προβλημα φασης στα ηχεια

Reaction score
0
παιδια ειμαι παλι εδω με τα προβληματα μου!:103: ο ενυσχητης μου μου βγαζει πως τα m35i (mission) εχουν λαθος φαση... τι παιζει?? η συνδεση ειναι σωστη... σας ακουω!! :DD

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: προβλημα φασης στα ηχεια

Ενας εύκολος τρόπος για να δείς αν είναι σωστή η φάση είναι ο εξής:Αν γυρνάς το balance στο ένα ηχείο και έχεις καλύτερο μπάσο απ ότι στη μέση, είναι λάθος.

Ποιός ενισχυτής είναι?

Reaction score
0

εχω τον denon 2310. το audyssey μου λεει οτι εχω λαθος φαση στα μπροστινα ηχεια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το οντισι συνηθως <βγαζει> την φαση λαθος γα να την τσεκαρεις, και σε ενισχυτη , και σε ηχειο.Καπου στο σαιτ του ομντισι λεει πως ελεγχεις την φαση.(με μπαταριουλα)

Reaction score
0

το οντισι συνηθως <βγαζει> την φαση λαθος γα να την τσεκαρεις, και σε ενισχυτη , και σε ηχειο.Καπου στο σαιτ του ομντισι λεει πως ελεγχεις την φαση.(με μπαταριουλα)
θα το ψαξω αργηρη και θα ασς πωωω

Reaction score
0

να ρωτησω κατι που μπορει να ακουστει χαζο??? μηπως παιζει ρολο που εχει 3 μεγαφωνα?????

Reaction score
29.540

Πάρε μια μπαταρία , πλακέ 4,5volts, και ακούμπησέ την στους ακροδέκτες του ηχείου , χωρίς τον ενισχυτή επάνω. Αν το woofer κινηθεί προς τα εξω είναι σωστό. Αν οχι και πάει προς τα μέσα(του κουτιού) είναι λάθος.Αυτό το κάνεις σε κάθε ηχείο ξεχωριστά.Σε όποιο βλέπεις να κινείται προς τα εξω αφήνεις κανονική πολικότητα. Σε όποιο κινείται προς τα μέσα την αντιστρέφεις.Το + στο - .
Και καθάρισες.
Το audyssey, συχνά βλέπει λάθος τις φάσεις γιατί ουσιαστικά μετράει ανακλάσεις και χρόνο.Αν κάποιες ανακλάσεις φτάνουν πιο γρήγορα απο το πρωτεύον σήμα , θεωρεί οτι υπάρχει αναστροφή της φάσης.Σου λέει να ελέγξεις την πολικότητα των ηχείων και αν είναι εντάξει τότε σου λέει προχώρα παρακάτω.
Μην ψαρώνεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και με 1,5 αρα μια χαρα πετα τον κωνο

Reaction score
29.540

Το 1,5 volt δεν φτάνει , ιδίως αν το x είναι 3ης η 4ης τάξης.Και το woofer , αναίσθητο η μικρών διαδρομών.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν μου εχι τυχει ασυγκηνητος driver που λεει ο μενανδρος

Reaction score
0

παιδια σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας! με το που βρω την ευκαιρια θα τα δω και θα σςσ πω!! :)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510