προταση πικαπ

Reaction score
221
To debut iii? Εχει και κανα δυο φτηνοτερα...
να παρεις οποιο αντεχει η τσεπη σου,ειναι καλα πικαπ και δεν θα χει καμια σχεση με αυτο που εχεις που ειναι καταστροφεας δισκων.Μπορεις να του βαλεις την κεφαλη που υπαρχει αρκει να βρεις εναν ανταπτορα για τετοιου τυπου μηχανες.Απλα να ξερεις οτι το phono του ενισχυτη σου ισως ειναι κατωτερο του πικαπ

Reaction score
17
Δηλαδη το technics που εχω μου φθειρει τους δισκους;....αντε γιατι αγορασα καινουριους την προηγουμενη βδομαδα...

Reaction score
221
δοκιμασες καμια φορα ενα δισκο που επαιζε συχνα στο technics σε αλλο πικαπ?επισης τσεκαρε μηπως ειναι τελειωμενη και η βελονα

Reaction score
17
Οχι σε αλλο Πικαπ Δεν εχω δοκιμασει.Την βελονα την εχω αλλαξει,εχει καινουρια πανω,απλα επειδη αυτο το πικαπ το ειχα απο τα φοιτητικα μου χρονια,και εκει εχουν παιξει οι πιο πολλοι μου δισκοι,θελω να ξερω τι σημαινει καταστροφεας δισκων για το συγκεκριμενο πικαπ

Reaction score
221
σημαινει οτι μπορει να μη βλεπεις ορατες φθορες στους δισκους αλα να βγαζουν θορυβο σε ολη τη διαρκεια σαν να ναι πολυπαιγμενοι ασχημα.Ηταν ενα φθηνο πλαστικο πικαπ και υπαρχει ακομα σε πολλα σπιτια απλα ο βραχιονας του ειναι εκει απλα για να υπαρχει,δεν κανει τη δουλεια οπως πρεπει

Reaction score
54
Αν υπάρχει μεράκι ασπάζομαι με τον πιο απόλυτο τρόπο την άποψη του Costas Coyias,αφού έχω απτές αποδείξεις.
Επηρεασμένος από όσα έχει γράψει παλιότερα για το mkII, αντικατέστησα με αυτό κάποια στιγμή το debut.
Τη διαφορά στον ήχο την κατάλαβε ακόμα και η σύζυγος που ήταν σε διπλανό δωμάτιο!, όπως και ο υιός, που κατέφθασε ακούγοντας από μακριά. Άλλες φορές άλλαζα συσκευές και δεν το αντιλαμβάνονταν από τον ήχο, ούτε ευρισκόμενοι στον ίδιο χώρο.
Το mkII μπορεί να αξιοποιηθεί τα μέγιστα με αξιόλογες κεφαλές. Είναι αυτό που λέει ο Coyias. Πικάπ!
Το debut (ακόμα και το πρώτο και παλιότερο της σειράς) παίζει ικανοποιητικά αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις και μεράκια για αναβαθμίσεις κεφαλών και αν βέβαια δεν το βάλεις δίπλα σε ηχεία, ή σε χώρο που υπάρχει υπογούφερ.
Απλά , το άλλο σε παίζει σε άλλη κλάση (και ας ελοχεύει ακόμα ο μύθος και η διαμάχη ότι είναι επαγγελματικό και άρα δεν είναι...audiοphile). (τρίχες....)

Reaction score
221
το θεμα ειναι οτι ο φιλος ορισε ενα συγκεκριμενο budget και η προταση του mkii το διπλασιαζει και μαλιστα μεταχειρισμενο,επισης κατα ποσο μπορουν να φανουν οι αρετες του mkii+μια καλη κεφαλη με το phono stage του pioneer?ειμαι σιγουρος οτι το τελευταιο που θα προσεξαν οι σχεδιαστες της pioneer θα ηταν το τμημα phono του εισαγωγικου ενισχυτη τους...

Reaction score
17
Ο ενισχυτης μου φαινεται πολυ καλος.Οπου κιαν ρωτησα για τα λεφτα που εδινα μου ειπαν τα καλυτερα.Εξαλλου παιζει σε εναν μικρο χωρο 8τμ φτιαγμενο αποκλειστικα για μενα, με πολυ κοπο και στερησεις, και τουλαχιστον στην αποδοση των cd με το παλιο μου philips cd 624 τα παει μια χαρα.Αν παρω το μεταχειρισμενο technics, βρισκω στο ebay απο αγγλια κεφαλη με βελονα στα 50€ και ενα απλο καπακι 50€ περιπου,αρα συνολικα παμε στα 400€.Δεν ξερω αν αξιζει,παροτι τα εχω τα χρηματα, η να παρω ενα καινουριο pro ject με 270€ και να τελειωνω....εχω χαλαστει με την ιδεα οτι το παλιο πικαπ μου χαλαει τα βινυλια που με τοσο κοπο αγοραζω αυτες τις δυσκολες μερες....παντως η βοηθεια σας ειναι φανταστικη

Reaction score
1.147
Φιλε μου το mkii ειναι η καλυτερη επιλογη μακραν , στην Χ.Ε. υπαρχουν και αλλα ,ριξε μια ματια.

Reaction score
221
Ο ενισχυτης μου φαινεται πολυ καλος.Οπου κιαν ρωτησα για τα λεφτα που εδινα μου ειπαν τα καλυτερα.Εξαλλου παιζει σε εναν μικρο χωρο 8τμ φτιαγμενο αποκλειστικα για μενα, με πολυ κοπο και στερησεις, και τουλαχιστον στην αποδοση των cd με το παλιο μου philips cd 624 τα παει μια χαρα.Αν παρω το μεταχειρισμενο technics, βρισκω στο ebay απο αγγλια κεφαλη με βελονα στα 50€ και ενα απλο καπακι 50€ περιπου,αρα συνολικα παμε στα 400€.Δεν ξερω αν αξιζει,παροτι τα εχω τα χρηματα, η να παρω ενα καινουριο pro ject με 270€ και να τελειωνω....εχω χαλαστει με την ιδεα οτι το παλιο πικαπ μου χαλαει τα βινυλια που με τοσο κοπο αγοραζω αυτες τις δυσκολες μερες....παντως η βοηθεια σας ειναι φανταστικη
φιλε δεν ειπα οτι ειναι κακος ο ενισχυτης σου,αν αποφασιζα να παρω καινουργιο ενισχυτη μπορει να αγοραζα τον ιδιο.Για μια ισορροπια στο συστημα σου και συμφωνα με το ποσο που διαθετεις πιστευω οτι τα project ειναι μια χαρα,εχω το project 2 για 15 χρονια και οσο καλυτερα συνοδα του δινα τοσο καλυτερα επαιζε,νομιζω οτι τα project προσφερουν περισσοτερα απ οσο κοστιζουν

Reaction score
17
Ναι καταλαβαινω τι λες φιλε shadowww, δεν ειπα οτι μου προσβαλες τον ενισχυτη, αντιθετως μου ανοιγεις τα ματια....ξερω τι εχω παρει αναλογως των χρηματων λου εχω δωσει...

Reaction score
16
Εχω μεταχειρισμενο SL1200MK2 και εκανα δωρο του αδερφου μου καινουριο το Project Essential 2. Η διαφορα δεν ειναι χαοτικη αλλα μου αρεσει περισσοτερο ο ηχος του Project.
Αλλα δεν θα αλλαζα με τπτ το MK2.Πας στο Project να ανοιξεις το καπακι για να του βαλεις αλλο βινυλιο και 1ον, κανει σουζα ολο το πικαπ (!) και 2ον,μαζι με το βινυλιο παντα μα παντα τραβας και την τσοχα μαζι του λογω μη υπαρκτου βαρους!
Ειναι μερικες λεπτομερειες που μπορει να σε τρελανουν στην καθημερινη χρηση.
Οποτε η διαθετεις τα λεφτα για το MK2 και πεθαινεις πολυ πριν απο εκεινο (σορυ για το μπλακ χουμορ) η λες σε καποιον να σου κανει δωρο το Project.

Reaction score
2
Το καινούργιο essential II ( που ειναι απο τα εισαγωγικά μοντέλα)+κεφαλή ortofon om5e εχει 289,00 Το debut carbon πάντως ειναι καλύτερη λύση .

Last edited:

Reaction score
791
κάτω απο το sl1200, μην απατάσθαι, δεν υπάρχει πικάπ, αν δεν αντέχεις το κόστος ή περιμένεις μεχρι να το μαζέψεις η παίρνεις μεταχειρισμένο αφού το ελέγξεις πρώτα. Σήμερα σε λίγο φτηνότερη τιμή το βγάζει η pioneer. Ούτε και πάνω απο την τιμή του εύκολα βρίσκεις ανταγωνιστή μέχρι κάποιο λογικό ποσό.
Εχεις πολλούς δίσκους και θ ασυνεχίσεςι να αγοράζεις δίσκους? ο παράγοντας απόλαυσης του βινυλίου δεν είναι μόνο το πικάπ αλλά είναι και το phono, και μάλιστα εκεί είναι μεγαλίτερος ο πόνος-κοστος, αυτά πρέπει να τα δείς κατάματα τώρα γιατί αργότερα αντί για απόλαυση θα σου προσφέρει άγχος και απογοήτευση. Συγνώμη αν σου χαλάω το όνειρο, αλλά κατά την άποψή μου αν δεν έχεις ικανό αριθμό δίσκων που δεν υπάρχουν σε cd μην το ξεκινάς καθόλου, καλλίτερα να ασχοληθείς με τα άυλα αρχεία και ένα υπολογιστή. Το βινύλιο κοστίζει. Αν βέβαια έχεις βινύλια που δεν υπάρχουν πλέον τότε ξεκίνα να ασχοληθείς αλλοιώς βάλε μία καλλίτερη κεφαλή σε λογικό κόστος (υπάρχουν πολλές) και άκουγε τα βινύλιά σου, ά και όπου τα βρισκεις σε cd πάρτα και ριπάρισέ τα στον υπολογιστή σου. Αν δώσεις τα χρήματα του sl1200 σε dac θα ακούς απείρως καλλίτερα απο το 1200 με μέτρια κεφαλή και ανεπαρκές phono.ΙΜΗΟ

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Το πικ απ που εχεις δεν ειναι και τοσο μπαζο οσολενε πιο πανω εχω 6 ;πλατο technics και εχω ακουσει και αλλα πικ απ μετα απο 25ετη πειρα σαν dj που τα θεωρω ακομα πιο μπαζα απο το slbd 22 της technics που καταστροφεα δισκων δεν θατο ελεγα ψαξε και βρες κεφαλη σταντον L727Ε και βελονα d72Ε η διαφορα απο τη μαμα βελονα που φορας ειναι τεραστια εγω την ειχα δοκιμασει και ηταν μια φθηνη λυση και μην ξεχνας οτι και ο ενισχυτης που εχεις δεν φημιζεται για το phono toy και μην κοιτας οτι ακους απο cd απο το συγκεκριμενο ενισχυτη και ακους καλα και ικανοποιητικα η διαφορα phono me cd θα ειναι αρκετα μεγαλη σε αυτον τον ενισχητη η επομενη λυση ειναι το μκ2 με μια κεφαλη sure me jicosas βελονα η μια ΟrthofoneGOLD

Reaction score
596
Καταρχην καλησπερα σας.Προ μηνος εχοντας αγορασει για το μικρο χωρο-γραφειο, εναν pioneer a10 και τα ηχεια magnat 200, για να ακουω ξανα τα βυνιλια μου μετα απο 15 χρονια αποχης, μαλλον δεν μενω ικανοποιημενος απο το technics slbd22 το οποιο ανεστησα απο την αχρηστεια.Θα ηθελα μια προταση σε πικαπ που να δω διαφορα σε σχεση με το παλιο μου technics, και να συμβαδιζει με το υπολοιπο στερεοφωνικο μου, θα ακουω ροκ και hard rock.
Καλησπερα, ενδέχεται αυτη την εβδομαδα να παρω απο ανταλλαγη ενα dual 704 σε κατασταση καινουριου.Πεσμου αν σε ενδιαφερει.Ευχαριστω!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster