προσθηκη 6ου(η' 7ου)ηχειου σε σε υπαρχον πεντακαναλο συστημα

Reaction score
4
εχω ενα 5.1 συστημα με pioneer vsx lx60 ενισχυτη κ για ηχεια focal sib[2 XXL+3 XL]& cub2(SUB)
τοποθετημενο σε ενα χωρο ο οποιος εχει τα πισω ηχεια αναγκαστικα τοποθετημενα στα πλαγια του καναπε διοτι στην πλατη του καναπε υπαρχει παραθυρο.
η ερωτηση μου ειναι η εξης,αν βαλω πισω απο τον καναπε ενα η' δυο ηχεια κρεμασμενα στον τοιχο(να κοιτανε κατω,πραγμα δυσκολο στην παρουσα φαση καθως καποια ηχεια που εχω δεν ειναι ομορφα για το σαλονι) η' ακουμπησμενα στον χωρο πισω απο τον καναπε(μιλαμε για ελαχιστο χωρο που θα απεχει 20cm περιπου απο τη θεση ακροασης) θα ακουω καλυτερα σε σχεση με τωρα?να σημειωσω οτι οι ταινειες που βλεπω κατα 95%ειναι σε 5.1,
η κυρια απορια μου ειναι(κατα ποσο η πληροφορια θα περναει στα 6ο κ 7ο ηχειο οταν η ταινια εχει ηχο κωδικοποιημενο σε 5.1) αξιζει?

Reaction score
84
Απάντηση: προσθηκη 6ου(η' 7ου)ηχειου σε σε υπαρχον πεντακαναλο συστημα

ναι σφοδρα.

Reaction score
4

απο οτι ειδα εχεις τον ιδιο ενισχυτη οποτε θεωρω οτι το λες απο προσωπικη εμπειρια.πες μου τι ρυθμιση εχεις στον ενισχυτη? εγω μεχρι προτινος ειχα ολα large & sub (plus) με x over80hz,τωρα σε ερωτηση στα παιδια μου ειπαν ολα small το sub yes κ το x over 80hz.

Reaction score
512

Καλημερα και απο εμενα καλως ηρθες και καλως μας βρηκες και καλα να ειμαστε.
Βλεπω εισαι απο τους φανατικους , ομειως , πρεπει να σου πω οτι στις ταινιες δεν το εχω κατι περισοτερο θα γνωριζουν καποιοι εδω μεσα. Αλλα συμφωνα με το ενισχυτικο σου και την επανω προτροπη του συμφορουμιτη θα συμφωνισω και εγω βλεποντας την πισω οψη του ενισχυτη σου η λυση ειναι μονοδρομικη στην λυση δυο δορυφορους και οχι σε εναν. Εναν δεν υποστηριζει δυστηχως. Αλλα ενισχυτικα εχουν ως εξοδο ενα καναλι για τα πισω. Θα βοηθουσε να εβγαζες και να ανεβαζες μια φωτο για να εχουμε μια πιο εμπεριστατωμενη αποψη για το βαθος του πισω που οπως μας ειπες ειναι μικρο. Τωρα για small η large σωστα τα παιδια του φορουμ ειπαν small αφου στην ουσια ειναι small (μικρα) . Τεχνικα εχουμε δυο οφελη απο αυτη την ρυθμιση . Πιστωτερη αναπαραγωγη. Αποφυγη βλαβης μεγαφωνου (στα ορια) . Το κροσοβερ σου νομιζω ειναι μια χαρα.
Ισως θα χρειαστει να τσεκαρεις την φαση του υποφουφερ σου. Σε μετρια ενταση, βαλε ενα τρακ που σου αρεσει και πηγαινε στο μενου σου subwoofer phase norm/-180 και οπου παιξει πιο δυνατα 0 η 180 ασε το. Τις ευχες μου στην πατριδα.:cool:

Reaction score
512

Θα πρεπει να περιμενουμενουμε αργοτερα να απαντησει καποιος στην κυρια απορια σου διοτι εγω δεν την γνωριζω. Ας βοηθησει καποιος. Καταλαβαινω απολυτα οτι για να μπεις στην διαδικασια πρεπει να σου πει εδω καποιος υπευθυνα , οταν τα master εχουν 5 καναλια , τα δυο επιλεον (πισω) , με ποιον τροπο οδηγουνται.

Reaction score
4

αυτο λοιπον ψαχνουμε,κατα ποσο αξιζει σε εργο 5.1 6ο κ 7ο ηχειο τα οποια μαλιστα θα ειναι πολυ κοντα στο σημειο ακροασης.

Reaction score
512

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.953
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa