πρόβλημα με crt philips 9416

Reaction score
1
Χαιρετώ σας.

Η TV: CRT philips 9416 29'' στα 100Hz.

To πρόβλημα: Ως γνωστόν όταν η TV είναι σε φάση stand by υπάρχει μια ένδειξη, ένα λαμπάκι κόκκινο συγκεκριμένα το οποίο είναι μόνιμα αναμμένο. Εδώ και κάποιες μέρες σε άτακτα χρονικά διαστήματα αυτό από μόνιμα κόκκινο γίνεται αναβοσβήνον κόκκινο (αναβοσβήνει με ρυθμό 3-4 φορές/sec) και σε αυτή τη φάση "δεν ακούει" το τηλεκοντρόλ.
Όταν το παρουσιάζει αυτό η μόνη λύση είναι κλείσιμο και πάλι άνοιγμα από το κουμπί power on της TV οπότε και επανέρχεται αλλά με την πάροδο λεπτών ή και ωρών πάλι τα ίδια και πάει λέγοντας. Κάποιες φορές δε, παρουσίασε την ίδια συμπεριφορά και κατά τη διάρκεια λειτουργίας δλδ εκεί που έπαιζε, έσβησε και το κουμπί της αναμονής αναβόσβηνε με τον τρόπο που προανέφερα.

Υποθέτω ότι έχει να κάνει με την τροφοδοσία.

Μια και γνωρίζω ότι από τα χέρια αρκετών μελών έχει περάσει το συγκεκριμένο μοντέλο, έχει κανείς κάποια εκτίμηση είδους βλάβης και κόστους επισκευής?
Έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο?

ευχαριστώ

Reaction score
5.672
ειχα την ιδια πριν πολλα χρονια .
ειχα το ιδιο προβλημα εαν θυμαμαι καλα . οταν την εσετιλα στην φιλιπς μου ειπαν οτι ειναι ασυμφωρο το κοστος ...

Reaction score
91
Φιλε μου νομιζω οτι ειναι τροφοδοτικο η μου ειχαν πει ψεματα και με εφαγαν στη αντιπροσωπεια

Reaction score
6
Προφανώς λόγω της παρόδου των ετών τα ανταλλακτικά να είναι πλέον ακριβά.

Το service menu στη συγκεκριμένη βγαίνει ως εξής:

Πατώντας 0,6,2,5,9,6 και το πλήκτρο info (i+) γρήγορα εμφανίζεται η αρχική σελίδα.

Εκεί λέει τα errors και τα defect modules της συσκευής, καθώς και τις ώρες.

Δεν ξέρω αν αυτό βοηθήσει τους τεχνικούς μήπως και το ανταλλακτικό που χρειάζεται για να διορθωθεί η βλάβη δεν είναι ακριβό.

Reaction score
0
Απάντηση: πρόβλημα με crt philips 9416

λογικα το προβλημα ειναι σε καποιον ηλεκτρολυτικο πυκνωτη στην τροφοδοσια..ακομη και ψυχρες κολησεις μπορει να ειναι..λογικα το κοστος ειναι μικρο..γνωμη μου παντα

Reaction score
6
Συμφωνώ.

Όχι ότι έχω τεχνικές γνώσεις επί του θέματος αλλά το ίδιο μου έχουν πει κι εμένα για τη συγκεκριμένη, όταν ρώτησα.

Και ρώτησα γιατί αυτό το μοντέλο αργά ή γρήγορα το παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα.

Reaction score
1

ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας

μπήκα στο σερβις μενού και από λάθος χειρισμό έκανα reset τα errors είχα προλάβει όμως και τα κατέγραψα:
020 050 021 015 020 038 021 050 067 005
παρεμπιπτόντως στο ίδιο μενού είδα ότι η τιβι έχει πάιξει 9400 ώρες.
Υπάρχει κάποιο site που να αναφέρει με τι είδους πρόβλημα/βλάβη σχετίζεται ο κάθε κωδικός error?

thanx egain :)

Reaction score
1

Για την ιστορία και για κάποιον που θα αναζητήσει στο μέλλον ανάλογο θέμα να πω ότι το πρόβλημα ήταν σε κάποιο "ποδαράκι" που ήταν κολλημένο στην πλακέτα στο οποίο είχε φύγει/σπάσει η περιμετρική κόλληση (είχε ένα τριχοειδές κενό περιμετρικά, ορατό με το μάτι). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρόβλημα να εμφανίζεται εκ περιτροπής (πότε έκανε και πότε δεν έκανε επαφή).
Τα παραπάνω σύμφωνα και με τον τεχνικό που ήρθε σπίτι και επιδιόρθωσε τη βλάβη (εξουσιοδ συνεργ της φιλιπς). Τρεις μέρες μετά η TV δεν το έχει ξαναπαρουσιάσει.
Κόστος:48€

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν

cya :)

Reaction score
0

και εγω είχα το ίδιο πρόβλημα μόνο που σε εμένα έκλεινε η τηλεόραση και το φωτάκι αναβόσβηνε κόκκινο. την πήγα σε έναν τοπικό μάστορα γιατι φοβήθηκα μην μου πιάσουν τον κ... στην philips και μου ειπε οτι άλλαξε τροφοδοτικό. Μου πήρε 100 ευρώ. Τωρα που διαβάζω τα παραπάνω μάλλον αυτός μου έπιασε τον κ... εεε;

Reaction score
1
Εχω την ιδια (9416) και μου κανει ακριβως τα ιδια προβληματα εδω και 2 μηνες αραια και που!. Για να μην την παω στην ΜΑΜΑ (ειναι και μακρια....).... λεω να την παω σε εναν ας πουμε γνωστο τεχνικο , συστημενο στο περιστερι. θα σας ενημερωσω..... εβγαλα την πλακετα τροφοδοσιας, την πηγα στο μαγαζι - ηλεκτρονικων που μου συστησε τον τεχνικο, αλλα οι 15 ηλεκτρολιτικοι πυκνωτες που εχει η πλακετα , οπτικα φαινονται ενταξει. Πηρε και τον τεχνικο τηλεφωνο και του ειπε να παω ολη την τηλεοραση γιατι μπορει να το προκαλει η ιδια και οχι καθαρα το τροφοδοτικο... θα δουμε !!!! θα σας ενημερωσω!!!!

Reaction score
1
Λοιπόν.....

Την πήγα εχτές το απόγευμα στον μαστορα.

Την πήρα σήμερα το μεσημέρι.

Μου είπε ότι άλλαξε ένα μετασχηματιστάκι - πηνίο , παλμικό.

μου το έδωσε το παλιό.

Μου λέει τι να σου πάρω τώρα;

ξέρω εγώ; του απαντάω..

Τελικά,

Του έδωσα ένα 50άρικο και μου έδωσε ρέστα 20άρικο.!!!

Κόστος 30 ευρώ.

*ήμουν συστημένος όταν πήγα σε αυτόν.*
** Δηλαδή στη philips πόσο θα έπαιρναν;**

***θα ανεβάσω και φωτος στην πρώτη ευκαιρία.***

Reaction score
1
Επανέρχομαι για να ολοκήρώσω το θέμα...

Εδώ είναι ο ασθενής....

http://img8.imageshack.us/i/p5200554.jpg/

Uploaded with ImageShack.us

Εδώ είναι χωρίς το πίσω κάλυμα....
*(η σκόνη είναι όλη δική μου ...τόσα χρόνια την ...μάζευα!!!)

http://img299.imageshack.us/i/p5200534.jpg/

Η πλακέτα τροφοδοσίας είναι αυτή η όρθια δεξιά.

Reaction score
1
παρακάτω φαίνεται καλύτερα...

http://img27.imageshack.us/i/p5220556.jpg/

http://img412.imageshack.us/i/p5200553b.jpg/

Εδω φαίνεται καλύτερα ότι:

* στο πλαίσιο C έχει "αρπάξει" λίγο η πλακέτα λόγω των δύο θερμικών αντιστάσεων που βρίσκονται διπλα δίπλα. (έχει σκουρίνει το χρώμα, - αλλά αυτό ΔΕΝ ήταν το πρόβλημα!!!).

*ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ μου είπε ότι έφταιγε ένα μετασχηματιστάκι - πηνίο , παλμικό το οποίο και αντικατέστησε, μάλλον ή αυτο που βρίσκεται στο Α ή αυτο που βρίσκεται στο Β.

* Βασικά επειδή την ξανα-άνοιξα την τηλεόραση για να την καθαρίσω με σπρέϊ επαφών, (καινούργια έγινε!!!), ΔΕΝ είδα να έχει αντικατασταθεί κανένα από τα δύο (Α ή Β ).

Reaction score
1
* Αυτός μου έδωσε αυτό ως το παλιό:

http://img31.imageshack.us/i/p5230568.jpg/

http://img138.imageshack.us/i/p5230571.jpg/

Το οποίο όμως ΔΕΝ το είδα πουθενά στην πλακέτα τροφοδοσίας διότι την είχα φωτογραφίσει ΠΡΙΝ την πάω για επισκευή.

Η φωτογραφία η αρχική είναι αυτή:

http://img185.imageshack.us/i/p5200544.jpg/

Τέλος πάντων, την επισκευάστηκε με 30 ευρώ, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τί αλλαξε!!!

***ΟΙ φωτογραφίες είναι από εμένα και είναι τελείως ερασιτεχνικές, πλήν όμως πιστεύω κατατοπιστικές***

Μια ερώτηση για να έχω υπ΄όψιν μου και να μου φύγει η απορία.

ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση το σπρέϊ επαφών που χρησημοποίησα για να την κάνω λαμπίκο, να έφθειρε πλαστικά σημεία της βάσης της κάτω πλακέτας της τηλεόρασης , γιατί όταν την άφησα να στραγγίξει από το πλυσιμο, και την φύσηξα με αέρα, βρήκα σε κάποιο σημείο σπασμένο πλαστικό και γενικά νομίζω ότι ήταν πολύ "ευαίσθητη" κατα την συναρμολόγησή της....

Για να μην τα "ρίξω " στον Μάστορα ότι δεν την πρόσεξε κατά την επισκευή γιατί είναι και λίγο νταβούρι η ρημάδα.

Λέτε να φταίει που την "τάραξα" στο σπρέϊ;

Reaction score
1
Ξανά η ερώτηση γιατί με τρώει....

ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση το σπρέϊ επαφών που χρησημοποίησα για να την κάνω λαμπίκο, να έφθειρε πλαστικά σημεία της βάσης της κάτω πλακέτας της τηλεόρασης , γιατί όταν την άφησα να στραγγίξει από το πλυσιμο, και την φύσηξα με αέρα, βρήκα σε κάποιο σημείο σπασμένο πλαστικό και γενικά νομίζω ότι ήταν πολύ "ευαίσθητη" κατα την συναρμολόγησή της....

Για να μην τα "ρίξω " στον Μάστορα ότι δεν την πρόσεξε κατά την επισκευή γιατί είναι και λίγο νταβούρι η ρημάδα.

Λέτε να φταίει που την "τάραξα" στο σπρέϊ;

Reaction score
0
τα sprey επαφών ειδικά αυτά χωρίς λάδι έχουν ισχυρό ψυκτικό αποτέλεσμα και το γράφουν και στις οδηγίες οτι θέλει προσοχή στα πλαστικά (καθώς με τόσο πάγωμα τα κάνει πολύ εύθραυστα).

λογικά εσύ την έκανες τη ζημιά :105:

Reaction score
1

Για τον καθαρισμό, μπορούς άνετα να βάλεις ένα σεσουάρ σε δυνατό ΚΡΥΟ αέρα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef