προτασεις

Και μενα ο δικαναλος yamaha ετσι κανει. αυτο ειναι καλο..εχουν προστασια για να μην τον παρεις στο χερι..! αλλα εγω ομως παιζω με 4 ηχεια δαπεδου με το καθε ηχειο να αποτελειται απο 4 μεγαφωνα-3 δρομων!!! ειναι λογικο να μου το κανει οταν αυξανω την ενταση την ωρα που εκτονωνεται το μπασο.. για μενα ξαναπαρε yamaha με περισσοτερα watt

Reaction score
0

τυχαινει να ειναι σε επαγγελματικο χωρο και να μην ακουγεται μουσικη για κανα 3 λεπτο δεν ειναι οτι καλυτερο...

Reaction score
29.670

Τα ηχεία πως είναι συνδεδεμένα στον ενισχυτή? Θα μπορούσες να βάλεις και δυο ανεμιστήρες απο υπολογιστή , στο επάνω μέρος του yamaha, για να κάνουν απαγωγή θερμότητας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.444

Θέλει καλύτερη ψύξη το εργαλείο, πρόσεξε την τοποθέτηση του ενισχυτή ώστε να μην περιορίζεται η ροή αέρα από τις οπές του και αν αυτό δεν αρκεί, η χρήση δυνατού ανεμιστήρα θα βοηθήσει. Τέλος, ένα καθάρισμα στις ψυκτρες χρειάζεται, αν έχουν γεμίσει με πολύ σκόνη, διότι εμποδίζει την απαγωγή θερμότητας. Ξεσκόνισμα με πινέλο.

Reaction score
2

Θέλει καλύτερη ψύξη το εργαλείο, πρόσεξε την τοποθέτηση του ενισχυτή ώστε να μην περιορίζεται η ροή αέρα από τις οπές του και αν αυτό δεν αρκεί, η χρήση δυνατού ανεμιστήρα θα βοηθήσει. Τέλος, ένα καθάρισμα στις ψυκτρες χρειάζεται, αν έχουν γεμίσει με πολύ σκόνη, διότι εμποδίζει την απαγωγή θερμότητας. Ξεσκόνισμα με πινέλο.
Σωστος. αλλα δεν ειμαι της αποψης να το παραβιασει με ανεμιστηρα. καλυτερα να παρει ενα πιο δυνατο ενισχυτη. εγω απο τον δικο μου δεν εχω παραπονο. ειναι 2x100watt και οταν τον παιζω στο 70% της εντασης γινεται πανικος στο σπιτι..!(παιζω με 4 ηχεια δαπεδου) Την σκονη τη καθαριζω με φυσητηρα

Reaction score
29.670

Τίποτα δεν θα παραβιάσει. Ενα fan που θα κάτσει επάνω στο καπάκι και θα τραβάει τη ζέστη προς τα εξω είναι οτι πρέπει.

Reaction score
0

to φαν το σκεφτικα και γω,ειναι πολυ απλο αλλα δεν ξερω αν θα κανει δουλεια.γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον ενισχυτη οταν παιζει σε χαμηλη ενταση.τωρα τελευταια ομως επειδη μαζευετε αρκετος κοσμος φασαρια φωνες ανεβαζω την ενταση με αποτελεσμα να με εγκαταλειπει...η λογικη λεει να δοκιμασω τη λυση με ανεμιστηρα απο πανω που ειναι μηδενικου κοστους σχεδον και επειτα να σκεφτω την αγορα ενος καινουργιου

Reaction score
0

Τα ηχεία πως είναι συνδεδεμένα στον ενισχυτή? Θα μπορούσες να βάλεις και δυο ανεμιστήρες απο υπολογιστή , στο επάνω μέρος του yamaha, για να κάνουν απαγωγή θερμότητας.
δεν εχω ιδεα,θα κοιταξω και θα σας πω

Reaction score
2

Τίποτα δεν θα παραβιάσει. Ενα fan που θα κάτσει επάνω στο καπάκι και θα τραβάει τη ζέστη προς τα εξω είναι οτι πρέπει.
αν ο ενισχυτης μεσα δεν εχει σκονη και αεριζεται απο της οπες σωστα(να μην εχει καποιο εμποδιο απο πανω) τοτε σημαινει οτι δεν αντεχει στις απαιτησεις των ηχειων.. με το fan μπορει κατα καποιο τροπο να λυθει το προβλημα αλλα η αξιοπιστια του ενισχυτη που παει..??

Reaction score
0

τελικα εβαλα ενα φαν απο πανω κ ο ενισχυτης δεν ανεβασε θερμοκρασια...προς το παρον θα κρατησω αυτη τη λυση η οποια θα συμφωνησω οτι δεν ειναι οτι καλυτερο.σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.989
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas