πρόβλημα με tv σημα και αναπαραγωγη avi/mkv+srt

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους,
Αρχιζω με το τον υπάρχον εξοπλισμο: 40w4000 και PS3 στο σαλονι, Desktop γουρουνι με Ethernet σε wireless router στην αλλη ακρη του σπιτιου(Conn-X 8Mbps), ΕνοΝ80 laptop με wifi adaptor (2MBps) για INTERΝΕΤ οπουδηποτε μεσα στο σπιτι.

Το σήμα της κεραιας (πολυκατοικιας) ειναι σχετικα χαλια και παρουσιαζει ειδωλα, κόκκο (ακομα και στα ψηφιακά καναλια) στην τηλεοραση. Το πρωτο μου προβλημα ειναι να βελτιωσω το τηλεοπτικο σημα. Εχω σκεφτει Conn-X IPTV (15Euro/μήνα), NOVA (μοιρασμένο κόστος 20/μήνα), ενισχυτη σήματος πριν την τηλεοραση, Home cinema με upscaler 1080p κλτπ. Είμαι σχετικα ασχετος με το χώρο του AV οπότε δεν σκαμπάζω πολυ απο συνδεσμολογιες και λυσεις. Αν βάλω κάποιο SET-TOP-BOX λύνω το πρόβλημα του σήματος? Αν έχει δίσκο, μπορώ να λύσω και το πρόβλημα με τα avi+srt (βλέπε παρακάτω)..

Το δευτερο ειναι η αναπαραγωγη avi/mkv files + srt υποτιτλους. Δοκίμασα μέσω Window Media player streaming server (λαπτοπ) αλλά κάνει κοψίματα καθε 20 ~30", μαλλον λόγω bandwidth. Eβαλα τα αρχεία στο PS3 αλλα δεν έχω υποτιτλους. Απο το λαπτοπ με VGA παιζει avi αλλά ζορίζεται με mkv (εικόνα και ήχο).

Υπηρχε μια προταση για ενσωμάτωση υποτίτλων με το avi αλλά παράγει dixv αρχειο που ειναι σε φορματ που δεν υποστηρίζει το PS3, ακομα και όταν άλλαξα την καταληξη σε avi. Χώρια, που λόγο έλλειψης χρόνου δεν υπάρχει η δυνατότητα re-encoding/burn disk etc (παρε απο δω το αρχειο, ριχτο εκει, re-encode it,να μην ειναι στο ιδιο φακελο, encode subs in UTF8 κτλπ)

Υπάρχει καποια λύση με τον υπαρχων εξοπλισμο να φτιάξω τα avi/mkv? Κάποιο κουτι που να μου λύσει το πρόβλημα με το σήμα και την αναπαραγωγή avi/mkv+srt?

Στην χειρότερη θα πρεπει να μαζέψω λεφά για HTPC, οποτε θα μου παρει κανα 2μηνο :-(

Δεχτές όλες οι ιδέες - προτάσεις. Αν μπορείτε πείτε και κανα ενδεικτικο κοστος καθώς και πως υλοποιείται η λύση που προτείνετε...
Βοηθείστε ενα ανήδεο, απελπισμένο να μην τα πληρώσει χρύσα τσαμπα...
ευχαριστώ

Reaction score
49
Απάντηση: πρόβλημα με tv σημα και αναπαραγωγη avi/mkv+srt

Γιάννη, καλώς ήρθες στο AVsite!!:107:

Ενισχυτή σήματος πριν την τηλεόραση μην βάλεις. Δεν θα δεις διαφορά, μάλλον τσάμπα θα πληρώσεις.....

Το πακέτο της Conn-x-TV μην βιάζεσαι να το κάνεις.
Περίμενε να δοκιμαστεί.....

Ίσως δορυφορική να είναι καλή λύση αλλά θα περίμενα λίγο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο περί ψηφιακών, ΙPTV κλπ.....
Για δορυφορικά κλπ ρώτα καλύτερα εδώ γιατί δεν έχω ασχοληθεί και δεν θέλω να σου πω κάτι λάθος....

Στο θέμα με το home cinema & upscaler φαντάζομαι πως αναφέρεσαι σε κάποιο DVD recorder με την προοπτική να χρησιμοποιήσεις τον δέκτη τηλεόρασής του, να κάνεις upscale στα 1080 για βελτίωση της εικόνας....
Μα αν είναι τόσο χάλια η εικόνα από την εξωτερική κεραία, απλά με το upscale θα μεγενθύνεις κι άλλο το πρόβλημα.....

Άρα ξεκίνα να βρεις λύση με το θέμα τηλεοπτικό σήμα (πχ πιάτο, νέα κεραία κοκ) και μετά το ξαναβλέπουμε. Επαναλαμβάνω, ρώτα στην κατάλληλη κατηγορία

Reaction score
49

Το PS3 δεν μπορεί να παίξει εξωτερικούς υπότιτλους, οπότε θα πρέπει να ξανακάνεις encoding την ταινία ενσωματώνοντας τους υπότιτλους μέσα στο αρχείο. Το ποιο γνωστό πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά είναι το mkv2vob (από τη στιγμή που θα ασχοληθούμε με αρχεία βίντεο HD όπως πχ mkv που συνήθως ξεπερνούν το «όριο» των 4GB λόγω Fat32 στο PS3)

Είναι πολύ απλό στη χρήση (αν και σχετικά αργό στην διαδικασία, εξαρτάται ο χρόνος και από το pc σου).
Έχεις στον ίδιο φάκελο στο PC την ταινία σε mkv και το srt με τους υπότιτλους (πρέπει να έχουν το ίδιο filename). Φορτώνεις το mkv στο mkv2vob και το πρόγραμμα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Απλά το τελικό αποτέλεσμα το ρίχνεις μέσα σε ένα flash stick ή εξωτερικό σκληρό (οπωσδήποτε όμως σε Fat32) και μέσω usb παίζεις το υλικό στο PS3.

Πριν ξεκινήσεις
Πας στο configuration και πρέπει να έχεις τα εξής:
- Output file extension = vob
- Transcoding codec = mpeg-2 (fast)
- Preferred subtitle language = greek
- Video transcoding = automatic
- File Splitting επέλεξέ το

Τσέκαρε και τα εξής (δεξιά):
-load subtitles from SRT
-large subtitles (για τηλεόραση. Για προβολέα όχι....Αν και είναι θέμα γούστου))

Πατάς Add file και ξεκινά η διαδικασία. Πρόσεξε μόνο να έχεις πολύ χώρο διαθέσιμο για να κάνει το encoding. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αρχείο vob με ενσωματωμένους υπότιτλους που παίζει άνετα το PS3.

Το μειονέκτημα της όλης ιστορίας είναι ότι παίρνει αρκετή ώρα για να κάνει μία ταινία.(ιδιαίτερα αν επιλέξεις Transcoding codec =x264 αντί για mpeg-2. Δουλεύει και στα δύο στο PS3

Reaction score
49

Αν τώρα τα αρχεία δεν είναι HD αλλά απλά divx-xvid χαμηλής ποιότητας υπάρχει άλλη λύση.....

Αποθηκεύουμε στο PC μας, το δωρεάν AVIAddXSubs
Με το προγραμματάκι αυτό, στέλνουμε στην επιφάνεια εργασίας σας το εικονίδιο που φαίνεται στην φωτό τονισμένο με κίτρινο

Διπλό κλικ πάνω του και ανοίγει το εξής:

Εκεί που λέει File Name κάνε browse πατώντας στο κουμπάκι με τις 3 τελείες και επιλέγουμε το αρχείο (πχ AVsite.avi) και αν στον ίδιο φάκελο υπάρχει και το αντίστοιχο .srt (AVsite.srt) όταν πατήσουμε το create θα ξεκινήσει.

Μετά από 2-3 λεπτά, θα έχουμε ένα νέο αρχείο που θα έχει κολλημένους τους υπότιτλους πάνω στην ταινία.
Στα περισσότερα player (και το PS3) απλά πατάμε 1 φορά το κουμπί subtitles στο τηλεχειριστήριο και είμαστε έτοιμοι!!
Όταν ξεκινήσει η αναπαραγωγή ταινίας που φτιάξαμε μέσω AVIAddXSubs θα πατήσουμε το κουμπί subs στο τηλεχειριστήριο θα εμφανιστεί στην οθόνη μας το other και είμαστε ΟΚ!

ΤΙΡ: το AVIAddXSubs ΔΕΝ δουλεύει για αναπαραγωγή σε PC αλλά μόνο σε DVDp

Reaction score
49

Κάτι ακόμα που ξέχασα....

Το πρόγραμμα δεν θέλει εγκατάσταση. Απλή μεταφορά (για πρακτικούς λόγους) του εικονιδίου που προανέφερα στην επιφάνεια εργασίας....

Πριν ξεκινήσουμε την επεξεργασία ταινιών, κάνουμε τις ρυθμίσεις στο configuration.

Τσεκάρουμε το Break Long Lines

Character Set: GREEK
Language Code: Greek (el)
Fond: Verdana
Fond size: 22 (για TV) & 18 (για βιντεοπροβολέα)

Τσεκάρουμε και το κουτάκι δίπλα στο bold

και είμαστε έτοιμοι! :107:

Reaction score
49

Οι ρυθμίσεις που ανέφερα παραπάνω γίνονται μία φορά και είμαστε έτοιμοι!
Τα αρχεία .avi μετατρέπονται ταχύτατα (2-3 λεπτά για το κόλλημα των υπότιτλων μέσω του AVIAddXSubs) και σε 5 λεπτά συνολικά έχουμε το αρχείο έτοιμο στον εξωτερικό μας δίσκο (ή flash usb) για αναπαραγωγή.

Στα αρχεία mkv θα καθυστερήσει περισσότερο η διαδικασία.
Προσωπικά αφήνω το βράδυ το pc να κάνει τις μετατροπές του και την επόμενη μέρα έχω το υλικό στα χέρια μου!

Reaction score
49

Να και μια ακόμα ενδιαφέρουσα λύση για το θέμα σου!!!
Αν έχεις υπομονή και μελετήσεις όλες τις σελίδες του thread, θα διαβάσεις πάρα πολλά στοιχεία για το μηχάνημα αυτό!!

Reaction score
0
ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το AviAddSubs είχα δοκιμάσει και παρήγαγε ενα divx αρχείο, που άσχετα αν το κάνω avi ή οχι το PS3 (frmw.2.60) βγάζει μήνυμα "data type not supported".
Θα το ξαναδοκιμάσω με τις ρυθμίσεις που προτείνετε και θα σας πω. Μια ακόμα ερώτηση: 'Εκανα ένα re-encoding με το ultra-mpeg converter και κατάφερα να κολλήσω τους υποτιτλους αλλά με "κινέζικη" γραμματοσειρα.
Στο λαπτοπ το srt το ανοιγω με notepad και βλέπω τα ελληνικά, στο desktop (οπου έκανα και το re-encoding) όταν το ανοίγω βλέπω "κινεζικα" και έτσι μεταφέρονται και στην ταινία. Ειναι κάποια ρυθμιση στα windows ή στο FFDshow?

Reaction score
49
Απάντηση: Re: πρόβλημα με tv σημα και αναπαραγωγη avi/mkv+srt

ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το AviAddSubs είχα δοκιμάσει και παρήγαγε ενα divx αρχείο, που άσχετα αν το κάνω avi ή οχι το PS3 (frmw.2.60) βγάζει μήνυμα "data type not supported".
Θα το ξαναδοκιμάσω με τις ρυθμίσεις που προτείνετε και θα σας πω.
Στατιστικά το «not supported» μου το έχει βγάλει συνολικά 2-3 φορές. Παρ' όλα αυτά το ποσοστό των αποτυχιών ανάγνωσης είναι στο πολύ χαμηλό 2-3% οπότε δεν με προβληματίζει.......
Μάλλον ήσουν άτυχος Γιάννη.......

Μια ακόμα ερώτηση: 'Εκανα ένα re-encoding με το ultra-mpeg converter και κατάφερα να κολλήσω τους υποτιτλους αλλά με "κινέζικη" γραμματοσειρα.
Στο λαπτοπ το srt το ανοιγω με notepad και βλέπω τα ελληνικά, στο desktop (οπου έκανα και το re-encoding) όταν το ανοίγω βλέπω "κινεζικα" και έτσι μεταφέρονται και στην ταινία. Ειναι κάποια ρυθμιση στα windows ή στο FFDshow?
Δεν έχω δοκιμάσει το ultra-mpeg converter οπότε, δυστυχώς, δεν μπορώ να σου απαντήσω! Δοκίμασε οπωσδήποτε το mkv2vob με τις ρυθμίσεις που σου ανέφερα και με λίγη (χρονική) υπομονή θα είσαι ΟΚ!!!

Αν βαριέσαι τις μετατροπές η λύση του WD που σου ανέφερα είναι ιδανική (και με κόστος γύρω στα 100€ αν θυμάμαι καλά).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef