πρόβλημα με AUDI

Reaction score
14
θα ήθελα την συμβουλή σας παίδες.

Εχω ενα audi allroad του 2002 και μου παρουσίασε εδώ και τρεις μήνες εναν πρόβλημα

απο το πίσω μέρος ακούγονταν ενας θορυβος σαν κάτι που κινούνταν περιστροφικά εβρισκε κάπου και εβγαζε ενα γκρουκ με συχνότητα 30bpm

λέω σαν πρώτη διάγνωση μάλλον κάτι στο πίσω διαφορικό ή σε κάνα αξονα θα είναι.

Το πάω πρίν 2 μήνες στον Γρατσία οπου το πάω πάντα και τους εχω απόλυτη εμπιστοσύνη και φυσικά εχω και την κατάλληλη εξυπηρέτηση (μέιωση κόστους ανταλλακτικών... περνάνε πολλά σαν εγγύηση αν μπορούνε κλπ κλπ)

Αρχικά λένε μήπως είναι απο φθαρμένα τακάκια και πίσω δισκόπλακες, λένε ετσι και αλλιώς θέλουν αλλαγμα να τα αλλάξουμε να δούμε αν έφταιγαν αυτά. Τα αλλάζουν 400 Ευρώ σύνολο ο θόρυβος εκεί ακλόνητος.

Μετά μου λένε οτι μάλλον φταίει η αντλια της Βενζίνης η οποία θα ερχονταν σαν ανταλλακτικό σε 10 μέρες όποτε το ξαναπάω σε 10 μέρες, αλλάζουν αντλία, πάλι ο ίδιος θόρυβος, αλλά αυτή την φορά η συχνότητα με την οποιά επαναλαμβάνονταν πολύ πιό συχνή.

Ξανακλέινω ραντεβού, αφού στο μεσοδιάστημα χρειαζόμουν το αμάξι και αναγκάστηκα να το πάρω μιας και τα πειράματα τους κρατάγανε πολλές μέρες. Στο διάστημα που το χρησιμοποίησα το αμάξι ο θόρυβος ερχονταν ακόμα και σε στάση δηλαδή το αμάξι δεν έπρεπε απαραίτητα να κινείται για να αρχίζει ο θόρυβος. Ο θόρυβος αυτός είχε γίνει εντονότερος και φυσικά ακουγόταν ασχημος. Με κλείσιμο και αναμμα της μηχανής σταμάτησε, αλλά μετά μερικά χιλιόμετρα ξανα μανα.

Το ξαναπάω ετσι αρρων αρρων πρίν 11 μέρες και απο τότε μέχρι και σήμερα του αλλάζουν βαλβίδες στο τεπόζιτο και με εχουν αφήσει χωρίς αμάξι τόσο καιρό (χωρίς το δικό μου δηλαδή αφού μου εχουν δώσει ενα αλλο αντικατάστασης)

Η ερώτηση μου πρός τους κυρίους υπευθυνους της Γρατσίας ΑΕΒΕ είναι αν δεν είναι βαλβίδες τι άλλο να είναι μου απάντησαν τότε πάμε για νεο τεπόζιτο.

Δεν θέλω να ξέρω πόσο θα είναι το σύνολο, αντλια, βαλβίδες και τεπόζιτο αλλά κάτω απο 1300 ευρώ δεν βλέπω να φεύγω.

Το θέμα είναι οτι το αμάξι μου εχει μια σπάνια βλάβη που ακόμα και στο online fault database της VAG δεν το είχαν ξαναδεί ποτέ. Αυτη η σπάνια βλάβη όπου τόσο ο Γρατσίας και η ΚΟΣΜΟΚΑΡ όσο και το εργοστάσιο πειραματίζονται στο κασίδι μου, πιστεύω ότι με καμμία κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να χρεωθεί στην κεφάλα μου την κλούβια, αλλά να την επομισθεί το εργοστάσιο τελεία και πάυλα.

Τι λέτε εχω βάση να ξεκινήσω αγώνα κατά της ΚΟΣΜΟΚΑΡ και της AUDI? Η θα χάσω τον χρόνο μου και μόνο?

Εχω στείλει μεσω εμαιλ την διαμαρτυρία μου στο εργοστάσιο στην Γερμανία.

Αλλά στην τελική ευθεία, αυτό που με εχει εξοργίσει είναι ότι χαλάει ενα αμάξι που όταν αγοράσθηκε καινούργιο (οχι απο εμένα!!) είχε 97,000 ευρώ... αυτό απο μόνο του δεν θα έπρεπε να είναι λόγος να μην σε αφήνει αυτό το μαμημένο το κολάμαξο για 25 μέρες και βάλε καραβοφάναρο? Δεν λέω να μην χαλάει ποτέ, αλλά να μένεις 25 μέρες χωρίς γιατί δεν μπορούν να εντοπίσουν μια οπποιαδήποτε βλάβη, σπάνια ή όχι δεν με αφορά?!!!!

Νομίζω ότι αν το εργοστάσιο είναι σωστο και νοιάζεται για τον κάθε πελάτη τους είτε εχει αγοράσει το Α2 ή το S8 οφείλει να τον ακούσει και να σεβασθεί το παράπονο του?

Τι λέτε ακούω γνώμες και συμβουλές απο όλους?

Reaction score
5
Ρώτησα έναν φίλο-γνώστη, και μου είπε να κοιτάξεις το βολάν. Έχεις αλλάξει δίσκο/πλατώ πρόσφατα; Αν ναι, άλλαξαν το βολάν; Αν όχι, μήπως είναι καιρός;
Πάντως google το "dual mass flywheel"...Το ότι ακούς τον ήχο από πίσω, μπορεί απλά να μεταφέρεται από το πρόβλημα μπροστά, μέσω εξάτμισης ή vibration.

Πάντως, για μένα που δεν ξέρω, αυτά για τα ντεπόζιτα και τις αντλίες και τα τακάκια, μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν. Επαναλαμβανόμενος ήχος, ακόμα και όταν είσαι σταματημένος, δεν έχει σχέση με όλα αυτά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάντως, για μένα που δεν ξέρω, αυτά για τα ντεπόζιτα και τις αντλίες και τα τακάκια, μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν. Επαναλαμβανόμενος ήχος, ακόμα και όταν είσαι σταματημένος, δεν έχει σχέση με όλα αυτά.
Άντε ντε. Πάρτο ρε μάνα μου από αυτούς το αμάξι και πήγαινέ το στην αντιπροσωπία. Αυτοί σε λίγο θα σου αλλάζουν και τις ταπετσαρίες για να βρούνε από που βαράει.

...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.475
Σούταρέ το και πάρε ένα Tuareg, ή ένα Tuareg με βραδινό φόρεμα -να δεις πώς το λένε... Α ναι! Cayenne...

... εκτός αν το prestige έρχεται σε 2η μοίρα, οπότε, Mazda.

Reaction score
14
Ρώτησα έναν φίλο-γνώστη, και μου είπε να κοιτάξεις το βολάν. Έχεις αλλάξει δίσκο/πλατώ πρόσφατα; Αν ναι, άλλαξαν το βολάν; Αν όχι, μήπως είναι καιρός;
Πάντως google το "dual mass flywheel"...Το ότι ακούς τον ήχο από πίσω, μπορεί απλά να μεταφέρεται από το πρόβλημα μπροστά, μέσω εξάτμισης ή vibration.

σε tiptronic δισκο/πλατώ????

δύσκολο μάλλον, δεν ξέρω αυριο θα πάρω τηλέφωνο στην Κοσμοκάρ και παράλληλα και στο εργοστάσιο στην Γερμανία και θα αρχίσει ο δρόμος του χεζω όποιον εχω στην γραμμή....

Reaction score
5
Δεν ήξερα ότι ήταν Tiptronic.
Σε αυτή την περίπτωση, θα επιμείνω για το κιβώτιο. Κάτι πρέπει να παίζει εκεί μέσα. Πρέπει να το δει κάποιος που γνωρίζει από τέτοια αυτόματα κιβώτια, και δύσκολα θα βρεις κάποιον στην Ελλάδα. Γιαυτό και είναι hot potato το θέμα μέχρι στιγμής, υποψιάζομαι.
Θα πρότεινα να επιμείνεις να σου κοιτάξουν το κιβώτιο. Ένα σωρό πράγματα γυρίζουν εκεί μέσα και σταματημένος να είσαι. Πες τους να αφήσουν το ντεπόζιτο. Και τους πίσω καθαριστήρες. Και τον προφυλακτήρα. Και τα ζαντολάστιχα! :happy_8:

Reaction score
5
Πάντως, αν το φτιάξεις τελικά, πες μας τι ήταν.
Αν το πουλήσεις, να πάρεις το νέο Allroad. Έχει ένα 4.2lt V8, μούρλια! :-D

Εγώ πάντως, αυτοκίνητο με πρόβλημα δεν θα πούλαγα. Θα το έφτιαχνα πρώτα. But it's just me. Άλλοι σκέφτονται αλλιώς.

Reaction score
14
δεν εχω πουλήσει ποτέ αυτοκίνητο με πρόβλημα γνωστό σε εμένα, και αν το έκανα το έκανα με γνώση του αγοραστή και φυσικά κάποια μείωση του τιμήματος. (και το χοντρύτερο που εχω κάνει είναι να φτάνει το επόμενο σέρβις και να θέλει αλλαγή τακάκια π.χ. οπότε λέω στον αγοραστή πάρε το 400 ευρώ φθηνότερα π.χ. (λέω!!)

Να το πουλήσω δεν το βλέπω καθώς με εχει βολέψει τρομερά και αλλωστε ενα πρόβλημα εβγαλε, δεν έπαθε και ολικό Blackout

δεν μπορώ να αντέξω και δεν θέλω το νέο allroad, και φυσικά εχοντας καλομάθει σε ανεση, γκάζια, offroad αλλά & onroad αψογη συμπεριφορά δεν διανοούμε να το πουλήσω αν δεν βρώ κάτι προσιτό που να μήν εχει μια περισουσία για αντικατάσταση.

Σκέφτομαι το νέο tiguan αλλά τελικά μάπα το καρπούζι, και αναμένω να δώ απο κοντά το Q5 όταν με το καλό παρουσιασθεί. μέχρι τότε σκέψη για πούλημα δεν υπάρχει και αν με το καλό ερθει το Q5 και δεν εχει όσο ενα Q7 χωρίς εξτρά, τότε θα το συζητήσω με τον εαυτό μου!!!

Reaction score
14
Το Q7 ...δεν έχει θέση στην Αθήνα. Όπως δεν έχει θέση στο χώμα.
Είναι απλά ένα ''πείραμα'' κύρους της Audi.
Ή το απαραίτητο για το Κολωνάκι όχημα για μερικούς και μερικές.

Reaction score
807
δεν καταλαβαινω τον λογο για τον οποιο πληρωνες τα χρηματα που σου ζητουσαν την στιγμη που ο θορυβος παρεμενε.Εκαναν συνεχως λαθος εκτμησεις τις οποιες παντα πληρωνες.Ειναι προφανες οτι πηγες ο αμαξι σου σε λαθος μαστορα/συνεργειο.

HV

Reaction score
0
Ρε παιδια εγω γιατι οποτε εχω προβλημα και δεν ξερω τι ειναι το παω στην αντιπροσωπεια , το γδυνουν, βρισκουν τι ειναι και το φτιαχνουν ? Δλδ ποια αντιπροσωπεια σου αλλαζει καθε φορα απο κατι μεχρι να βρει τι ειναι ???

Reaction score
264
Απάντηση: Re: πρόβλημα με AUDI

δεν καταλαβαινω τον λογο για τον οποιο πληρωνες τα χρηματα που σου ζητουσαν την στιγμη που ο θορυβος παρεμενε.Εκαναν συνεχως λαθος εκτμησεις τις οποιες παντα πληρωνες.Ειναι προφανες οτι πηγες ο αμαξι σου σε λαθος μαστορα/συνεργειο.
Συμφωνω.οταν πας αντιπροσωπεια και δεν σου φτιαχνουνε τη βλαβη τους λες απλα ξαναβαλτε επανω τα παλια ανταλακτικα που βγαλατε και δεν πληρωνεις φραγκο.αν σε χρεωσανε και δεν εκανες δουλια σου εχεις δικαιωμα να τους κανεις μηνυση.

οι ταχητητες μπαινουνε κανονικα?
οταν ξεκινας σκορτσαρει,δηλ. κανει κομπιασματα και ψυτοτηναγματα αποτομα προς τα εμπρος?

Reaction score
0
πουλα το καλυτερα να ησυχασεις

+100 και εαν δεν θέλεις να πουλάς μούρη και διαθέτεις χρήματα, πάρε ένα Land Cruiser να βρείς την υγειά σου.. (ή έστω ένα CX-7)

Ειχα AUDI 1.8T quattro για 3 χρόνια... δεν το άντεξα παραπάνω (βλάβες, χείριστη αντιπροσωπεία, πανάκριβα service) και το σούταρα με πολλή χαρά...:pc::pc:

Reaction score
14

δεν εχω πληρώσει ακόμα ουτε μια δραχμή (Ευρώ) καθώς αφήναμε την καρτέλα επισκευής ανοικτή για να δούμε στο τελος την σούμα, τι θα χρεω΄σουν και τι οχι.

Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης καθώς ξέρω και το αφεντικό απλά τίθεται θέμα πειράματος στο κασίδι μου και αυτό απλά δεν θα το πληρωσω εγω.

Reaction score
1
+100 και εαν δεν θέλεις να πουλάς μούρη και διαθέτεις χρήματα, πάρε ένα Land Cruiser να βρείς την υγειά σου.. (ή έστω ένα CX-7)

Ειχα AUDI 1.8T quattro για 3 χρόνια... δεν το άντεξα παραπάνω (βλάβες, χείριστη αντιπροσωπεία, πανάκριβα service) και το σούταρα με πολλή χαρά...:pc::pc:
τον εχω φαει να μου το πουλησει και δεν μου το πουλαει
δεν υπαρχει καλυτερο και πιο πρακτικο αυτοκινητο
δεν συγκρινεται με κανενα ειναι μια κατηγορια μονο του
ειναι ομως πολυ ακριβο
τα αυτοκινητα ειναι τυχη μπορεις να επεσες σε ελλατωματικο κομματι

Reaction score
51
Απάντηση: πρόβλημα με AUDI

απο το πίσω μέρος ακούγονταν ενας θορυβος σαν κάτι που κινούνταν περιστροφικά εβρισκε κάπου και εβγαζε ενα γκρουκ με συχνότητα 30bpm

Άσε ρεζερβουάρ, αντλίες κλπ.
Επίσης μη σου αλλάξουν τις πίσω πόρτες ή τους γρύλους (έχουν συνηθίσει να αλλάζουν γρύλους στην καρέντα.....:cool_11::cool_11:)

Να ρίξουν μια ματιά στα δισκάκια του συνεκτικού συμπλέκτη (αυτός που μοιράζει τη ροπή στους δύο άξονες ανάλογα με την πρόσφυση)
Αν θυμάμαι καλά, τέτοιον έχει (και όχι διαφορικό Torsen)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.876
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain