πρόβλημα με ένα DVD player.

Reaction score
3
Χαιρετώ.
Εχω το εξής πρόβλημα.
Υπάρχει ένα μεγάλο σύστημα "με τα πάντα όλα", με πολλούς ενισχυτές και ηχεία,και ένα προβολέα Sony δεκαετίας,του οποίου έχω αλλάξει τη λάμπα και δουλεύει μιά χαρά.
Κάποια στιγμή,χάλασε το DVD player,ένα Pioneer dV- 868AVi,που είχε αγοραστεί πολλά λεφτά προ δεκαετίας.Δεν διάβαζε δηλαδή το δίσκο.Το πήγα στο σέρβις,και του άλλαξαν όλο το σύστημα ανάγνωσης μαζί με το λέιζερ,και αφού έσκασα 180€,το πήρα.Πήγα σπίτι,έβαλα ένα CD να παίξει,είδα ότι διάβαζε και δεν ξαναασχολήθηκα μαζί του,μιάς και έχω κολλήσει με τον υπολογιστή.
Χτες το βράδυ,πήγα να βάλω να δω καμιά παλιά ταινία της 10ετίας του 50,και με μεγάλη στενοχώρια,είδα ότι τα χρώματα ήταν εντελώς αλλοιωμένα.Αλλαξα ταινία και πνίγηκα στην πρασινίλα.
Η λάμπα του προβολέα, λέω,και ετοιμάζομαι να την αλλάξω,μιάς και έχω πάντα μια λάμπα καβάντζα.Εκείνη τη στιγμή,κάτι μούρχεται στο μυαλό,και βάζω μία βιντεοκασέτα να παίξει,και ω του θαύματος,τα χρώματα είναι μιά χαρά.Αμέσως μετά,το γυρίζω σε κανάλια τηλεόρασης,και βλέπω το ποδόσφαιρο σε HD άψογα.
Αρα,το DVD player φαίνεται να είναι η αιτία.Οπότε μπάινει το ερώτημα,Τι λέτε να συμβαίνει;

Reaction score
3
Η σύνδεση είναι μέσα από έναν Yamaha Z9.,και έχω βάλει και ένα ομοαξονικό, κατ' αρχάς,αλλά και μία οπτική σύνδεση κατόπιν.
Το αποτέλεσμα,τα δύο DVD που είχα βάλει και χτες,παίζουν πάλι χάλια,αλλά ένα που έβαλα τώρα,δεν έχει μεν πράσινο,αλλά τρεμοπαίζει η εικόνα αλλάζοντας αποχρώσεις.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.417
Αν δεν έχει πάθει κάτι η είσοδος του Yamaha και δεν είναι καλώδιο, μην ασχολείσαι άλλο και πάρε ένα ίδιο απ' το opshop. Ή ένα BD player.

Είχα ανέκαθεν την αρχή να μην επισκευάζω players αφού όταν πιά χαλάσουν βρίσκεις πολύ φθηνότερα (και συνήθως καλύτερα).

Reaction score
27.984
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΟΠΣΟΠ.

ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΕΝ ΣΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΟΠΟΤΕ

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ,

ΑΝ ΠΑΣ ΜΕΣΩ ΚΟΥΓΚΛ ΣΤΟ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ.

ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
[DOUBLEPOST=1466334036][/DOUBLEPOST]ΥΓ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ +.......

Reaction score
3
Αν δεν έχει πάθει κάτι η είσοδος του Yamaha και δεν είναι καλώδιο, μην ασχολείσαι άλλο και πάρε ένα ίδιο απ' το opshop. Ή ένα BD player.

Είχα ανέκαθεν την αρχή να μην επισκευάζω players αφού όταν πιά χαλάσουν βρίσκεις πολύ φθηνότερα (και συνήθως καλύτερα).
Εχεις να προτείνεις κάτι;Και μάλιστα,μου είχαν πει ότι θα βγάλει ένα η Samsung που θα παίζει και 4Κ.Ξέρεις κάτι γι' αυτό;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.417
Είναι νωρίς για 4Κ, σε ένα χρόνο και βλέπουμε. ;)
Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα φθηνό BD player με ψηφιακή έξοδο αφού ο Z9 δεν έχει HDMI. Βλέπω πως υπάρχουν άφθονα με 80-90€.
Το ιδανικό για 'σένα βέβαια είναι να έχει αναλογικές εξόδους για να ακούς όλα τα 7.1 σωστά. :) Εκεί όμως ανεβαίνει η τιμή.

Reaction score
3
Είναι νωρίς για 4Κ, σε ένα χρόνο και βλέπουμε. ;)
Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα φθηνό BD player με ψηφιακή έξοδο αφού ο Z9 δεν έχει HDMI. Βλέπω πως υπάρχουν άφθονα με 80-90€.
Το ιδανικό για 'σένα βέβαια είναι να έχει αναλογικές εξόδους για να ακούς όλα τα 7.1 σωστά. :) Εκεί όμως ανεβαίνει η τιμή.
Που πάει δηλαδή;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.417
Δεν ξέρω αλλά η Panasonic έχει/είχε τέτοια. Ίσως και οι άλλοι, Samsung, LG, Sony.

Αναφέρομαι σε λογικές τιμές, μέχρι 200-250€.

Reaction score
3
Δεν ξέρω αλλά η Panasonic έχει/είχε τέτοια. Ίσως και οι άλλοι, Samsung, LG, Sony.

Αναφέρομαι σε λογικές τιμές, μέχρι 200-250€.
Θα το ψάξω και θα πάρω ένα,αν δεν έχω κάνει καμιά βλακεία στη συνδεσμολογία.Εκείνο που με διαολίζει,είναι ότι ο ήχος βγαίνει καμπάνα.
Και κάτι εκτός νήματος.Κάτι έχει το σύστημα και μου κάνει τη ζωή δύσκολη ζητώντας μου συνέχεια να κάνω login,ενώ σε άλλα σάιτ είμαι μόνιμα ,και αφού βάλω τον κωδικό,που είναι στάνταρ,δε τον δέχεται,με αποτέλεσμα να ξανακάνω αίτηση νέου κωδικού.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.951
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou