προβολη απο pc και προβλημα στην θεση εικονας !!!!!!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Λοιπον εχουμε και λεμε…
Το δικο μου προβλημα με τον Sanyo Z4 ξεκινάει ως εξης.
Τον εχω ρυθμισει στο πανι με καποιες μικρες διορθώσεις ετσι ώστε όταν προβάλει μεσο dvd-hdmi η εικονα να πεφτει ακριβως στο κεντρο και η εικονα να εφάπτεται ακριβως στις μαυρες λωριδες του πανιου.
Όταν προβαλω 1280 επι 720 όμως από το pc με VGA καλωδιο και επιλεγω από τις συνδεσεις του Sanyo στο menu από hdmi σε computer rgb analog το βλεπει κανονικα το pc αλλα η εικονα εχει μετατοπιστεί και πρεπει παλι να κανω ρυθμίσεις για να κεντράρω την εικονα.
Επισης εκτος από τα ροδακια (πανω στο προβολεα) πρεπει να μπω και στο menu και να αλλαξω και το overscan γιατι μου κανει μια μαυρη γραμη κατά υψος στην αριστερη πλευρα.

ΟΚ λεω… Αυτό ισως το κανει λογο αλλαγης μεταδωσης εικονας από hdmi σε vga καλωδιο.
Δεν είναι όμως σπαστικο?
Πολύ θα ηθελα να εβρισκα μια ρυθμιση που δεν θα με αναγκαζε κάθε φορα να αλλαζω τις ρυθμισεις!!! (Η εικονα και στις 2 περιπτωσεις προβολης η απο το dvd η απο το pc 1280 επι 720 ειναι. Γιατι να αλλαζει θεση η εικονα?) :( :( :(
Και καλα εγω που το εχω το προβολεα πανω στο rack.
Οι περισσοτεροι που το εχουν στο ταβανι κρεμασμένο πως αντεχουν κάθε φορα που θελουν να δουν εικονα από το pc τους να ανεβαινουν σε σκαλες και να πειραζουν τα 2 ροδακια για να φτιαξουν την θεση της εικονας?
Αραγε αν συνδεσω το pc με τον προβολεα με dvi-hdmi να παψει να υφιστατε αυτό το προβλημα με την αλλαγη από dvd σε pc αφου θα μεταδίδονται και τα 2 με hdmi καλώδιο?
Η κατι άλλο δημιουργεί αυτό το προβλημα?

Ασχετο… (κατεβαζω Constadine 720p ac3 και I robot 720p ac3 Σε 30 ωρες θα φυγουν σαγονια!) :p :p :p
 

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Λοιπον... Επαιξα με το overscan και μεσο VGA με εικονα στο pause απο μια ταινια μεσο power dvd και μετα γυρναγα και στο hdmi και επαιξα και εκει με εικονα απο το dvd σε pause για να μπορεσω να κεντραρω και τα 2 σηματα σωστα.
Αυτο που καταφερα ειναι να μηδενισω το overscan και στα 2 και να εχω την εικονα κεντραρισμενη απο οπου και αν προβαλω. Και απο το vga και απο το hdmi.
Το μονο προβλημα ειναι οτι εχω μια φωτεινη καθετη γραμμη και στις δυο περιπτωσεις που βγαινει απο τα αριστερα του πανιου και φωτιζει λιγο το τοιχο :x
Επισης μου αρεσε να κατεβαζω την εικονα χαμηλα στο πανι ετσι ωστε οταν βλεπω ταινιες η θεση θεασης να ειναι περιπου στην ευθεια του πανιου.
Το πανι μου ειναι 4 προς 3 και επειδη υπαρχει μεγαλυτερο υψος πανιου απο οτι στο 16 προς 9 αυτο ειναι εφικτο.
Το προβλημα ειναι οτι μολις βαλω το pc να δειξει στο προβολεα το κατω μερος της εικονας χανετε με αποτελεσμα να ανεβαζω την εικονα ψηλοτερα απο οτι το εχω ρυθμισει με τα ροδακια οταν βλεπω απο το dvd :x
Oποτε βρηκα μια μεση λυση σε ολα. Απλα τωρα βλεπω λιγο ψηλοτερα την εικονα απο το dvd.

OYΦ ΟΥΦ ΟΥΦ ΚΑΙ ΟΥΦ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
 

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Μηνύματα
14.334
Reaction score
36.322
Προσοχη στο overscan.............

Λοιπόν κάτι άλλο που ανακάλυψα χτες με το spylab καθώς χαζεύαμε στον προτζέκτορα. ΜΑΚΡΥΑ απ΄το overscan!!!! Εγώ επειδή έβαλα τον προβολέα στην βάση που είχα βάλει τον προηγούμενο και δεν την έχω μετακινήσει ακόμα πιο κοντά που θα'πρεπε, η εικόνα που ρίχνει στο πανί βγαίνει στα πλάγια περίπου 2 δάχτυλα έξω απο το πλαίσιο της οθόνης. Ε λοιπόν θεώρησα σωστό να κάνω μια διόρθωση με το overscan, ουσιαστικά δηλαδή να μικρύνω λίγο την οθόνη. Εγώ νόμιζα οτι απλά έτσι παύει να παίζει ενα εξωτερικό πλαίσιο απο pixels, ε ΛΑΘΟΣ. Βάλτε ένα κείμενο να δείχνει και πειράχτε το overscan!!! Νομίζω χαλάει την εικόνα πιο πολύ και απο το keystone!
 

Μηνύματα
26
Reaction score
0
Εγω παντως τον Ζ4 τον εχω ταβανι με DVI σε HDMI overscan 0 και ουτε περισσευει καπου ουτε φωτιζει τοιχο οπως λες .Ειναι συνδεδεμενος με pc.Θα συνδεσω ομως και το 1920 σε λιγο γιατι μου κινησες την περιεργεια και θα σου πω
 

Μηνύματα
768
Reaction score
1
Homecinema-maniac,

η μετατόπιση της εικόνας έχει να κάνει με τη VGA και το διαφορετικό timing από τη DVI. O Ζ4 πρέπει να έχει ρυθμίσεις για την μετόπιση Vertical, Horizontal και μετά αποθήκευση στο preset.

Toυλάχιστον στον δικό μου epson με VGA που είχα ανάλογο θέμα, απλά για την κάθε ανάλυση και timing που στέλνω από HTPC έφτιαξα τη σωστή θέση και ο προβολέας τα θυμάται.
 

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Andreasl
Vertical, Horizontal μετατοπιση μου δινει τετοια δυνατοτητα μονο με συνδεση vga απο το pc
Mε hdmi απο το κανονικο dvd μου ο προβολεας τα εχει θαμπα και δεν σε αφηνει να τα επιλεξεις.
Επαιξα με τα vertical και τα horizontal και τωρα η εικονα ειναι κεντραρισμενη και στα δυο (και προβολη με hdmi και απο pc με vga)
To overscan το εχω στο 0 αλλα μου κανει αυτη τη γραμμη που σας λεω και στις 2 περιπτωσεις.
Αν το παω στο +10 το overscan τοτε η γραμμη αυτη φευγει ομως μου τρωει εικονα απο δεξια :shock: :shock: :shock:
Εκει ειναι που λες μπρος γκρεμος και πισω ρεμα :lol: :lol: :lol:
Και στο 5 να το βαλω το overscan μου τρωει λιγοτερη εικονα απο δεξια και μου αφηνει μικροτερη γραμμη απο αριστερα :? :?
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.578
Μηνύματα
3.016.379
Members
38.463
Νεότερο μέλος
jimarasm
Top