πρόβλημα (;) με Samsung LE46B750

Reaction score
0
Γειά σας,

εδώ και λίγους μήνες έχω μια Samsung LE46B750. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση της τηλεόρασης, αλλά παρουσιάζει ένα φαινόμενο που δεν ξέρω αν πρέπει να με ανησυχεί ή όχι. Κάθε φορά που ανοίγει αφού έχει παραμείνει για ώρα κλειστή (δεν το κάνει άμα "ζεσταθεί"), ακούγεται ένας "σπινθηριστός" ήχος διάρκειας λίγων δευτερολέπτων (μέχρι να εμφανιστεί η εικόνα), περίπου σαν το σπινθήρισμα που ακούει κανείς ενίοτε σε καλώδια υψηλής τάσης. Σε τυχαίες φάσεις, το κάνει και όταν βρίσκεται σε λειτουργία standby. Λυπάμαι που δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα, από όση αναζήτηση έχω κάνει, παρεμφερή αναφορά βρήκα μόνο εδώ, και ομολογώ ότι με άγχωσε λιγάκι.

Τι προτείνετε; Δεδομένου ότι είναι εντος εγγύησης, να έρθω σε επαφή με την αντιπροσωπεία, ή δεδομένης της καλής συμπεριφοράς της, έχω περισσότερα να χάσω παρά να κερδίσω; Ευχαριστώ προκαταβολικά!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ένα τηλέφωνο,για να σας πουν και αυτοί τι μπορεί να είναι,ποτέ δεν έβλαψε.Πόσο μάλλον που είστε και εντός εγγύησης.

Reaction score
0
Απάντηση: πρόβλημα (;) με Samsung LE46B750

Ναι δεν διαφωνώ, απλά επειδή το internet σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό στο troubleshooting, αναρωτιόμουν μήπως είχε κάποιος άλλος φίλος ανάλογη εμπειρία, μια που πρόκειται και για σχετικά δημοφιλές μοντέλο.

Reaction score
0
Απάντηση: πρόβλημα (;) με Samsung LE46B750

Τελικά ακολούθησα τη συμβουλή του φίλου gstriftos, ο τεχνικός της Samsung ισχυρίστηκε ότι εφόσον η τηλεόραση δεν παρουσιάζει πρόβλημα σε λειτουργία, δεν υφίσταται ζήτημα. Παρομοίως, μου ζήτησε να παρακολουθώ σε κανονική λειτουργία μέσω καναλιού για το εξής πρόβλημα που του ανέφερα, και επίσης δεν θεώρησε ότι τεκμηριώνεται πρόβλημα της TV:

Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την TV, έχει το πολύ βασικό μειονέκτημα του judder / filter στα 50 Hz, που κακώς η Samsung δεν αναγνωρίζει δημόσια, ως όφειλε. Όμως, το τελευταίο δίμηνο, και ενώ παίζω mkv μέσω desktop PC (ps3mediaserver transcoding) -> PS3 (ethernet link) -> Pioneer 919 AV (hdmi link) -> TV (hdmi link), η τηλεόραση σε 5-6 περιπτώσεις έχει αναβοσβήσει στιγμιαία, σαν κάποιος να την έκλεισε και να την άνοιξε στο καπάκι. Μόλις ξανανοίξει, το playback συνεχίζεται κανονικά, σαν να μην διεκόπη ποτέ. Είναι αλήθεια ότι το φαινόμενο δεν έχει παρουσιαστεί σε άλλο σενάριο λειτουργίας, π.χ. σε τηλεοπτικό πρόγραμμα καναλιών ή σε αναπαραγωγή bd/dvd από το PS3, ίσως όμως αυτό να οφείλεται και στο ότι το αρχικό σενάριο αποτελεί τη συνηθέστερη χρήση της.

Αν υπάρχει καμιά γνώμη για το παραπάνω, ανάλογη εμπειρία ή κάποια ιδέα για να εντοπίσω / απομονώσω το πρόβλημα, θα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ και πάλι!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
To πιθανότερο είναι ότι αποτελεί πρόβλημα της συγκεκριμένης σύνδεσης.Ίσως να χάνει κάποιες στιγμές την σύνδεση λόγω του transcoding(άγνωσται αι βουλέ της hdmi:108:).
Για δοκίμασε να βάλεις έναν σκληρό δίσκο πάνω στην tv (usb) να δείς αν πάλι σου κάνει διακοπές ή δανείσου απο κάποιον γνωστό(αν έχει) κάποιο media player.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef