πρόβλημα με τηλεκοντρολ

Reaction score
50
το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι όταν δίνω οποιαδήποτε εντολή στον AV (yamaha) πχ ένταση ήχου ...... ανοίγει η τηλεόραση (LG), κάτι πολύ ενοχλητικό γενικά, ιδίως όταν βλέπεις από τον προβολέα.

Το πιο απλό βεβαια θα ήταν να .... κλείσω την TV, έλα ντε που στην εποχή της κατάργησης των stand-by η LG αποφάσισε να καταργήσει τον κεντρικό διακόπτη

η λύση του να βγάζω την TV από την πρίζα δεν είναι και ιδιαίτερα βολική, καμια ιδέα ρε παιδιά; :sad:

Reaction score
62
το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι όταν δίνω οποιαδήποτε εντολή στον AV (yamaha) πχ ένταση ήχου ...... ανοίγει η τηλεόραση (LG), κάτι πολύ ενοχλητικό γενικά, ιδίως όταν βλέπεις από τον προβολέα.

Το πιο απλό βεβαια θα ήταν να .... κλείσω την TV, έλα ντε που στην εποχή της κατάργησης των stand-by η LG αποφάσισε να καταργήσει τον κεντρικό διακόπτη

η λύση του να βγάζω την TV από την πρίζα δεν είναι και ιδιαίτερα βολική, καμια ιδέα ρε παιδιά; :sad:
Μιλάμε για Universal τηλεκοντρόλ??

Reaction score
50
οχι, οι εντολές δίνονται απο το γνήσιο remote του Yamaha το οποίο αν και μαθητευόμενο είναι γυρισμένο σε AMP mode, αρα χρησιμοποιεί τους codes τις Yam. Δεν έχω περάσει codes για LG, δεν τους ξέρω καν.

Μια λύση θα ήταν να βάλω στο remοte του Yam τους codes της LG, μήπως έτσι με ενα remote ελέγχω και τις 2 συσκευές αλλά αυτό δεν είναι βολικό για τους υπόλοιπους του σπιτιού που έχουν μάθει με ξεχωριστά τηλ/ρια

Reaction score
50
Αγοράζω την τηλεόρασή σου....
σε τιμή ευκαιρείας φυσικά!
:p

ρε χαμένε :crazy_3: ... ειναι μικρή αυτή... δεν σου κάνει, εσύ είσαι large τύπος

δεν αφήνεις τις εξυπνάδες τώρα να δουμε τι θα κάνουμε;

Reaction score
49
Απάντηση: πρόβλημα με τηλεκοντρολ

Λύση 1η
Βάζεις κάποιο αντικείμενο μπροστά στο ματάκι IR της TV όταν βλέπεις στον προβολέα. Κόστος 0€

Λύση 2η
Αγοράζεις πολύπριζο με διακόπτη. Συνδέεις την TV εκεί και απλά κλείνεις το πολύπριζο όταν θες να δεις στο προβολέα. Κόστος μικρό.

Λύση 3η
Αγοράζεις τηλεχειριζόμενη πρίζα και συνδέεις πάνω της την TV. Όταν θες να δεις στον προβολέα σταματάς την παροχή ρεύματος στην TV μέσω του (απλού) τηλεχειριστηρίου της πρίζας. Ακριβότερο από όλα μεν, ξεκούραστο δε.

Υ.Γ.: Αν σου κάτσει η συχνότητα της πρίζας (λύση Νο3) να είναι ίδια με της TV ή του ενισχυτή, παίξε Λόττο (και πες μου και μένα 6 αριθμούς από το 1 ως το 49, αυστηρώς μέσω πμ) :crazy_3: :happy_8: :happy_8:

Reaction score
50
Re: Απάντηση: πρόβλημα με τηλεκοντρολ

Υ.Γ.: Αν σου κάτσει η συχνότητα της πρίζας (λύση Νο3) να είναι ίδια με της TV ή του ενισχυτή, παίξε Λόττο (και πες μου και μένα 6 αριθμούς από το 1 ως το 49, αυστηρώς μέσω πμ) :crazy_3: :happy_8: :happy_8:

χαχαχα :crazy_3: :cool_11:
έτσι και με βάλεις τσάμπα σε έξοδα και εσύ θα μου δώσεις μια βόλτα με το υπερηχητικό (kawa) για να πατσίσουμε :crazy_1:

Ευχαριστώ για τις προτάσεις !!!

Reaction score
49
Απάντηση: πρόβλημα με τηλεκοντρολ

Κώστα τι έγινε τελικά??
Όλα ΟΚ?? :happy_4:

(να γλιτώσω και το.......δάνειο του διαστημόπλοιου... :cool_11:)

Reaction score
50
Re: Απάντηση: πρόβλημα με τηλεκοντρολ

Κώστα τι έγινε τελικά??
Όλα ΟΚ?? :happy_4:

(να γλιτώσω και το.......δάνειο του διαστημόπλοιου... :cool_11:)
μέχρι και κορνίζα με μεγεθος μικρής τηλεόρασης :crazy_1: έβαλα μπορστά και δεν μπλόκαρε το σήμα, το επόμενο που θα δοκιμάσω είναι τσίχλα :crazy_3:

Δοκίμασα και στο μαθητευόμενο remote του Yamaha να βάλω τους code της TV, και επεξαν μια χαρά αλλά το πρόβλημα παρέμεινε.

Αρα κλείσιμο της TV από την πρίζα ρεύματος (οχι δεν πήρα τηλεχειριζόμενη) .... εγώ γλίτωσα τα έξοδα και εσύ την βόλτα και τα καύσιμα (αυτό πρέπει να καίει κανα περίεργο μίγμα κηροζίνης ε; :cool_11:)

Reaction score
4
μια που το έφερε η κουβέντα με λίγα λεφτά παίρνεις GSXR... το έχεις οδηγήσει κιόλας και το ξέρεις....
δεκτή και ανταλαγή με μπόμπο!!!

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: πρόβλημα με τηλεκοντρολ

.... εγώ γλίτωσα τα έξοδα και εσύ την βόλτα και τα καύσιμα (αυτό πρέπει να καίει κανα περίεργο μίγμα κηροζίνης ε; :cool_11:)
Να δεις πως το έλεγε η διαφήμιση.....
Τσιφούουουτη!!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11:

Δεν καίει κηροζίνη
αλλά απλή αμόλυβδη βενζίνη...
αλλά Κώστα....δυστυχώς για μένα, πίνει πολύ.
Στο ρεζερβουάρ, σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού βαρύ
νομίζω ακούω μια δίνη
να ρουφάει τη βενζίνη
& στο πορτοφόλι σκοτοδίνη....

(απόσπασμα από το νέο βιβλίο: Γίνετε ποιητής...Αγοράστε ZZR)
:cool_11: :cool_11: :cool_11::happy_8: :happy_8: :happy_8:

Reaction score
50
το πρόβλημα του τηλεχειρισμού παραμένει :(

τώρα που έβαλα στον ίδιο χώρο και cd/amp όλα ανοίγουν την TV
πατας Play; ανοιγεί η TV, χαμηλώνεις ένταση; ανοιγεί η TV!
Και μιλάμε για 4 διαφορετικές μάρκες μηχανημάτων!

δλδ θες δεν θές θα δεις τηλεόραση :111:

περιμένω νέα από το service της LG, δεν το έχουν ξανακούσει λέει τέτοιο πρόβλημα.

Ελπίζω στην θετική ανταποκρισή τους γιατί έχει γίνει πολύ σπαστικό

Reaction score
384
Mε ενα Philips θα μπορουσες να εχεις τα μηχανηματα με IR receiver και να μην φευγουν οι εντολες απο το χειριστηριο και τις πιανει η τηλεοραση.
Επισης, η LG εχει RS232 νομιζω, kαι ο serial extender Philips μπορει να μπει hardwired στην τηλεοραση.

Reaction score
50
τελικα το προβλημα λύθηκε μεσω service, μια αναβαθμιση έκαναν και όλα ΟΚ.
Επίσης πολύ γρηγοροι και εξυπηρετικοί
thanx LG!

Δημήτρη αυτο που λές θα ήταν μια καλή λύση αλλά προϋποθέτει αγορά για κάτι που στην ουσία δεν χρειάζομαι, ασε που μολις βαλω τα χέρια πάνω σε μηχανημα philips αυτο ...... πνέει τα λοίσθια :137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef