πρόβλημα θορύβου σε technics sl bd22

Reaction score
5
Καλησπέρα παιδιά

Πρόσφατα μου έδωσαν ένα technics slbd22 αλλά δυστυχώς ήταν σε μαύρο χάλι. Δεν έχω πολύ εμπειρία με τα πικάπ γιαυτο θα ήθελα την βοήθεια σας.

Το βασικό πρόβλημα είναι ο έντονος θόρυβος που ακούγετε κατά την αναπαραγωγή των βινυλίων. Λογικό μέχρι ένα σημείο για πικάπ αλλά νομίζω ότι είναι έντονος. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι η βελόνα αλλά σε καινούργιους δίσκους ακούγετε αρκετά καλά. Η βασική απορία μου είναι τι παρεμβάλει μεταξύ rca και κεφαλής ή είναι μόνο καλώδια γιατί οταν βγάζω την βελόνα υπάρχει δυνατό βούισμα, είναι λογικό αυτό;

Άλλο πρόβλημα είναι το pitch που πάει όπου ναναι υπαρχή ανταλλακτικό; Στο ebay δεν βρήκα κάτι. Γενικά ο προϋπολογισμός είναι χαμηλός.

Για προενίσχυση χρησιμοποιώ ένα μίτκη Numark dm1050, ενισχυτή pioneervsx921 και προορατικά eq Kenwoodge 5010.

Οποιοδήποτε tip για βελτίωση του ήχου και μείωση του θορύβου καλοδεχούμενη. Η αλλαγή της κεφαλής είναι στα μελλοντικά σχέδια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
5
Ναι μειώνει τον θόρυβο ελαφρώς, ακόμα και κλειστό ακούγεται θόρυβος. Δεν νομίζω να φταίει ο μικτης γιατί αν βγάλω τα rcaδεν ακούγεται τίποτα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Θα έλεγα να ελέγξεις τα καλωδιάκια πίσω απ την κεφαλή προς τον βραχίονα, μπορεί ν ακουμπάνε.
Επίσης δοκίμασε να βάλεις τα rca στον μίκτη , ένα -ένα διαδοχικά.
Καλό θα ήταν να τ αλλάξεις κάποια στιγμή.

Reaction score
460
Το slbd 22 εχει τύπου t4p κεφαλη άρα δεν υπάρχουν ορατά καλώδια.προενισχυση στο πικαπ κάνει ο μίκτης;

Reaction score
5
άρα δεν αλλάζουν αν προέρχεται από εκεί το πρόβλημα; ναι ο μικτης την κάνει

Reaction score
7.091
δανεισου ενα pre-phono απο καποιον φιλο ή και απο καποιο μελος απο εδω και αν δεις διαφορα το προβλημα ειναι στον μεικτη.Αν οχι τοτε καπου στο πικαπ.Δυστυχως θα πρεπει να ακολουθησεις την πορεια του σηματος αποκλειοντας ολα τα πιθανα σημεια που μπορει να οφειλεται ο θορυβος.Καλυτερα να το κοιτουσε καποιος τεχνικος (σχετικος εννοειται και να εχει ξαναδει πικαπ στη ζωη του γιατι υπαρχουν και καποιοι που δεν εχουν......)

Reaction score
5
για τον μικτή μου φαίνεται δύσκολο γιατί αν βγάλω τα καλώδια του phono in δεν ακούγεται τίποτα. υποθέτω οτι το πρόβλημα είναι μεταξύ το rca του πικάπ μέχρι την κεφαλή, δεδομένου ότι ένα καλώδιο ήταν κομμένο εσωτερικά στο rca του πικαπ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Στο συγκεκριμένο πικάπ τα καλώδια RCA δεν είναι σταθερά αλλά αποσπώμενα.
Δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο.

Reaction score
5
Η αγγελία είναι κοντά ενός χρόνου να έχει μείνει τίποτα; Εκτός αν είναι δίκια σου να σου στείλω pm :)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν υπάρχει ψηφιακό πολύμετρο μπορείς να μετρήσεις τη συνέχεια ανάμεσα στο + και το - του κάθε RCA για να βεβαιωθείς πως δεν φταίει η καλωδίωση.
Θα βρεις ίδια τιμή και στα δύο κανάλια, που θα αντιστοιχεί στην αντίσταση του πηνίου της κεφαλής σου, ελαφρώς αυξημένη.
Καλό είναι να βάλεις σε σειρά άλλη μια αντίσταση ώστε να αποκλείσεις την περίπτωση καταστροφής του πηνίου, αν και με ψηφιακό πολύμετρο δεν τίθεται τέτοιο θέμα με ΜΜ κεφαλή.

Reaction score
5
Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις. Μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι αν βγάλω τα rca από το πικαπ ο θόρυβος συνεχίζεται και είναι ίδιος όταν είναι δυνατά τα gain του μικτη. Εάν βγάλω τα καλώδια τελείως και αφήσω τα gain στο ίδιο σημείο δεν ακούγεται τίποτα. Μήπως χρειάζομαι υψηλής ποιότητας καλώδια ή μπορεί να επηρεάζει κάτι άλλο; Αυτά είναι απλά του εμπορίου.

Reaction score
5
Επίσης πριν λίγο ανακάλυψα ότι ο μετασχηματιστής του μικτη δεν είναι γνήσιος, μπορεί να δημιουργείται το πρόβλημα από εκεί;

Reaction score
460
Επίσης πριν λίγο ανακάλυψα ότι ο μετασχηματιστής του μικτη δεν είναι γνήσιος, μπορεί να δημιουργείται το πρόβλημα από εκεί;
Θα σου πρώτεινα να δανειστείς ενα phono stage να σε συνδέσεις το πικαπ στην είσοδο του και την έξοδο του phono να την ρίξεις στον μικτή. Χαμηλώνοντας και το gain του μικτή και πιθανότατα το πρόβλημα σου θα λυθεί.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας πως δεν είναι γνήσιος?
Φαίνεται κάποια τροποποίηση στη τοποθέτηση του ή κάτι άλλο?
Μόνο αν είναι πολύ κοντά στις εισόδους phono μπορεί να επηρεάσει.

ika

News
Reaction score
16.762
Η αγγελία είναι κοντά ενός χρόνου να έχει μείνει τίποτα; Εκτός αν είναι δίκια σου να σου στείλω pm :)
Δεν είναι δικιά μου αγγελία, την έβαλα μήπως βρείτε κάποιο ανταλλακτικό αν χρειαστεί.
Το ότι είναι παλιά αγγελία, με ένα ΡΜ στον πωλητή μαθαίνετε από πρώτο χέρι αν υπάρχει κάτι.

Reaction score
5
Θα σου πρώτεινα να δανειστείς ενα phono stage να σε συνδέσεις το πικαπ στην είσοδο του και την έξοδο του phono να την ρίξεις στον μικτή. Χαμηλώνοντας και το gain του μικτή και πιθανότατα το πρόβλημα σου θα λυθεί.
Λογικά με ένα phonostageνα μην χρειάζομαι και καθόλου τον μικτη, σωστά;
[DOUBLEPOST=1457562993][/DOUBLEPOST]
Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας πως δεν είναι γνήσιος?
Φαίνεται κάποια τροποποίηση στη τοποθέτηση του ή κάτι άλλο?
Μόνο αν είναι πολύ κοντά στις εισόδους phono μπορεί να επηρεάσει.
Είναι ελληνικής μάρκας και έχει διακοπτάκι που επιλέγεις την τάση εξόδου, συνδέετε με βύσμα στον μικτη.
[DOUBLEPOST=1457563045][/DOUBLEPOST]
Δεν είναι δικιά μου αγγελία, την έβαλα μήπως βρείτε κάποιο ανταλλακτικό αν χρειαστεί.
Το ότι είναι παλιά αγγελία, με ένα ΡΜ στον πωλητή μαθαίνετε από πρώτο χέρι αν υπάρχει κάτι.
Οκ ευχαριστώ που την βρήκες θα κάνω ένα κόπο να δω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo