πολυκαναλες ανησυχιες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Σχεδον ενα χρονο πριν εστηνα ενα ενα απο τα πρωτα 9,1 .
Τα τοτε ηχεια μου ηταν τα teufel 10 και για ψηλα ειχα τα jamo D7.Το συγκεκριμενο σετ απεδιδε καλα τα ψηλα εφε.Με τον ιδιο ενισχυτη στην θεση των teu εβαλα τα klipsch RF7 ,ο ηχος ανεβαινε ψηλα και δεν καταλαβαινα αν υπηρχαν τα jamo.
Εκανα τεστ με <ζωντανα> -<ψοφια> τα jamo ωστε να δω αν προσφερουν κατι.
Τιποτα , γιαυτο και τα εδωσα.Πιστευω οτι ή καποιος πρεπει να εχει μικρα ηχεια, ή τεραστιο χωρο ωστε να εχει κερδος απο τα εξτρα ηχεια.
Ιδανικη περιπτωση tv και ηχεια τυπου bose.Εκει να θα εχει διαφορες.Αν καποιος εχει ηχειαρες γεμιζει το χωρο του για πλακα.
Ακουγοντας τις ιδιες επεξεργασιες (audyssey dsx -dolby IIz) με 7 ηχεια δεν μου προσφεραν κατι.Μιας και ο ηχος ειναι σε σημειο σχεδον κορεσμενο, οι εταιριες ψαχνουν τροπους να παρουσιασουν καινουργια μπλιμπλικια.Υπαρχει ακομα κοσμος που ζει στο κλασικο 5,1.
Και θα συνεχισει να ζει.

Reaction score
14
Απάντηση: πολυκαναλες ανησυχιες.

Πολλές φορές δοκίμασα να βάλω τρίτο ηχείο πίσω χωρίς αποτέλεσμα γιατί τα surround μου ειναι πολύ κοντά! Οπότε το 5.1 δεν πεθαίνει αύκολα!!
Για 5.2 όμως κάτι γίνεται....

Reaction score
15.548

Για 5.2 όμως κάτι γίνεται....
το .2 κανει την διαφορα:444: ....απο εκει ξεκιναει ο ηχος ο κινηματογραφικος....

Και βεβαια εαν μπορεις παραπερα σε sub....!!!
....αλλα σωτα φτιαγμενα ηχητικα στον χωρο....παιζεις αλλου.....:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

,1 ναι , 2++++ δεν υπαρχει
η πληροφορια του χαμηλου ειναι μια και μονη.Απο εκει και περα εχει με το ποσο μπασο θελει κανεις στον χωρο του και ποσο μπορει να <αγορασει>

Reaction score
89
Θεωρώ επίσης ότι τα παραπάνω ηχεία βοηθάνε και όταν έχεις χαμηλές εντάσεις.
Εγώ έχω δοκιμάσει να βάλω αλλά δύο ηχεία πίσω και να βάλω τα δίπολα στο πλάι και να κάνω 7.2 και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ.
Αλλά είμαι όπως είπες στην περίπτωση όχι μεγάλων ηχείων (αλλά ούτε και bose (Τeufel System 5 THX)).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σιγουρα σε χαμηλες εντασεις , 2 παραπανω ηχεια δινουν το κατι παραπανω.Απλα ποιος ακουει χαμηλα ?

Reaction score
864

Εγώ έχω 3.1!!!!!!

Συνήθως ξεχνάω τα surround κλειστά!!!!!!!

Μας έφαγε η ενεργή ενίσχυση!!!!!!!!

Reaction score
1.560
Αρα πιο θα λεγαμε οτι ειναι το ιδανικο???

Επισης μια απορια που εχω ειναι η εξης,πιστευω πως εαν για παραδειγμα καποιος εχει 5.1 συστημα αλλα τα κυριως ηχεια διαστασεων 1.20 υψος,60 βαθος και 40 πλατος με 2-3 8''-10'' woofer και αρκετα δυνατα σε οτι αφορα το μπασο τοτε πιθανον να αλλαζε αρκετα το ολο θεμα των sub και πιθανον με αυτα τα ηχεια και ενα sub να ειναι μια χαρα.....

Σωστα σκεφτομαι????

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: πολυκαναλες ανησυχιες.

Αρα πιο θα λεγαμε οτι ειναι το ιδανικο???

Επισης μια απορια που εχω ειναι η εξης,πιστευω πως εαν για παραδειγμα καποιος εχει 5.1 συστημα αλλα τα κυριως ηχεια διαστασεων 1.20 υψος,60 βαθος και 40 πλατος με 2-3 8''-10'' woofer και αρκετα δυνατα σε οτι αφορα το μπασο τοτε πιθανον να αλλαζε αρκετα το ολο θεμα των sub και πιθανον με αυτα τα ηχεια και ενα sub να ειναι μια χαρα.....

Σωστα σκεφτομαι????
Όχι.Η πληροφορία του LFE είναι ξεχωριστό κανάλι και πρέπει να αναπαράγεται απο κατάλληλα σχεδιασμένο ηχείο αν θέλουμε να ανπαραγόνται σωστά.Εξάλλου δεν νομίζω ότι ένα ηχείο με 2 10'' μπορεί να πλησιάσει την απόδωση ενός σωστα σχεδιασμένου 12'' ή 15'' σαμπ(μιλάμε για την περιοχή πέριξ των 20Hz).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σωστος ο γιωργος , τα rf βουτανε στους 30 κυκλους, απο εκει και κατω χανονται.Αντιθετα το σαμπακι με ενα και μονο 12αρι δηλωνει παρων στους 20 κυκλους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.874
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.