προβολέας όλα σ'ένα

Reaction score
0
Θέλω έναν projector για να βλέπω κυρίως tv (και όχι μόνο), περίεργο ε;
Ο λόγος είναι πως ο χώρος δεν με βολεύει στο να βάλω έπιπλο για tv, ούτε κάποιο βραχίονα ενώ από την άλλη ένα πανί που να μαζεύεται και να ξετυλίγεται είναι ότι πρέπει.
Το θέμα βέβαια είναι πως με projector ενώ μπορώ να κάνω το κόλπο αυτό που θέλω, όσο το είχα ψάξει πέρσι δεν υπήρχε κάποιος που να δίνει αφενώς HD ποιότητα αλλά και tv tuner ενσωματωμένο.

Οπότε η ερώτηση είναι εάν το τελευταίο καιρό υπάρχει κάτι με tv tuner ή εάν στο κοντινό μέλλον πρόκειται να βγει τίποτα. Εάν υπάρχει αλλά όχι με HD ποιότητα ε θα το σκεφτώ γιατί πλέον δεν έχω περιθώρια, είμαι 1.5 κοντά 2 χρόνια κ βλέπω tv από την οθόνη του υπολογιστή και όχι όλα τα κανάλια αλλά μόνο όποιο κανάλι δίνει webtv. Καταλαβαίνετε!
Έχω κάνει τις άπειρες προσπάθειες και ερωτήσεις σε διάφορα forum για λύση στο θέμα μου αλλά τίποτα, τελικά φαίνεται πως μόνο projector με tv tuner θα είναι η λύση στο πρόβλημά μου.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.667
Απάντηση: προβολέας όλα σ'ένα

Σε προηγούμενο θέμα που είχες ανοίξει, σου προτείναμε να ενώσεις ένα ψηφιακό δέκτη πάνω στο βιντεοπροβολέα

και είσαι έτοιμος.

Δε νομίζω να βγει κάποιος με ενσωματωμένο δέκτη.

Reaction score
0

ναι το θυμάμαι λέω μήπως από τότε είχε βγεί κάτι νέο
οκ λες με ψηφιακό δέκτη αλλά ήχο από πού θα ακούω;
επίσης θα ήθελα εάν μπορούσε κάποιος ναμου πεί τί προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω εάν κάνω ένα τέτοιο σύστημα, π.χ. δεν θα βλέπω την ημέρα καλά ή υπάρχουν μοντέλα που να μην έχουν τέτοιο ζήτημα;

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.667

Για να ακούσεις ήχο, θα πρέπει να ενώσεις τον δέκτη σε έναν οποιονδήποτε ενισχυτή με ηχεία.

Και κάποιο μίνι stereoφωνικό να έχεις, κάνει δουλειά.

Αν δεν έχεις τίποτα από αυτά, αγοράζεις ενεργά ηχεία, όπως αυτά που έχουν οι υπολογιστές.

Τώρα για να βλέπεις την ημέρα, πρέπει να πάρεις έναν πολύ φωτεινό βιντεοπροβολέα με τα συν του και τα μείον του βέβαια.

Reaction score
0

1. Πολύ φωτεινοί ποιοί θεωρούνται ή μάλλον τί τιμή φωτεινότητας και πάνω πρέπει να έχει;
2. Κάνουν θόρυβο οι βιντεοπροβολείς
3. Τι εννοείς "έναν πολύ φωτεινό βιντεοπροβολέα με τα συν του και τα μείον του βέβαια"
4. Τι συν και πλην έχει ένας projector από μια lcdtv;

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.667

1. Πολύ φωτεινοί θεωρούνται οι επαγγελματικοί με φωτεινότητα από περίπου 2500 ΑNSI lumens και πάνω.

2. Όχι ιδιαιτέρα. Περίπου 25-28db. Οι πολύ φωτεινοί φτάνουν 30 και λίγο παραπάνω.

3. Οι πολύ φωτεινοί έχουν λίγο χειρότερη εικόνα, αλλά βλέπεις και με φώτα αναμμένα!

4. Συν το μέγεθος της εικόνας και κινηματογραφική αίσθηση.
Στα μείον όχι καλή ποιότητα εικόνας σε φωτεινό περιβάλλον και κόστος αλλαγής λάμπας κάθε 2000-3000 ώρες.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Πάντως, όσο κι αν είμαι υπέρ των προβολέων, ο λόγος που θέλεις να βλέπεις από προβολέα (δυσκολία τοποθέτησης tv), όπως και το υλικό (τηλεοπτικό πρόγραμμα), αλλά και οι συνθήκες (κακά τα ψέματα, προβολέα βλέπεις σε συνθήκες σκότους, ή σχεδόν), με ωθούν να σου προτείνω να ΜΗΝ πάρεις προβολέα.

Κοίταξε αν μπορείς να βάλεις μια τηλεόραση σε επιτοίχια βάση, αν η τοποθέτηση επίπλου δεν βολεύει.

Με ένα προβολέα θα πρέπει να συνυπολογίσεις τα παρακάτω:
-Αγορά τηλεοπτικού δέκτη, ενισχυτή, ηχείων.
-Αλλαγή λάμπας ανά 2000 ώρες.
-Αδυναμία να δεις με πολύ φως.
-Συμβιβασμός στην ποιότητα εικόνας, αν θέλεις να βλέπεις με ανοιχτά φώτα, ή φως ημέρας.

Σκέψου τα, κι εδώ είμαστε.

Reaction score
0

Με αποκαρδίωσες με τη μια βρε φίλε (και δεν παρεξηγώ αλλά αντιθέτως εκτιμώ τη βοήθεια) αλλά πάνω που πίστευα πως τη βρήκα τη λύση καταλαβαίνεις!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης