ποιό camcorder στα 600€

Reaction score
7
Ψάχνω για ψηφιακή βιντεοκάμερα στην κατηγορία των 600€ περίπου.
Είμαι άσχετος περι του θέματος. Θα ήθελα να βγάζει και σχετικά καλής ποιότητας φωτογραφίες. Με ενδιαφέρει και η ευκολία χρήσης.
Μου πρότειναν τη sony hc 30
Εσείς τι προτείνετε ?

Reaction score
5
Συμφωνώ με τον Σπύρο.....

Κοίτα τη σειρά dcr-pc της sony..... κάποια μοντέλα είναι και μέσα στο budget σου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Μπάμπη την PC109 την αγόρασα 800€ πριν 2 μήνες. Την θεωρώ πολύ καλή ευκαιρία και η διαφορά στην τιμή δεν είναι τεράστια σε σχέση με την PC53...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
στα λεφτά που λες έχω βρει την HC42 με CCD 1.0MP και οπτικό zoom 12...

αν σε ενδιαφέρει πεσμου να σου στείλω pm από που μπορείς να την αγοράσεις...

Reaction score
7
Τώρα που το ψάχνω βλέπω διάφορα περίεργα. πχ θεωρούσα πως όλες θα έχουν USB για μεταφορά σε PC. Αλλά δεν έχουν όλες ! Πως μεταφέρεις τα αρχεία στον υπολογιστή ??

Reaction score
13
Μπάμπη το video το μεταφέρεις με το καλώδιο firewire.Το USB είναι για την μεταφορά φωτογραφιών και για την μετατροπή της videocameras σε webcamera.Οπότε μην σε ανησυχεί αν δεν έχει USB.Απλώς δεν θα έχει κάποιες δυνατότητες.

Reaction score
7
Firewire ? Και που μπαίνει αυτό στο PC ?
Και τις φωτογραφίες πάλι μέσω firewire (που ας υποθέσουμε πως υπάρχει) ? Αυτές οι "δυνατότητες" πρέπει να εξιχνιαστούν..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
οι περισσότερες νέες motherboard έχουν ενσωματωμένες θύρες firewire (ή αλλιώς i-link). Η δικιά μου έχει 3(!!!) και έχω άλλη μία στην κάρτα ήχου (!!!). Αν δεν έχει η mobo σου τότε πωλούνται κάρτες pci που ενσωματώνουν θύρες firewire ...

Reaction score
7
Χμ.. Το pc μου δεν έχει πάντως.. (P3/800)
Η pci κάρτα με το firewire θα μπορεί να το βγάζει "μπροστά" ??

Τουλάχιστο για το usb μπορώ να πάρω προέκταση ή usb hub και να έχω εύκολη πρόσβαση όπου με βολεύει και για πολλές συσκευές.

Γιατί αμα είναι να χώνομαι πίσω από τον υπολογιστή (είναι σε περίεργη θέση και από πίσω δεν έχω καλή πρόσβαση) για να μεταφέρω φωτό και video τότε πραγματικά οι "ευκολίες" έχουν λόγο..

Μπας και το firewire μετατρέπεται (λέω τώρα) σε usb με κάποιο adaptor ??

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Δεν μετατρέπετε με adaptor και δεν υπάρχει λόγος. Το firewire έχει φτιαχτεί για την μεταφορά εικόνας και ήχου χωρίς απώλειες...

Δεν είναι ανάγκη να χώνεσαι πίσω από το pc. Θα συνδέσεις ένα καλώδιο στο pc και θα το έχεις μονίμως έτοιμο για να συνδέσεις την κάμερα (άσε που αρκετές κάμερες για την σύνδεση στο pc έχουν κάτι σαν docking station που είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο pc)

Reaction score
13
Μπάμπης Θ. said:
Μπας και το firewire μετατρέπεται (λέω τώρα) σε usb με κάποιο adaptor
Όπως είπα και ο Σπύρος δεν υπάρχει μετατροπέας.
Έτσι η μόνη λύση στο δικο σου μηχάνημα που είναι παλιό είναι ή να πάρεις μαι κάρτα Firewire (κόστος αν θυμάμαι καλά γύρω στα 20 - 30 ευρώ) ή να πάρεις την κάρτα ήχου Sound Blaster Audigy 2ZS ή οποία κάνει γύρω στα 80 ευρώ και παρέχει και θύρα Firewire.Υπάρχει και η λύση αναβάθμισης του υπολογιστή σου αλλά αυτή είναι πιο ακριβή (βέβαια θα κερδίσεις μετά στο χρόνο επεξεργασίας των video σου).
Η απόφαση είναι δική σου.

Reaction score
0
Re: ποιό camcorder στα 600�

Pantos kai metatropea fire se Usb na breis tha talaipwritheis idiaitera me tous drivers, i malon kalitera den th breis akri.

Opote akoloutha ta parapanw mia kai to firewire einai se "on the fly mode" polles ma polles fores kalytero.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πάντως η pc 109 που έχω είναι πραγματικά πολύ καλή κάμερα...

Και εύχρηστη καθώς όλες τις λειτουργίες τις ρυθμίζεις μέσω της touch-screen οθόνης και πολύ μικρή σε μέγεθος και κυρίως πάρα πολύ καλή εικόνα!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Όντως η 109 σταμάτησε να κυκλοφορεί πριν κανένα μήνα...

Μάλλον είναι από τους τελευταίους τυχερούς που πρόλαβαν να την αποκτήσουν...

Τώρα από τα νέα μοντέλα της Sony δες την DCR-HC39 και την DCR-HC42. Και οι δύο κυμαίνονται κοντά στα 600€ με παρόμοιες δυνατότητες. Και οι δύο είναι πολύ καλές επιλογές...

Reaction score
0
Re: ποιό camcorder στα 600�

Επειδη θα κινηθω και εγω σε αυτη τη κατηγορια τιμής θα ηθελα να ρωτησω αν η sony HC 42 εχει αναλογικη εισοδο και μετατροπη αναλογικου σηματος σε ψηφιακο. Χρειαζομαι αυτην τη δυνατοτητα αφου εχω και μια παλια βιντεοκαμερα τησ JVC VHS-C και θελω να μετατρεψω τις παλιες μου κασσετες σε dvd μεσω ομως της καμερας!Ξερω οτι αντιστοιχης τιμης καμερεσ της JVC εχουν αυτην τη δυνατοτητα αλλα μου φαινεται οτι η sony εχουν καλυτερη εικονα!Δυστυχως Panasonic με τριπλο αισθητηρα και αυτην την δυνατοτητα δεν μπορω να αποκτησω οποτε!!Υπαρχει GS75 αλλα χωρις εισοδους!!Εχει κανεις καποια εμπειρια για αυτη τη μετατροπη?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo