πρόβλημα συμβατότητας πικάπ ενισχυτή.

Reaction score
28
φίλοι έχω πρόβλημα απόδοσης του thorens td 166 mkii στην σύνδεση με τονYAMAHA AS2000..... συνέδεσα λοιπόν τελευταίως ...αφού επανέφερα το thorens ( αλλαγή κεφαλής sumiko black pearl-ιμάντα -καλώδιο σήματος μπλεντάζ qued......στην είσοδο φώνο του yamaha ......ο ήχος...ψόφιος ...μουντός ...αδύναμος θολός........αλλάζω κεφαλή βάζω μια παλαιότερη shure m-44e με έξοδο 9 mv .....τα ίδια .....σημειωτέον τα ηχεία μου είναι τα soavo-1 ...........το ίδιο πικάπ με την shure και με τα παλαιότερα μου ηχεία advent the smaller με τον ίδιο τον yamaha ...έσκιζε ο ήχος ......παλαιότερα δε με τον παλιό ενισχυτή μου έναν kenwood ka-70 κανόνι...ο ήχος .....το ίδιο τώρα το σύστημα μου με πηγή cd marantz 52 mkii ως τράσπορτ και με το audiolab mdac ...κανόνι ο ήχος .........τώρα τι συμβαίνει με την παρούσα φάση δεν ξέρω ...πάντως υπάρχει ασυμβατότητα ....

Reaction score
295
Απάντηση: πρόβλημα συμβατότητας πικάπ ενισχυτή.

Κάτι μου λέει οτι φταίει το καλώδιο σήματος qued.

ryk

Reaction score
925

Θα ρωτήσω το αυτονόητο .....
Με την κάθε αλλαγή κεφαλής, ρυθμίζεις ξανά το πικάπ (προτράκτορας, βάρος ανάγνωσης, antiskating, παραλληλία βραχίονα κτλ);

Reaction score
28
Re: Απάντηση: πρόβλημα συμβατότητας πικάπ ενισχυτή.

Θα ρωτήσω το αυτονόητο .....
Με την κάθε αλλαγή κεφαλής, ρυθμίζεις ξανά το πικάπ (προτράκτορας, βάρος ανάγνωσης, antiskating, παραλληλία βραχίονα κτλ);
ναι βέβαια......

Reaction score
28

Κάτι μου λέει οτι φταίει το καλώδιο σήματος qued.
και εμένα κάπου εκεί πάει ο νούς μου .....βέβαια το καλώδιο το συνέδεσα στην πλακετίτσα όπου καταλήγουν και τα καλώδια από τον βραχίωνα..κόβωντας όμως και κολώντας δηλαδή αχρήστευσα την μιά άκρη του καλωδίου και αφαίρεσα τα βύσματα ...όμως το περίεργο που παρατήρησα είναι το ότι το καλώδιο πέραν του μπλεντάζ έχει δύο άλλα καλώδια σήματος ένα άσπρο και ένα κόκκινο όπου και τα συνδέει μαζί στο βύσμα ........μάλλον λέω να αντικαταστήσω το qued (το οποίο προοριζόταν σαν interconnect).....με ένα απλό μπλεντάζ του εμπορίου με μονό καλώδιο σήματος και βλέπουμε .......

ika

News
Reaction score
16.755

1. Ξαναρυθμίστε οπωσδήποτε την κεφαλή.
2. Δηλ το QED χρησιμοποιεί το μπλεντάζ για (-) και τα άσπρο-κόκκινο μαζί για (+);
3. Πριν πετάξετε το QED, δοκιμάστε να ενώσετε μόνο τα άσπρο(-) & κόκκινο(+) ξεχωριστά στην πλακέτα του πικάπ και στην άλλη άκρη του καλωδίου στο βύσμα RCA, τα κόκκινο (+) και μπεντάζ-άσπρο μαζί (-).
Όσο κακό και να ειναι το καλώδιο δεν μου φαίνεται πιθανό να καταστρέφει τόσο πολύ τον ήχο, μήπως είναι θέμα συνδεσμολογίας.

Reaction score
29.563

Tο μπλεντάζ είναι η (κοινή ?) γη και για τα δυο κανάλια. Το κόκκιινο είναι το σήμα του δεξιού καναλιού , το άσπρο το σήμα του αριστερού καναλιού, επάνω στο πλακετάκι , και έτσι πρέπει να είναι και στα δυο RCA βύσματα. Οτιδήποτε διαφορετικό δεν είναι σωστό. Αν δεν είναι ετσι φιάξε το ετσι.

Reaction score
28

Tο μπλεντάζ είναι η (κοινή ?) γη και για τα δυο κανάλια. Το κόκκιινο είναι το σήμα του δεξιού καναλιού , το άσπρο το σήμα του αριστερού καναλιού, επάνω στο πλακετάκι , και έτσι πρέπει να είναι και στα δυο RCA βύσματα. Οτιδήποτε διαφορετικό δεν είναι σωστό. Αν δεν είναι ετσι φιάξε το ετσι.
δηλαδή σε ένα οποιοδήποτε άλλο κοινό μπλεντάζ καλώδιο υπάρχει μόνο ένα καλώδιο σήματος σε κάθε κλώνο ......εαν ναι τότε τι στην ευχή εξυπηρετεί το να υπάρχουν δύο καλώδια σε κάθε κλώνο στο qued ....( άσπρο-κόκκινο).........?

TGD

Reaction score
10.543

Για ζυγισμένες συνδέσεις, που θέλεις + και - για κάθε κανάλι.

Reaction score
0

Για καλυτερο αποτελεσμα μπορεις να χρησιμοποιησεις εναν καλο ενισχυτη σηματος κεφαλης κατευθειαν στην εισοδο AUX του YAMAHA

Reaction score
29.563

Για ζυγισμένες συνδέσεις, που θέλεις + και - για κάθε κανάλι.
Ακριβώς είναι για balanced συνδέσεις.

Reaction score
28

:smile:από ότι φαίνεται .......το qued πάει στήν αποστρατία δεν παίζει με τίποτα ....αύριο πάω να αγοράσω ένα κανονικό μονόκλωνο μπλεντάζ ...όπως άλλωστε έπαιζε έτσι 30 χρόνια ......και το σ/κ επί το έργον ......με μεγάλη προσοχή μάλιστα γιατί η πλακετίτσα και τα καλώδια του βραχίωνα ...δείχνουν την ηλικία τους .........πάντως σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.........

Reaction score
29.563

Μην βάλεις μονόκλωνο καλώδιο, εκτός και εννοείς με ενα κλάδο για το σήμα αλλά πολύκλωνο.Θα σου πρότεινα να πάρεις θωρακισμένο με έξτρα μπλεντάζ , μιας και το σήμα της κεφαλής είναι πολύ χαμηλό. Μια άλλη ιδέα, δεν ξέρω αν την δοκίμασες στο qed, το μπλεντάζ γειωμένο στον βραχίονα , το άσπρο - και το κόκκινο + στο κάθε κανάλι , όμως. Στο άλλο άκρο του ενισχυτή το μπλεντάζ στον αέρα , και τα άλλα δυο κανονικά κόκκινο + άσπρο -, δεν ξέρω αν το δοκίμασες ετσι.

Reaction score
28

Μην βάλεις μονόκλωνο καλώδιο, εκτός και εννοείς με ενα κλάδο για το σήμα αλλά πολύκλωνο.Θα σου πρότεινα να πάρεις θωρακισμένο με έξτρα μπλεντάζ , μιας και το σήμα της κεφαλής είναι πολύ χαμηλό. Μια άλλη ιδέα, δεν ξέρω αν την δοκίμασες στο qed, το μπλεντάζ γειωμένο στον βραχίονα , το άσπρο - και το κόκκινο + στο κάθε κανάλι , όμως. Στο άλλο άκρο του ενισχυτή το μπλεντάζ στον αέρα , και τα άλλα δυο κανονικά κόκκινο + άσπρο -, δεν ξέρω αν το δοκίμασες ετσι.
ναι εννοώ με έναν κλάδο αλλά πολύκλωνο ........όσο για το άλλο δοκίμασα σχεδόν όλους τους τρόπους.....αλλά .....τώρα σκοπεύω να βάλω ακριβώς το ίδιο με το παλιό ...με το οποίο με τον παλαιό ενισχυτή η απόδοση ήταν ....εξαιρετική .....βέβαια πλέον εαν έχω τα ίδια αποτελέσματα πλέον θα αρχίσω να αμφιβάλλω για την ποιότητα της εισόδου phono του yamaha..........

Reaction score
28

έυρηκα ηχο.........τελικά το πρόβλημα μου λύθηκε μρ ένα καλώδιο του εμπορίου των 6 ευρώ......techlink σχεδίαση uk....κατασκευή china...........απλό μπλεντάζ και ένας πολύκλωνος αγωγός σε κάθε κανάλι....αφού με παίδεψε λίγο γιατί ξεκόλησε το πλακάκι λόγω παλαιότητος και χρειάστηκε να το σταθεροποιήσω με θερμόκολλα........τώρα ήχος γιγάντιος.... με τα 9.5 mv της djίδικης shure να ερεθίζουν το phono του yamaha και εκείνος να ταίζει τα soavo τα οποία πυροβολούν ...........σα να μου λέει ο yami .....πόσο άδικα κατηγόρησα το phono του ......τελικά δεν μπορούσα να φαντασθώ πόσο μπορεί να επηρέαζε το καλώδιο ............το μόνο κακό που άφησα την sumiko χωρίς βελώνα ...( την έσπασα κατά λάθος με μια άτσαλη μου κίνηση πριν μερικούς μήνες εκνευρισμένος .............)

Reaction score
28
φίλοι.....επαναφέρω το θέμα ..με το καλώδιο σήματος στο thorens td 166mkii.......γιατί έχω την εντύπωση ..ότι παρά την μεγάλη βελτίωση που είχα αντικαθιστώντας το qued..με ..ένα απλό μπλεντάζ του εμπορίου...θέλει κάτι ακόμη ..για να πιάσει τον παλιό καλό ήχο που είχα όταν ...χρησιμοποιούσα το πικάπ με το εργοστασιακό ...λεπτό καλώδιο....συγκρίνοντας το ...με την απόδοση που έχω με ένα lenco l82
με πολύ λεπτότερο καλώδιο ..από αυτό που έβαλα στο thorens...πρέπει λοιπόν να βάλω κάποιο λεπτότερο και απλότερο μπλεντάζ.........?...

D

deleted user 10898

Guest
αφου ψαχνεις τα καλωδια phono, η χωρητικοτητα τους (capacitance) είναι ένας παράγωντας που μπορεί να επηρεασει το αποτελεσμα με μια κεφαλη κινητου μαγνητη, καθως προστιθεται στην χωρητικοτητα του phono. Ξεκίνα από εκεί και θα βρεις μαλλον την λύση…

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
αφου ψαχνεις τα καλωδια phono, η χωρητικοτητα τους (capacitance) είναι ένας παράγωντας που μπορεί να επηρεασει το αποτελεσμα με μια κεφαλη κινητου μαγνητη, καθως προστιθεται στην χωρητικοτητα του phono. Ξεκίνα από εκεί και θα βρεις μαλλον την λύση…
Σωστο,με τις κεφαλες ΜΜ ειναι σημαντικο η χωρητικοτητα του καλωδιου να ειναι χαμηλη οσο γινεται.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης